Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g rebarbora nakrájená
    • 50
      g cukr krupice
    • citronová šťáva a kůra
  • Omáčka
    • 3
      ks žloutky
    • 50
      kg cukr krupice
    • 1
      lžíce kukuřičný škrob
    • sůl
    • 300
      ml mléko plnotučné
    • 1,2
      lžička vanilková esence nebo pasta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rebarboru smíchejte s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou. Na mírném ohni vařte 5–10 minut doměkka.
2
Na omáčku ušlehejte žloutky. V kastrůlku smíchejte cukr se škrobem a solí. Postavte na střední plamen a vlijte mléko. Za stálého míchání vařte. Až směs začne probublávat, snižte teplotu a ještě asi 5 minut míchejte. Odstavte.
3
Čtvrtinu horké směsi všlehejte do žloutků a vmíchejte zpět do kaše v kastrůlku. Za stálého míchání povařte 3 minuty buď na minimálním plameni, nebo ve vodní lázni. Dejte pozor, při vysoké teplotě se žloutky srazí.
4
Po odstavení vmíchejte vanilkovou pastu. Kompot rozdělte do skleniček, zalijte vanilkovým krémem a ozdobte kouskem rebarbory.
Kategorie: Nejlepší dezerty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: