• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Zeleninové rizoto II.
    Napište svůj komentář k receptu

    Zeleninové rizoto II.

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.9
    hodnotilo: 16
    doba přípravy: 45 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Zeleninové rizoto II.
    Zeleninové rizoto II.
    Zeleninové rizoto II.
    Zeleninové rizoto II.
    Zeleninové rizoto II.
    Zeleninové rizoto II.
    Zeleninové rizoto II.
    5fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 1
        ks cibule
      • 4
        kostka masox
      • 400
        g rýže
      • hrášek
      • sýr Na posypání (nejlépe parmzán, ale může být i eidam)
      • olej
      • 1
        balíček zeleninová směs (Např. mrkev, hrášek, kukuřice)

    Postup přípravy receptu

    1
    Zeleninu vyndáme z mrazáku. Nakrájíme cibuli a necháme ji na velké pánvi na oleji zesklovatět, mezitím rozpustíme masox nebo jiný bujón - dle chuti ve 2 litrech vody a udržujeme jej horký. Na pánev s cibulí vsypeme suchou rýži, trošku osmažíme, zmírníme teplotu a zalejeme naběračkou bujónu, zamícháme, když se bujón vsákne přilejeme další naběračku a zase zamícháme a tak pokračujeme, dokud máme bujón a dokud není rýže měkká - asi 20 minut.

    RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

    2
    Asi 5 minut před dovařením přidáme zeleninu. Průběžně mícháme. Když je rýže i zelenina měkká a na dně pánve už není žádná voda dochutíme pepřem, pokud je potřeba i solí.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Krémové rizoto s lososem

    Krémové rizoto s lososem

    Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

    Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím…

    Rizoto s hlívou

    Rizoto s hlívou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • MJG | 7. 8. 2015 11:22

      4 kostky Masoxu?!?! Fuj, copak bez toho, lidi, neumite navarit. Takove zdrave jidlo znehodnotite takovym sajrajtem. :'(

    • bob
      bob | 30. 5. 2015 12:33

      FUJ

    • Martina
      Martina | 13. 4. 2015 10:56

      Tak někdo si zamražuje svojí vlastní zeleninu a ta je mnohdy lepší než čerstvá mimo sezónu ;-)

    • Jirka
      Jirka | 24. 3. 2015 18:19

      Jasně, masox a čím víc, tím líp :-$

    • Dark
      Dark | 12. 3. 2015 10:29

      Uff, to by jeden neřekl, co za hnusy jsou lidé schopni jíst. Tohle nemá s rizotem nic společného. A ta "vylepšení" přispívajících jsou na blití. Chybí už jen polít to kečupem.

    • Michaela
      Michaela | 2. 11. 2014 16:29

      Odradila mě už první věta receptu. Proč mrkev z mrazáku? A kostky masoxu? Použila jsem čerstvou kořenovou zeleninu, jarní cibulku a do smetany zamichala už při vaření čedar. Výtečné! :-P

    • panebože..
      panebože.. | 22. 8. 2013 07:25

      ještě tam nacpěte podravku, vegetu a eidam a 4 kostky masoxu a bude to vážně k sežrání... TOHLE NEMÁ NIC SPOLEČNÝHO S ITALSKÁM RISSOTEM TAK SE VZPAMATUJTE! nazvěte to pokrm z rýže, ale tohle v žádnym případě neni rissoto!!!!!!

    • kriistyynka890 | 7. 2. 2013 12:51

      já jsem k tomu přidala kuřecí maso :) a výsledek si nemůžu vynechválit :)

    • tanadas | 1. 2. 2013 13:08

      Bud bych priste ubrala ryzi nebo pridala zeleninu, mela jsem baleni 350 gramu a to je malo, jinak je to snadny a dobry recept.

    • zdeňka s.
      zdeňka s. | 7. 12. 2011 21:14

      Opravdu výborné rizoto,víc mi ale chutnalo se zeleninovým bujónem Maggi.Nemusela jsem vúbec dochucovat,bylo akorát.K tomu kyselou okurčičku a to byl dlabec ;-) Vřele doporučuji .

    • Akire1
      Akire1 | 7. 12. 2011 19:13

      Rizoto bylo moc dobré, jen jsem si práci usnadnila a rýži uvařila tak, jak jsem zvyklá....Pro 2osoby jsem na oleji orestovala cibuli, přidala propláchnutou rýži (1hrnek) a zalila rozpuštěným masoxem (1 a půl hrnku) dusila na mírném ohni cca 20min a ke konci přidala krátce povařenou zeleninu.Dodusila jsem vše společně. :-)

    • MoniqueLaMutti
      MoniqueLaMutti | 18. 11. 2011 10:40

      Zní to velice zajímavě, nikdy mě nenapadlo zalévat rýži bujonem :-) určitě vyzkouším, jelikož přítel na mě volá, že to už také slyšel a že je to prý vynikající :-\ :-))

    • Simona Kobesová
      Simona Kobesová | 2. 1. 2009 12:48

      Je to opravdu moc chutný. Ani jsem tomu nevěřila, že by to mohlo být tak dobré, když tam není žádné maso :-), ale vážně je to super.

    • Zuzan
      Zuzan | 1. 3. 2008 14:17

      Jednoduche, vyborne a hodne syte!Vrele doporucuju vsem!

    • Adela
      Adela | 30. 5. 2007 22:36

      Opravdu vyborne,jsem naprosty zacatecnik ve vareni a tenhle recept je opravdu nenarocny a zvladne ho kazdy a vysledek je skvely

    • paulusova sona
      paulusova sona | 30. 12. 2006 17:08

      velmi chutne

    • Petra Míšancová
      Petra Míšancová | 22. 9. 2005 13:21

      Dělali jsme to ve škole ve VAŘENÍ a je to opravdu moc dobré.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Rýže Rizota
    Pokrmy Z rýže Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hrášek Masox Olej Rýže Sýr Zeleninová směs

    Jak krájet cibuli

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Maďarský paprikový salát

    Maďarský paprikový salát

    Domácí Rumcajs

    Domácí Rumcajs

    Pórková "malovaná" polévka

    Pórková "malovaná" polévka

    Jablkový koláč se švestkami a drobenkou

    Jablkový koláč se švestkami a…

    Ferrero Rocher na plechu

    Ferrero Rocher na plechu

    Dušená mrkev Dudin

    Dušená mrkev Dudin

    Kapustový prívarok

    Kapustový prívarok

    Kávová poleva

    Kávová poleva

    Fofrperník

    Fofrperník

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    45 minut
    Španělský ptáček s rýží

    Španělský ptáček s rýží

    36 minut
    Placičky z bílých fazolí

    Placičky z bílých fazolí

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    40 minut
    Tvarohové knedlíky s jahodami

    Tvarohové knedlíky s jahodami

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    40 minut
    Buchtičky se šodó

    Buchtičky se šodó

    Jak krájet cibuli

    Poslední sledované recepty

    34
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    30
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    27
    Palačinky
    Palačinky
    27
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík
    25
    Kuřecí prsa na kari se smetanou
    Kuřecí prsa na kari se…

    Zajímavé články

    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději…
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s…
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král komiků byl velký gurmán
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král…

    Sledujte nás

    AHA.cz Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    AHA.cz Písničkář Xindl X: Konec kariéry v Česku?

    Písničkář Xindl X: Konec kariéry v Česku?

    AHA.cz Nedělní Aha! 11.4.2021

    Nedělní Aha! 11.4.2021

    Dáma.cz 6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    Dáma.cz Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Ženy.cz Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Maminka.cz Tyhle slavné matky rodily po čtyřicítce! Co si na tom pochvalují?

    Tyhle slavné matky rodily po čtyřicítce! Co si na tom pochvalují?

    Reflex.cz Karel Steigerwald: Vláda vydrží nebo ne. Už je to jedno

    Karel Steigerwald: Vláda vydrží nebo ne. Už je to jedno

    E15.cz Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Abecedazahrady Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Další doporučené recepty:

    Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese
    Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…
    Zeleninové ratatouille
    Zeleninové ratatouille
    Zeleninové rizoto
    Zeleninové rizoto
    Zeleninové řízky
    Zeleninové řízky
    Zeleninové řízky naruby
    Zeleninové řízky naruby
    Zeleninové řízky v rýži - zapečené
    Zeleninové řízky v rýži - zapečené
    • Recepty.cz
    • Zeleninové rizoto II.
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí