Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 120
      g mrkev
    • 120
      g celer
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 50
      g máslo nebo olej
    • 1
      plechovka nakládaná loupaná rajčata 400 gramů
    • 60
      g červená čočka
    • 130
      ml zeleninový vývar cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • cukr - není nutný, dle kyselosti rajčat
    • bylinky dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpuštěném másle si osmažíme pokrájenou mrkev a celer na kostičky lehce dozlatova. Pak přisypeme osmažit drobně pokrájenou cibuli a na závěr krátce i nasekaný česnek. Pokud chceme ragů pikantní, přidáme nasekanou chilli papričku dle chuti.
2
Po osmažení vše zalijeme pokrájenými loupanými rajčaty, osolíme, opepříme a ochutíme dle chuti například tymiánem, bazalkou, oregánem... a krátce podusíme.
3
Pak přisypeme propláchnutou čočku, přilijeme trochu vývaru a dusíme zvolna cca 7 - 8 minut pod poklicí, za občasného promíchání.
4
Pokud vaříme v hrnci, který dobře těsní a drží teplo, necháme ragú (čočku v něm) takzvaně dojít. Pokud ne, dusíme ještě chvíli do změknutí čočky.
5
Podáváme s těstovinami a dle chuti dozdobíme sýrem, nejlépe parmezán nebo pecorino. Jako přílohu můžeme zvolit i rýži nebo brambory.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: