Čokoládové brownies s karamelovou krustou

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g hořká čokoláda nasekaná
    • 125
      g máslo
    • 170
      g třtinový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 120
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžíce kakao
  • Karamelová krusta
    • 400
      g cukr krupice
    • 125
      ml voda
    • 125
      ml smetana 12%
    • 50
      g máslo
    • 70
      g burizony
  • Čokoládová ganache
    • 125
      ml smetana ke šlehání
    • 200
      g hořká čokoláda nasekaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čokoládu a máslo rozpusťte v kastrolku a vymíchejte dohladka. Cukr s vejci našlehejte metličkou do světlé pěny, vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a mouku s práškem do pečiva a kakaem. Těsto vlijte do formy vyložené pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C, asi 20 minut. Poté nechte ve formě zchladnout.

RADA: Tipy, jak poznat opravdové máslo

2
Na karamel nasypte cukr do kastrolu, zalijte vodou a vařte asi 10 minut, až cukr zezlátne. Nyní opatrně vlijte smetanu a přidejte máslo. Dobře promíchejte a poté přimíchejte rýži. Karamelovou rýži rozetřete ve stejnoměrné vrstvě na brownies.
3
Smetanu přiveďte v kastrolku k varu a nasypte do ní čokoládu. Nechte krátce změknout a rozmíchejte na hladký krém. Nalijte na karamelovou vrstvu a rozetřete. Brownies nechte vychladnout a krájejte na kostky.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit nejlepší čokoládovou polevu

4
Poznámka: Uvedené ingredience jsou na formu 20 x 20 cm.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: