Okurky ve vinném octě

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 40
      ks okurky nakladačky
    • 15
      ks bobkový list
    • 20
      ks estragon
    • 25
      ks pepř celý červený
  • Nálev
    • 190
      ml vinný ocet
    • 7
      g kyselina citronová
    • 150
      g cukr krupice
    • 40
      g sůl
    • 850
      ml voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Suroviny na nálev svařte s 1000 ml vody a nechte vychladnout. Dobře očištěné okurky omyjte a naskládejte do sklenic.
2
Rozdělte do nich bobkový list, estragon a pepř, 2–3 cm pod víčkem zalijte nálevem a uzavřete.
3
Naskládejte do kastrolu, do poloviny výšky sklenic nalijte vodu, přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte 20 minut.
4
Odložte na utěrky a nechte vychladnout.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.