• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Olejová bábovka s kakaem
    Napište svůj komentář k receptu

    Olejová bábovka s kakaem

    autor: Andrea Pastirčáková
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 33
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Olejová bábovka s kakaem
    Olejová bábovka s kakaem
    Olejová bábovka s kakaem
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 4
        ks vejce
      • 1
        hrnek mléko
      • 2
        hrnek polohrubá mouka
      • 1,50
        balíček prášek do pečiva
      • kakao
      • olej hořčicová sklenka
      • 1
        hrnek cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    Cukr a celá vajíčka utřeme dohromady a pak postupně přidáváme ostatní ingredience. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy, do trošky těsta dáme navíc kakao. Upečeme v předehřáté troubě a ještě teplé pocukrujeme. Je to rychlá a moc dobrá bábovka ke kávě.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Mramorová bábovka

    Mramorová bábovka

    Ořechová bábovka

    Ořechová bábovka

    Bábovka "trio"

    Bábovka "trio"

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • bídaček
      bídaček | 31. 3. 2015 08:35

      fuj :c :-$

    • Lucia
      Lucia | 25. 10. 2014 19:37

      jednoduchá na prípravu, rýchla a naozaj výborná. ja som ju ešte trošku ovoňala citrónovou kôrou do cesta, ktorú som nastrúhala úplne nakoniec a dala som 1/2 balíčka vanilínového cukru na začiatok k vajciam. piekla som tiež 30 min 180 °C a potom asi 20 min. 160 °C. odporúčam upiecť si ju :)

    • sona
      sona | 30. 8. 2014 20:25

      Vyborna skvelej recept :-P Diky

    • maskmaja | 4. 9. 2013 10:59

      Děkuji za recept....bábovka je vláčná. Snad lepší jsem nejedla. Dávám za 1.

    • Micro
      Micro | 26. 3. 2013 19:48

      Zdravím, tak jsem udělala babovku a povedla se na poprvé lepší pect na 180°C pak po pul hodce to stáhnout na 160°C a za 15-20 min je to Hotové .. ;-) :-P

    • Lenka
      Lenka | 19. 2. 2013 18:55

      Celý národ ji nezná a díky tomuto už ji půlka jistě zná. My, co ji neznáme (a začátečník nejsem ani náhodou!!!!) jsme rádi za takové šikuly, co ji sdílí!!! Když se vám to nezdá, tak tu nefrkejte!

    • Lenka
      Lenka | 19. 2. 2013 18:51

      Jak dlouho nevím, ale já to vždy ověřuju špejlí, než ji vyndám.. normálně bych ji pkla asi tak na 160° cca 45-60 minut. Pro jistotu do prostřed píchněte špejli a pokud na ni nezůstane něsto, je hotová... ;-)

    • Viktorka
      Viktorka | 9. 1. 2013 12:16

      Dobrý den, napoprvé se mi nepovedla ač si myslím že bude vynikající. Jak dlouho bábovku pečete a na kolik stupňů? Těsto se mi uprostřed rozteklo po vyndání z formy jinak po obvodu je jak má být. Pekla jsem 50min na 160 st. Prosím poraďte mi. Děkuji. :-\

    • Nikijaho
      Nikijaho | 24. 10. 2012 10:11

      perfektní velká bábovka :-) mnam

    • Karin
      Karin | 8. 8. 2012 10:09

      Syn má také alergii na mléko...přidávám rýžové mléko z DM...není poznat a vařím z něj všechno. NATUR bez příchutě.

    • Tereza
      Tereza | 12. 1. 2012 16:21

      moc super jen se poní zaprášilo a mám hned dělat další :-) je moc dobrá ;-)

    • Lenka
      Lenka | 4. 4. 2011 16:57

      bábovka je rychlá a jednoduchá a hlavně skvělá, pro vylepšení je dobré vysypat formu kokosem místo mouky :)

    • Líba
      Líba | 16. 2. 2011 09:34

      Vynikající! Rychlé, jednoduché a hlavně dobré - bábovka je vláčná a těsto se vejde akorát do klasické bábovkové formy.

    • hjghj
      hjghj | 30. 1. 2011 11:35

      nbhmg :-*

    • Kateřina Bialková | 18. 10. 2010 20:04

      Opravdu výýbornáá!!! a tak jednoduchá a rychlá :)

    • Barbora Vávrová
      Barbora Vávrová | 16. 3. 2010 09:56

      Nedávno jsem vyzkoušela upéct a jen se po ní zaprášilo. Dneska ji upeču znovu. Mám dvě malé dcerky (2,5let a 3týdny) a proto ocením takový rychlovky.

    • Michaela Vaverková
      Michaela Vaverková | 13. 2. 2010 17:21

      Jemňoučká a moc dobroučká. Jen jsem z bílků ušlehala sníh.A bylo to hned hotové.Doporučuji.

    • Michaela Páleníčková
      Michaela Páleníčková | 7. 11. 2009 15:42

      ... u předchozího příspěvku mi vypadl kousek věty...takže napravuji: Nikdy se mi nepovedla žádná bábovka tak, jako tato!!

    • Michaela Páleníčková
      Michaela Páleníčková | 7. 11. 2009 15:41

      Tahle bábovka nemá chybu!!! Rychlá příprava (nechtělo se mi šlehat sníh jako je u většiny bábovek), výborně chutná, nikdy se mi nepovedladávám za 1.

    • Daniela Klečková
      Daniela Klečková | 30. 8. 2009 18:47

      Výborná,dávám za jedna,povedla se.Když dávám za jedna,mohl by to vědět i autor?!?!Děkuji za otištění.

    • Daniela Klečková
      Daniela Klečková | 30. 8. 2009 18:42

      Mňam!Super! Povedla se!Dávám za jedna!!

    • František Brusák
      František Brusák | 30. 8. 2009 18:35

      K receptu,je skvělý a patří mezi první hrníčkové recepty které vyšli u nás.Tento recept vyšel v 70 letech minulého století v Knihovničce Květy.Tenkrát se tu prodávala jen plnotučná hořčice ve skle s plastovým víčkem.Obsah byl necelé 2 dcl.Kdybych známkoval dal bych dvě jedničky ,za recept a za nápad šáhnout pro dobrotu do minulodti.DÍKY.

    • Daniela Klečková
      Daniela Klečková | 30. 8. 2009 17:45

      Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuužžžžžžžžžžžžžž se pečeeeeeeeeeeeeee!Pak napíšu,jak se bábovka povedla.Slaví se moje narozky,večer budem slavit.Komentář brzo přidám.Zatím je všechno o.k.

    • Vaníčková Soňa
      Vaníčková Soňa | 29. 8. 2009 21:52

      dobry den, meme doma taky alergii na mleko, muzete ho nahradit vodou neni to v zadne buchte poznat

    • Eva Vondrova
      Eva Vondrova | 22. 9. 2008 17:51

      Děkuji Jarce L za dodatek v komentáři. Můj syn, kterého kojím je zřejmě také alergický na mlíko, tak hledám, co bych si mohla udělat za dobrotu. Zkusím to takto nahradit a už se moc těším!

    • Jarka L.
      Jarka L. | 6. 5. 2008 07:33

      Chtěla jsem ještě dodat, že je výborná i pro ty co mají alergii na kravské mléko jako můj syn. Nahrazuji pohankovým mlékem (Zajíc) a vůbec to nepoznáme na chuti ani kvalitě této skvělé bábovky.

    • Jarka L.
      Jarka L. | 6. 5. 2008 07:06

      Musím se přidat i já s chválou. Vážně výborná a rychlá bábovka. Miluje ji i můj dvouletý prcek. Děkuji za skvělý recept. Pekla jsem asi 45 minut na 170 stupňů.

    • Lucie Mašková
      Lucie Mašková | 11. 4. 2008 17:34

      Můžu se jen zeptat, na kolik stupňů se peče?

    • Lucie
      Lucie | 11. 4. 2008 17:06

      Můžu jen dotaz, na kolik stupňů se peče?

    • Misa
      Misa | 8. 2. 2008 12:22

      mooc dobra a hlavne jednoducha. Dopadla vyborne a vsichni jsme si moc posmakli.. :-)

    • fLEUR
      fLEUR | 30. 7. 2007 21:46

      tOTO JE KLASICKÁ BÁBOVKA, KTEROU PEČU ASI 30 LET JE RYCHLÁ A VLÁČNÁ DOBŘE SE PEČE I ZAČÁTEČNÍKŮM. jE DOBRÁ, KDYŽ SE DO NÍ MÍSTO KAKAA PŘIDAJÍ SEKANÉ OŘECHY NEBO ROZINKY

    • Annalise
      Annalise | 30. 7. 2007 11:55

      Bábovka dopadla opravdu výborně, jako jedna z mála mi nevytekla z formy či nenabyla na různých místech jinak :o) (po vyklopení se s ní dalo točit jak s káčou jak byla zespodu hrbolatá) . Mňam

    • LucasCZ
      LucasCZ | 25. 11. 2006 01:48

      diky za recept - hledal sem na ni recept bez vazeni - je super. - znam ji a mam ji moc rad - ty dve testa micham v 5-ti vrstvach ;)

    • Tomáš Gesierich
      Tomáš Gesierich | 20. 10. 2006 22:32

      Právě jsem jí hodil do trouby... už se těším, mám doma 4 holky - pěkný mlsny... :o)) Jsem zvědavý.

    • Karolina Manasova
      Karolina Manasova | 8. 9. 2006 20:13

      V nedeli ji budu pict,jsem zvedava.

    • Zuzana Panušková
      Zuzana Panušková | 21. 8. 2006 17:34

      Ahoj Andrejko, dneska jsem buchtici upekla a je fakt výborná. Zdraví tvoje kolegyňka z porodnice Zuzka

    • Radka.H.
      Radka.H. | 1. 5. 2006 13:54

      Byla vynikající.

    • Alice
      Alice | 6. 4. 2006 15:47

      Jednoducha, rychla, vyborna i pripalena;-) Mnam!

    • DanaK
      DanaK | 4. 2. 2006 08:16

      Bábovka byla naprosto úžasná, moje nejlepší v životě. Pekla jsem jí ve staré smaltované formě po mamince a měla jsem strach, jestli půjde vyklopit. Šlo to bezvadně, byla jako vysoustruhovaná. Moc dík za recept.

    • Alice
      Alice | 3. 2. 2006 11:16

      vypada dobre, ale uz ji pecu hodinu a pul...tak nevim, zda jsem neudelala testo priliz ridke...

    • Anne Nueva
      Anne Nueva | 31. 12. 2005 14:38

      k vánocům jsem dostala silikonovou formu na bábovku tak jsem jí hned vyzkoušela na této bábovce a je fakt vynikající.ještě jsem tam přidala lžíci medu a je MŇAM!!!

    • Andrea Pastirčáková
      Andrea Pastirčáková | 3. 9. 2005 15:13

      XY,když opovrhujete recepty druhých, zkuste dát své vlastní. Pak uvidíme. A jak je vidět, celý národ ji nezná a já jsem moc ráda, že ostatním chutná. O tomhle tyhle stránky totiž jsou-o výměně receptů a zkušeností pro všechny-jak začínající tak pokročilé.

    • XY
      XY | 23. 8. 2005 22:24

      Tuhle bábovku snad zná celý národ, co je to za novum, to tady musí být samí začátečníci

    • Miňonka
      Miňonka | 23. 8. 2005 19:22

      Já takový nepečící tvor jsem překonala vrozený odpor k pečení moučníků a upekla.....sežrala......a nic nenechala :-)))) Fakt skvělá, oceňuju jednoduchou přípravu, kde nezašpiním moc nádobí a buchta není suchá. Andrejko, dávám 1*

    • Jana Mrázová
      Jana Mrázová | 7. 7. 2005 15:17

      Před třemi dni jsem babovku upekla a ještě nyní je krásně vláčná a moc dobrá. Děkuji za recept

    • Andrea Pastirčáková
      Andrea Pastirčáková | 1. 6. 2005 19:56

      S tou čokoládou je to moc dobrý nápad, určitě vyzkouším :-) Jsem ráda, že vám bábovka chutná.

    • Sisi z VM Mořkovská
      Sisi z VM Mořkovská | 11. 5. 2005 00:07

      Zkusila jsem do těsta přidat rozlámanou čokoládu (čokoládové figurky,které u nás nikdo nechce jíst). Kakao jsem už nedávala. Výborné, doporučuji! Teď to dělám hlavně takto (figurek mám ještě hodně v zásobě a už vím, jak se jich zbavit:-)

    • Pavla Yvarová
      Pavla Yvarová | 28. 1. 2005 17:04

      Rychlá, nenáročná na čas. Chutnala všem!!!

    • Sisi z VM
      Sisi z VM | 21. 1. 2005 23:43

      Výborná! Vláčná a rychlá. Všem nám moc chutnala!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
    Moučníky Bábovky Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kakao Mléko Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce

    Třená bábovka podle Sandtnerky

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Pařížské rohlíčky II.

    Pařížské rohlíčky II.

    Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

    Hnětynky - posvícenská specialita z…

    Gnocchi jako halušky

    Gnocchi jako halušky

    Dunajské vlny s třešněmi

    Dunajské vlny s třešněmi

    Dresing z kysané smetany

    Dresing z kysané smetany

    Syrečková pomazánka II.

    Syrečková pomazánka II.

    Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

    Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

    (nejen) Masové roládky / závitky s vejcem

    (nejen) Masové roládky / závitky s…

    Smetanové fleky se zelím

    Smetanové fleky se zelím

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Třená bábovka podle Sandtnerky

    Poslední sledované recepty

    45
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    33
    Mechový dort s mascarpone
    Mechový dort s mascarpone
    32
    Borůvkové koláče s tvarohem z kynutého těsta
    Borůvkové koláče s…
    29
    České buchty
    České buchty
    27
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…

    Zajímavé články

    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky, buchty, koláče i vdolky
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky…
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z jednoho pekáče
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky:…
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…

    Sledujte nás

    AHA.cz Kam zmizela sexy Kohoutová? To je tedy zjev!

    Kam zmizela sexy Kohoutová? To je tedy zjev!

    AHA.cz Petr Novák (†51): ZUŘÍ TVRDÝ BOJ O DĚDICTVÍ!

    Petr Novák (†51): ZUŘÍ TVRDÝ BOJ O DĚDICTVÍ!

    AHA.cz Nedělní Aha! 18.4.2021

    Nedělní Aha! 18.4.2021

    Dáma.cz Pro všechny, kteří mají neustále hlad: 15 potravin, které sníží vaši chuť na jídlo

    Pro všechny, kteří mají neustále hlad: 15 potravin, které sníží vaši chuť na jídlo

    Dáma.cz Kosmetické tipy na duben: Bronzer, samoopalovací sérum i rozkvetlá louka

    Kosmetické tipy na duben: Bronzer, samoopalovací sérum i rozkvetlá louka

    Ženy.cz Veselé pastelové kabelky ovládnou jaro! Tady máte nejlepší z nich

    Veselé pastelové kabelky ovládnou jaro! Tady máte nejlepší z nich

    Maminka.cz Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Reflex.cz Vrbětice 2014 – co teď? Vyčistit Pražský hrad a Strakovu akademii od ruských švábů!

    Vrbětice 2014 – co teď? Vyčistit Pražský hrad a Strakovu akademii od ruských švábů!

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Další doporučené recepty:

    Okurky ve vinném octě
    Okurky ve vinném octě
    Olade
    Olade
    Olejová bábovka
    Olejová bábovka
    Olejová bábovka VII.
    Olejová bábovka VII.
    Olejové koláčky naší babičky
    Olejové koláčky naší babičky
    Olivová pochoutka - pomazánka
    Olivová pochoutka - pomazánka
    • Recepty.cz
    • Olejová bábovka s kakaem
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí