Vynikající dezert plný čokolády a sekaných oříšků. Uvnitř je krásně vláčný, zatímco na povrchu jej zdobí upečená krustička. Nejlépe si jej vychutnáte se šlehačkou nebo s vanilkovou zmrzlinou.
g
hořká čokoláda
250-300 (min. 70 % kakaove hmoty)
1,50
lžíce
instantní káva
1,50
hrnek
nasekané ořechy
1
lžíce
vanilkový extrakt
1
hrnek
cukr krupice
Postup přípravy receptu
1
Ve vodni lazni rozpustime maslo a horkou cokoladu. Nechame trochu schladnout. Ve vetsi mise smichame (ne el. slehacem!) vajicka, instantni kavu, vanil. extrakt a cukr. K vajickovemu mixu pridame rozpustenou cokoladu. Mouku prosijeme se soli a praskem do peciva a primichame k cokoladove smesi. Sekane orechy promichame s trochou mouky (aby neklesly ke dnu moucniku) a vmichame do testa. Rozetreme na vymazany a vysypany stredne velky plech (asi 33x22 cm) a upeceme v mirne troube asi 30 minut. Nesmime brownies pect dlouho, jinak budou prilis suche!!