Výborný chléb s pohankovou moukou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g pšeničná chlebová mouka
    • 100
      g pohanková mouka
    • 480
      ml voda
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce ocet
    • 100
      g žitná chlebová mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžička drcený kmín
    • 0,3
      kostka droždí
    • slunečnicová semínka
    • 2
      lžíce bio sušená syrovátka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny ingredience vložíme do pekárny. Pečeme na program SPRINT (ETA).
2
Poznámka: k tomuto chlebu jsem se dopracovala po mnohých odzkoušených receptech. Pohanková mouka dělá s chlebem divy a přitom je zdravá.
3
Doporučuji i v jiných druzích chleba nahradit část mouky (asi tak 100 g) pohankovou moukou. Žitnou mouku střídám v chlebu s grahamovou a celozrnnou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana Sochová
    Jana Sochová |

    24. 5. 2010 19:09

    Výborný chléb. Syrovátku jsem nahradila sojovým mlékem ai použila jiné kvasnice, než jsem zvyklá (trochu překynul), chuťově ale výborný.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    13. 3. 2008 07:00

    Je opravdu moc dobrý, vláčný. Jen příště nedám cukr, nevím, jak která syrovátka, ale ta, co mám já, je nasládlá, takže chléb byl ve výsledku sladší, než jsme zvyklí. Dávám 1.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: