Zeleninové ragout

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g karotka podélně nakrájená
    • kapusta čtvrtina menší hlávky
    • 250
      g zelené fazolky podélně přepůlených
    • 1
      ks kedlubna pokrájená na silnější nudličky
    • 2
      lžíce máslo
    • 100
      ml bílé víno - suché
    • 3
      lžíce hladká mouka 2 až
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • citronová šťáva
    • široké bílé nudle k podávání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V širším kastrolu s nepřilnavým dnem rozehřejte máslo. Až začne pěnit, vhoďte na něj pokrájenou zeleninu a promíchejte ji, aby se dobře obalila tukem. Zalijte ji vínem a nechte odpařit alkohol. Poté zaprašte moukou, podlijte několika lžícemi vody a nezakryté nechte asi 10 minut za občasného promíchání (je-li potřeba, dolijte vodu) zkřehnout. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte promíchané se širokými nudlemi uvařenými podle návodu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • brzdka
    brzdka |

    12. 10. 2012 17:32

    -nic moc