Čokoládové Brownies

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 8
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g máslo
    • 100
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 350
      g hořká čokoláda nalámaná na kousky
    • 250
      g hnědý cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čokoládu rozpustíme s máslem ve vodní lázni. Vajíčka šleháme s cukrem do hladka cca 2-3 min., přidáme čokoládovou hmotu a promícháme (už nešleháme). Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a ještě jednou důkladně promícháme. Hmotu nalejeme do vymaštěného pekáčku (já používám 22x22 cm) a pečeme na prostřední příčce trouby cca 35 minut (170 °C). Dobrůtka je hotová, jakmile začne praskat na povrchu.

RADA: Jak vyrobit domácí máslo?

2
Podáváme se šlehačkou, nebo vanilkovou zmrzlinou.

RADA: 5 vychytávek k pečení sladkého i slaného!

Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • lol
    lol |

    18. 11. 2015 17:11

    ono to je asi tím ze brownies nejsou buchta a mají být mazlavé :-\

  • magda
    magda |

    2. 5. 2015 22:15

    zajímav,nám se to taky nepovedlo a to se nám nikdy nestalo. :-\

  • mnaučok
    mnaučok |

    17. 3. 2014 19:59

    Ubral sem cukru a jinak sem postupoval podle receptu.Jen sem dal vetsi pekac a dopadlo to spatne,buchta je jakoby uprostred mazlava a lepi v ustech.Nevim kde sem udelal chybu :(

  • cccGlenisla
    cccGlenisla |

    26. 5. 2013 11:09

    Také dávám méně cukru a víc kakaa. Doporučuji používat kvalitní suroviny. Opravdové máslo (ne margarín), kvalitní čokoládu a kakao.

  • Sabina
    Sabina |

    11. 5. 2013 14:32

    Tento recept mě i celou naší rodinu okouzlil, po přečtení komentářů jsem přidala méně cukru a není co vytknout ! 8-)

  • qtinka
    qtinka |

    22. 10. 2012 21:50

    Ahoj, je to vyborny a jednoduchy recept. Dakujem za rady v prispevkoch, aj ja by som zmiesala vsetko naraz. 150 g cukru je viac ako dost. Konecne je manzel spokojny a mysli si, ze viem piect.

  • Barbora
    Barbora |

    30. 5. 2012 18:43

    Jsem začátečník a opravdu se mi nepovedly... :-) Myslím si, že je to tím, že vejce by se měla nejprve vyšlehat pouze se žloutkem, udělat sníh z bílků a teprve pak smíchat dohromady... to ale jako začátečník nemůžu vědět, pokud napíšete pouze sešlehat... :-( poté jsem četla v ostatních receptech, že vyšlehané vejce s cukrem přidávají do čokoládové hmoty, aby se úplně rozpustil i cukr, což je asi také vhodnější, takže příště zkusím jiný recept, když se mi nezadařilo teď... i když jsem dělala vše podle receptu... :-S

  • Kamča
    Kamča |

    8. 2. 2012 15:16

    Co se pečení všeobecně týče, jsem začátečník. A přesto jsem na sebe pyšná, protože se mi brownies podle tohoto receptu (a za využití rad v diskuzi) vážně povedly. Bála jsem se ale, abych je nepřepekla, příště nechám pekáček v troubě ještě o pět minutek déle.

  • bubbly
    bubbly |

    31. 8. 2011 13:47

    Jednoduchý, ale nejlepší recept na brownies. A mimochodem dávám asi polovinu cukru a přidám kvalitní kakao, čokolády dávám 200g. A i přesto jsou výborné, geniální recept ;-) P.S.: Já ještě přidávám vlašské ořechy- nemá to chybu!

  • Mirth
    Mirth |

    30. 7. 2011 22:23

    Pekáčův komentář jsem si bohužel přečetla až teď, ale ve všem souhlasím. Je to výborné! hlavně ty křupavé okraje. Jinak jsem dala 150 g cukru a pořád je to dost sladké, příště ještě uberu. Mňam. :-[

  • Pekáč
    Pekáč |

    30. 5. 2011 17:34

    Určitě tam dejte méně cukru, já dávám maximálně 100g a i tak je to dost sladké ;-) Mimochodem je tento recept na brownies ze všech nejlepší!!!!

  • jan safranek
    jan safranek |

    11. 5. 2009 13:50

    jedním slovem úžasné...děkuji za recept :-)

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    14. 8. 2008 12:09

    není to moc sladké? Já moc sladké moučníky, ze kterých bolí zuby nemusím...můžu dát míň cukru?

  • Evangelina Ciprová
    Evangelina Ciprová |

    4. 7. 2008 14:24

    Právě jsem je dodělala a ochutnala. Dalo mi hodně práce se od nich odrthnout. Jsou úžasné!! Bohužel vzhledem k tomu, že mám zvýšený cukr, jsem si musela recept nedobrovolně trochu upravit. ale i tak jsou fanfastické. Dala jsem jen 100 g třtinového cukru a asi 10 kapek přírodního rostlinného sladidla Steviana, které nemá žádnou pachuť. A měla jsem jen 280 g čokolády, tak jsem přidala asi 1-2 lžíce kvalitního kakaa.

  • Z13
    Z13 |

    3. 3. 2008 12:24

    Dělám dle stejného receptu a je vynikající!! I s čokoládou na vaření Orion a přidáním cca 15 g kakaa.

  • Oli
    Oli |

    25. 9. 2006 14:09

    Dělám brownies podle téměř totožného receptu a jsou naprosto vynikající. Jen je třeba je nepřepéct, pak to není ono. Při zkoušení špejlí musí být drobečky ještě malinko mazlavé. Doporučuju všem "čokoholikům".

Poslední navštívené:

Abecední seznam: