Boží penne rigate

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Milan Daniel

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Připravíme
    • penne Rigate
    • zeleninový vývar
    • brokolice
    • cuketa Malou
    • cibule
  • Na omáčku
    • kuřecí maso
    • 1
      špetka sůl
    • měkký sýr (Cottage, mascarpone, ricotta)
    • sýr (Mozzarela, čedar, niva, gorgonzola, může být i směs)
    • rajčata Malá nebo 2 - 3 lžíce rajského protlaku
    • kečup - jemný Případně
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Penne rigate uvaříme v osolené vodě podle návodu. Cuketu nakrájíme na plátky a širší nudličky, brokolici rozdrobíme nebo okrájíme na drobné růžičky a nasekáme cibuli. K tomu přidáme nahrubo nakrájená rajčata. Kuřecí maso (prsa, ale mohou být i stehenní řízky), pokrájíme na drobné kousky, osolíme, opepříme, promícháme a osmahneme. Můžeme použít i drůbeží salám.
2
K masu přidáme cibuli, dvě minutky ji za stálého míchání necháme zesklovatět, přidáme cuketu, mícháme další minutu, nakonec do směsi nasypeme i brokolici a mícháme ještě další dvě minuty. Je-li směs suchá, přidáme trochu zeleninového vývaru a pět minut ji podusíme. Když nám zelenina změkne, přidáme nasekaná rajčata a hrst zelených bylinek (bazalku, oregano, nebo jiné, podle chuti) a směs promícháme.
3
**Omáčka:** ze dvou vajec oddělíme žloutky od bílků. (Žloutky později přidáme do omáčky, z bílků ušleháme tuhý sníh – vyzkoušet!). Ušlehané bílky opatrně promícháme se sýry.
4
**Finále:** Směs penne promícháme v zapékací misce s omáčkou tak, aby se těstoviny dobře obalily. Posypeme ji nastrouhaným sýrem, přikryjeme víkem a dáme zapéci na cca 20 – 25 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • lucííík
    lucííík |

    31. 1. 2014 02:48

    Vypadá to moc dobře, určitě vyzkouším. Jinak co se diskuse níže týká, dělám si zel. vývar svůj - v lednici se vždy nějaká zelenina najde - dost brojím proti chemii a to klasický bujony mají. Stačí si do vody naházet zeleninu dle chuti, povařit a a klidně ji sníst samostatně jako přílohu. ;-)

  • čolis
    čolis |

    25. 11. 2013 19:51

    ja mám dotaz ohledně toho žloutku, nějak sem nepochopila kdy ho tam, jestli teda vbc... dík

  • marika
    marika |

    17. 1. 2013 22:00

    kup si zeleninový bujon a urob si vývar,ja to skusím tiež.

  • marika
    marika |

    17. 1. 2013 21:54

    vypadá to zaujímavo určite to vyskúšam uvariť. :-) mnam,mnam.

  • xxxxx
    xxxxx |

    11. 5. 2012 18:07

    Jajjj nebuďtě hned tak kyselá....někomu to prostě chutná tak nebuďte jak malý dítě...

  • zzz
    zzz |

    2. 4. 2012 21:15

    Mohla bych se zeptat( možná blbá otázka) kde vezmu ten zeleninový vývar? moc děkuji..vypadá to lákavě

  • jjaninaa
    jjaninaa |

    7. 1. 2012 14:26

    Jedne z najlepších zapečených cestovín. Vynikajúce, určite budem variť častejšie... :-)

  • Merky
    Merky |

    5. 11. 2011 07:23

    Přidal jsem ještě provensálské koření a na talíři zakapal jemným kečupem. Výborné jídlo. Velmi chutné a pro bříško lehké. Pochutnal jsem si já i návštěva. Určitě zopakuju. Doporučuji. Dávám 1.

  • anonym
    anonym |

    1. 8. 2011 15:11

    vynikající!!!!!lepší zapékané těstoviny jsem nikdy nejedla. ;-)

  • danka
    danka |

    22. 5. 2011 13:33

    Je to dobré,ale myslím ,že ten kečup už tam nemusel být.Ale je to mn´amko :-)

  • Zdenka
    Zdenka |

    30. 12. 2010 11:56

    až na ten kečup, jak to může někdo nacpat do jídla :-X

  • Sarka
    Sarka |

    6. 11. 2010 10:08

    Jdu na to!! :-))

  • salsaro
    salsaro |

    2. 11. 2010 13:15

    :-P :-P :-P :-* super jidlo

  • zemlena
    zemlena |

    25. 10. 2010 11:24

    vynikající.. :)

  • Lenča
    Lenča |

    20. 10. 2010 18:50

    Teď to dlabu a je to naprosto vynikající.. ;-)

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    13. 1. 2010 19:09

    Tohle nemůže být jiné než výborné, jsou tam samé chutné ingredience ;-)