Zeleninové ratatouille

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks cuketa
    • 5
      ks rajčata Nejlepší jsou Roma rajčata (římské)
    • 4
      lžíce olivový olej
    • česnek
    • petržel Čerstvá
    • bazalka Čerstvé listy
    • 1
      ks paprika - žlutá
    • 1
      ks lilek
    • 1
      ks dýně Žlutá nebo máslová
    • 1
      plechovka rajčatové pyré

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Nakrájíme si cuketu, lilek, dýni a rajčátka na stejně velká kolečka (já to dělám pomocí ručního kráječe) a necháme si stranou.
2
2.Na rozpálenou pánev dáme trochu oleje a nakrájenou cibulku necháme trochu zezlátnout.
3
3. Poté přidáme rozdrcený česnek, na kostičky nakrájenou červenou a žlutou papriku - vše osolíme, opepříme.
4
4. Necháme chvilku povařit (2 min) a přidáme rajčatové pyré nebo protlak. Vaříme asi 8 min.
5
5. Poté si připravenou směs dáme do kulaté nádoby ve které budeme zeleninu zapékat.
6
6. Na směs budeme postupně pokládat kolečka cukety, lilku, dýně a rajčátka, tak aby se nám vytvořil kruh. Budeme to mít hezky barevné :) A vše osolíme, opepříme.
7
7. Ještě si vytvoříme směs na potření zeleniny na vrch. Smícháme čestvé listy bazalky, petrželky (hrst), česnek ( 2-3 stroužky), 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř (nemusíme šetřit) a potřeme tím zeleninu v zapékací míse.
8
8. Zakrejeme alobalem a dáme péct do trouby na cca 1 hodinu na 190° - alobal před koncem sundáme a dopékáme bez něj.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: