Ratatouille III.

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Kar♥lina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks lilek větší
    • sůl
    • 2
      ks cuketa středně velké
    • 2
      ks rajčata
    • 2
      ks červená paprika velká
    • 1
      plechovka rajčata oloupaná
    • 4
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • 1
      svazek rozmarýn čerstvý
    • 1
      snítka tymián čerstvý
    • 2
      ks cibule

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájejte lilek, cibule a rajčata na kostičky, papriky na proužky, tři stroužky česneku na jemné plátky. Cukety rozkrojte podél a nakrájejte na půlcentimetrové kousky. Ve středním hrnci (nejlépe litinovém) rozpalte olivový olej, na něm nechte dozlatova opéci nejprve lilek, pak i papriky, rajčata, cibuli a nakonec česnek a cuketu – ta potřebuje povařit jen minimálně. Zalijte rajčaty z plechovky (včetně šťávy), osolte, opepřete, promíchejte a poloodkryté půl hodiny duste. Na konci by měla být přebytečná šťáva z rajčat odpařená, takže se zelenina ve finále ještě trochu opéká – získá tím výbornou nasládlou chuť. Přidejte dvě lžíce studeného olivového oleje, zbylý rozdrcený stroužek česneku, lístky tymiánu a nasekaný rozmarýn. Okamžitě stáhněte z ohně a podávejte horké s křupavou bagetou nebo jiným bílým pečivem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.