Babiččiny kotlety

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 76
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kotlety naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a vydatně opepříme. Položíme na dno vymazaného pekáče. Poté na kotlety navrstvíme cibuli, tvrdý a měkký salám. Zapékáme. Když už jsou kotlety téměř hotové, posypeme sýrem. Sýr následně posypeme trochou strouhanky a navrch dáme oříšek másla. Necháme péct, dokud se ze strouhanky nevytvoří "krusta". Výtečné s opékanými brambory.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ušatice
    Ušatice |

    21. 5. 2014 18:49

    Dobrý napad :-) zrovna jsem dojedla..je to hodně dobrý děkuju za inspiraci :-)

  • Nelca
    Nelca |

    24. 4. 2014 12:11

    na 180 stupnu ? a na jak :-) dlouho ? :-) :-)

  • Nikola
    Nikola |

    30. 12. 2013 12:55

    tak dneska mi pritel nasel tento recept tak jsem ho udelala a muzu rict ze je to opravdu vyborne pritel si to nemohl vynachvalit 8-) ;-) ;-)

  • Pavla
    Pavla |

    6. 11. 2013 18:25

    Perfektní bašta. Nemělo to chybu. Naservírovala jsem ji manželovi na naší nové jídelní soupravě z www.dinezon.cz :-*

  • Veronika826
    Veronika826 |

    3. 11. 2013 12:11

    Dnes jsem vařila k obědu a opravdu výborné, mohu všem včele doporučit. Jen jsem dala do pekáčku trochu oleje, masoxovou kostku a podlila vodou (maso bude krásně měkké a nebude tak tučné), navíc můžete polít sýr tím vzniklým výpekem a nemusíte používat další máslo ;)

  • romanika
    romanika |

    12. 10. 2012 10:44

    Trochu víc mastné ale jinak dobré.

  • PJarunka
    PJarunka |

    2. 5. 2012 18:50

    Moc dobrý udělala jsem k tomu ještě sosík na vepřové maso a bylo to super. :-)

  • dublin.in
    dublin.in |

    8. 2. 2012 08:36

    Tak za mě teda nic moc, ale je to o chuti každého člověka :-)

  • Roman
    Roman |

    11. 9. 2011 12:26

    Protože jsi kopyto a vařil jsi to v papiňáku anonyme

  • JiKo29
    JiKo29 |

    29. 6. 2011 09:01

    Výborné, přítel si pošmáknul a já také :o)

  • martina
    martina |

    22. 6. 2011 10:11

    moc dobrý, úspěch u všech členů rodiny......

  • Koďous
    Koďous |

    13. 5. 2011 12:26

    bomba <:-)

  • ladka.jankovska
    ladka.jankovska |

    5. 5. 2011 21:48

    S kotletami nemám moc dobré zkušenosti. Raději používám krkovičku, je šťavnatější a nevysušuje se. :-\

  • Seraphine
    Seraphine |

    16. 4. 2011 12:21

    Pekla jsem v přikryté zapékací míse a odkryla až když jsem přisypala sýr. Pekla jsem něco přes hodinu při cca 170°C. Ale měla jsem k tomu v troubě ještě brambůrky. :)

  • Seraphine
    Seraphine |

    16. 4. 2011 12:19

    Opravdu vynikající! Klidně bych vynechala měkký salám a dala jen slaninu a tvrdý salám. Použila jsem goudu a nivu a strouhanku polila jen výpekem. Podávala jsem s pečenými brambory. Opravdu velmi dobrý, snadný a vděčný recept. :)

  • JJholiday
    JJholiday |

    27. 3. 2011 14:05

    Evi já také nevím...

  • Eva P. Fr
    Eva P. Fr |

    27. 3. 2011 11:18

    Muze mi nekdo poradit, jak asi dlouho pect a jestli prikryté a ke konci odkryt ? Bohuzel nejak neumim veprove pripravovat, casto ho mam vysusene. Dik za radu.

  • Martinkaf
    Martinkaf |

    26. 3. 2011 16:13

    Místo kotlet jsem použila vepřové kostky a bylo to moc dobré.

  • kocv
    kocv |

    22. 3. 2011 12:55

    Super jsemn amateřské atak není čas vyvařovat rychlé ,jednoduché a hlavně výborné, doporučuji :-)

  • Julie
    Julie |

    13. 3. 2011 17:04

    Výbornrej recept. Všem moc chutnalo :)

  • Dana
    Dana |

    12. 3. 2011 18:14

    Zítra to vyzkouším,ale vypadá to dobře... ;-)

  • jaja
    jaja |

    27. 2. 2011 12:02

    přidala bych na maso kečup a podlila ke konci pečení trochu šlehačkou.

  • Eva K.
    Eva K. |

    23. 2. 2011 01:42

    Jednoduche a opravdu vyborne !!! Dekuji !!! ;-)

  • Terka
    Terka |

    20. 2. 2011 15:02

    :-) Skvělé a hlavně ryché,..sama jsem si masíčko ješte "vylepšila"grilovacím kořením a na vrch po zapečení sýra a strouhanky ještě pokladla rajčaty,cibulí a paprikou,....DOPORUČUJI

  • asd
    asd |

    22. 1. 2011 10:42

    <3 :-| <:-) :-*

  • Anežka
    Anežka |

    13. 1. 2011 16:02

    Dobre jen tak dále

  • Milli1
    Milli1 |

    12. 1. 2011 13:17

    Včera jsem kotlety dělala amůžu jen pochválit, jsou SUPER, díky za recept

  • Katka Š.
    Katka Š. |

    19. 8. 2010 21:08

    Tento recept jsem dělala už několikrát a je to VYNIKAJÍCÍ a hlavně rychlé. Všem doporučuji.

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    26. 7. 2010 20:46

    Vyborne, mekky salam jsem dala Bologna ( kruti ), syr jsem pouzila uzeny Gouda a nic jsem nestrouhala, pouze nakrajela ne malinke kousicky, s varenym bramborem, posypanym zelenou cibulkou a s domaci tatarkou to nemelo chybu. Mam v oblibenych. Dcrerin americky pritel doslova umyl talir, jazykem :)))))

  • Václav Šmoranc
    Václav Šmoranc |

    11. 7. 2010 11:37

    Ještě jsem chtěl napsat....od začátku pod pokličkou...až na konec když jsem přidával sýr a strouhanku jsem to nachal odkryté....salám a kotlety jsou pak nejsou tak vysušené

  • Václav Šmoranc
    Václav Šmoranc |

    11. 7. 2010 11:30

    Bylo to výborný,přečetl jsem si komentáře a opravdu to nemá chybu : přidal rajčátka pokryl schwarzwaldskou šunkou místo tvrdého salámu pak už vše dle receptu: posypal sýrem Gran Moravia smíchaný s aidamem mňam. Určitě ještě vyzkouším z drobnýma změnama

  • Simona Smolíková
    Simona Smolíková |

    23. 6. 2010 08:15

    Vynikající, rychlé a opravdu vhodné pro velký počet lidí, ostudu si určitě neuděláte.

  • Agáta Sikorová
    Agáta Sikorová |

    15. 9. 2009 12:20

    Bylo to moc dobré, kotlety jsem si 2dny předem naložila a pak dělala na velikém plechu pro 12 lidí a mělo to obrovský úspěch, ale ještě lepší byly druhý den ohřívané.

  • marie mateju
    marie mateju |

    26. 4. 2009 14:15

    jo je to dobrutka.Dnes jsme meli k obidku,tak me verte.

  • Šárka Nekudová
    Šárka Nekudová |

    14. 2. 2009 11:07

    Vyborny recept! Prestoze jsem tento recept delala poprve, povedlo se. Bylo to rychle hotove a pokrm skutecne velmi chutny. Udelala jsem take vegetarianskou verzi s uzenym tofu, ktera se take moc povedla.

  • Jan Luňák
    Jan Luňák |

    8. 1. 2009 22:36

    No, na to, že je to můj první pokus (tohoto jídla a z recepty.cz), je to výborné.. Jen to příště nebudu tak přehánět s tím pepřem..:)

  • Zuzana Stavinohova
    Zuzana Stavinohova |

    6. 12. 2008 13:20

    Mňami hami (cituji dceru) akorát je to kotlet, takže trochu tužší.... ale nápad se strouhankou je dobrý, doporučuji.

  • Kamil Dvořák
    Kamil Dvořák |

    18. 10. 2008 15:32

    Také se připojuji k poděkování....výborné a velmi chutné. Ráno jsem vytáhl kotlety a nevěděl co s nimi. Mrkl jsem na internet a našel tento recept. Ještě jednou děkuji

  • Vláďa Tichý
    Vláďa Tichý |

    22. 3. 2008 14:15

    Nejsem žádný kuchař, vařit opravdu neumím, byl to můj pokus pod vedením receptu. Souhlasím s ostatními ohlasy. Dávám za 1*.

  • Eva Nešvarová
    Eva Nešvarová |

    21. 3. 2008 22:47

    Ještě dodávám, že jsem pekla v ultra plusu od firmy Tupperware a šťávy bylo ze tří kotlet opradu hodně. Záleží moc, v čem pečete.

  • Eva Nešvarová
    Eva Nešvarová |

    21. 3. 2008 22:29

    kotletky na tento způsob máme moc rádi, dělala jsem už několikrát a moc moc dobré.

  • týna
    týna |

    15. 3. 2008 12:07

    Moc dobré!!1*!!Vše co je babiččino" je prostě mńam.))

  • Michal Bures
    Michal Bures |

    27. 1. 2008 21:49

    vynikajici pek jsem to tady v londyne, fakt super, GOD bless Babicku, urcite se sem vratim pro dalsi inspiraci!! Mej te se lidi u sporakuuu

  • Marcela Adámková
    Marcela Adámková |

    10. 1. 2008 12:22

    Tenhle receptík nemá chybu, je fakt skvělej. Teď mě čeká premiera před rodinou, tak jsem zvědavá na ohlas:-)

  • zuzana
    zuzana |

    31. 12. 2007 13:43

    Děkuji moc za skvělej recepis. Okomentovala bych to slovy mého muže "Já nemám boule za ušima, ale úplné kopce"

  • Lenka walová
    Lenka walová |

    23. 12. 2007 12:40

    Vynikající, jednoduché jídlo. Rodina se ještě teď olizuje.Děkuji

  • Darina
    Darina |

    21. 12. 2007 14:25

    Opravdu výtečné.Děkuji za nápad.

  • ivo margieta
    ivo margieta |

    19. 12. 2007 14:06

    Právě jsem dojedl a je to super.

  • Renata Petroušová
    Renata Petroušová |

    18. 12. 2007 16:00

    No abych řeklla pravdu,čekala jsem,že to bude lepší.

  • Anonym
    Anonym |

    15. 12. 2007 15:18

    _

  • katka444
    katka444 |

    23. 9. 2007 18:32

    Bylo to vynikajici,taky jsem pridala anglickou slaninu a na chvili zakryla. Takze bylo dost stavicky na bramburky.Moc nam chutnalo.

  • Simona
    Simona |

    12. 9. 2007 21:07

    vyyyborne :) nic nebylo vysusene, stacilo k tomu par platku slaniny.

  • .....
    ..... |

    9. 9. 2007 12:28

    je to pekne hnusny

  • Kamila Hobzová
    Kamila Hobzová |

    3. 8. 2007 17:02

    Je to mňamka,děkuji za receptík,i za komentáře,místo salámů jsem dala anglickou slaninu a než jsem přidala sýr,tak jsem to peklazakryté.Je to super,babiččiny kotlety zařadím do svých oblíbených reptů:-)

  • Jitka Hrubantova
    Jitka Hrubantova |

    17. 6. 2007 20:04

    Je to vážně dobrota, díky za recept:-) Ze začátku jsem pekáč přikryla alobalem, bylo to pěkně šťavnaté.

  • Zdena
    Zdena |

    8. 6. 2007 13:07

    Vařím také něco podobného, jen místo salámu dávám anglickou slaninu a nemá to chybu

  • Jakub
    Jakub |

    19. 5. 2007 12:36

    Velmi chutné,doporučuji.

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    14. 5. 2007 13:42

    Připomíná mi to "zastlané kotlety" z tohoto serveru, ty jsem dělala o víkendu a byly vynikající. Není tam salám a strouhanka, jinak je to více méně totožné. Sýr se dává hned před vložením do trouby a peče se téměř celou dobu přikryté. Masíčko bylo šťavnaté a super. Určitě vyzkouším pro obměnu i tento recept.

  • ivette
    ivette |

    13. 5. 2007 15:01

    Tak jsem je udělala a zbyl jenom prázdný hrnec. A ještě toho bylo málo.

  • ivette
    ivette |

    16. 4. 2007 16:53

    Vypadá to dobře, zkusím to udělat přátelům.

  • Anonym
    Anonym |

    14. 4. 2007 17:55

    Naprosto vynikající. Rodinou velmi žádané. Strouhanku nedáváme. Hořčici dáváme francouzskou nebo kremžskou. Salám chorizzo nebo čabajský. Je to pak pikantní mňamka.

  • Petra Spaggr
    Petra Spaggr |

    24. 2. 2007 11:40

    Kotletky jsem vyzkoušela, k cibuli jsem přidala na plátky rajče a byla do mňamka.Chválím a doporučuji, rychlé a chutné

  • Anonym
    Anonym |

    30. 1. 2007 18:37

    Asi sem tam dal taky moc strouhanky a tak ve vysledku jsem musel celou horni vrstvu sundat..moc se mi to nepovedlo.. :(

  • Petra
    Petra |

    14. 1. 2007 13:26

    Kotlety jsem včera uvařila příteli, moc nám chutnaly. Bylo to moje první vaření s "masem", dělám spíš kuřecí. Přítel mi to pochválil, že tak dobrý masíčko už dlouho nejedl:) Souhlasím ale s názorem, že ten salám bych taky dala později, přece jen se maso musí prodělat a salám je pak jako sušinka:)

  • Drahuše.
    Drahuše. |

    7. 11. 2006 13:10

    Rychlý a vynikající recept. Jen salám bych příště dala později, zdál se mi vysušený.

  • Jana
    Jana |

    3. 8. 2006 14:42

    Já jsem pekla bez strouhanky,zato jsem zalila 1 dl smetany.Velmi dobré.Jen toho pepře jsem nedávala mnoho,ale jen tak trochu.

  • ZP pekarkova
    ZP pekarkova |

    2. 8. 2006 22:08

    Delala jsem vcera a musim rict,ze mi to vubec nechutnalo.Vubec nerikam,ze je to spatny recept,protoze tady neni jediny negativni nazor,spis premyslim co jsem udelala spatne.Dala jsem jenom jeden druh slamau a asi vic strouhanky.Kolik ji tam davate?Dekuji.

  • Petr Blažek
    Petr Blažek |

    26. 7. 2006 12:52

    Jídlo jsem vyzkoušel a je to skutečně lahůdka.. :-)Maso jsem jen ještě trochu gurmánsky dochutil čerstvě namletým 4-barevným pepřem a přidal jsem k cibuli ještě jemně nakrájená rajčatka.No super :-)

  • Lucy
    Lucy |

    10. 7. 2006 14:23

    ¨Super jídlo určitě to vyzkoušejte.

  • Hana Rážová
    Hana Rážová |

    1. 7. 2006 12:34

    dnes jsme si udělali s manželem oběd dle vašeho receptu,nemá to chybu je to super.Děkujeme

  • Anonym
    Anonym |

    14. 6. 2006 23:58

    Jaký salám tam dáváte?

  • Veronika Lipka
    Veronika Lipka |

    9. 6. 2006 05:36

    vyborne i za vodou v kanade... pochutnali si tu vsichni.

  • Veronika šichová
    Veronika šichová |

    20. 5. 2006 15:16

    Je to dosti povedenej recept ...zrovna jsem to dojedla a je to VYNIKAJICI :o)) :P

  • Ludvík D.
    Ludvík D. |

    8. 5. 2006 13:23

    Bylo to mňam, celá rodina včetně naší babičky se olizovala a nic nezbylo. Zařadíme do našeho jídelníčku. Jo, jako přílohu jsme měli bramborovou kaši, podle našeho názoru je to ideální, bylo málo šťávy, ale k té kaši to bohatě stačilo.

  • roman mistura
    roman mistura |

    1. 5. 2006 11:20

    super nemelo to chybu

  • Václav Brynda
    Václav Brynda |

    4. 3. 2006 12:40

    Je to fakt mňamka. Mělo to 100% úspěch i u našich dětí, což je obrovská poklona.... Rozhodně tento pokrm zařadíme mezi pravidelně se opakující :-)

  • iveta soukupova
    iveta soukupova |

    27. 2. 2006 19:16

    je to vynikajici basta i s hranolkami

  • Vendula S.
    Vendula S. |

    10. 1. 2006 15:56

    Dobré je salám nastrouhat nahrubo na struhadle anebo pikantní klobásku,maso peču odkryté a nepatrně podlité.

  • Barbora Chmelová
    Barbora Chmelová |

    11. 11. 2005 10:18

    kotlety se podlévají a jestli přikryté, to nevím, my to pečeme v remosce, salám se nekrájí a je tam vynikající(hlavně když zkombinujete kvalitní uherák a šunku:)

  • Jitka Šubrtová
    Jitka Šubrtová |

    12. 10. 2005 09:35

    Peče se maso přikryté s vodou?

  • iva p
    iva p |

    16. 9. 2005 17:47

    Tyto kotlety se u nas v rodine delaji uz dlouha leta,ale bez toho salamu,ten je tam upne zbytecny a jsou opravdu vynikajici.Je to moje nejoblibenejsi jidlo,ale na tu super stavicku co vznikne,to chce bramborovou kasi.

  • marie krejzarova
    marie krejzarova |

    13. 9. 2005 18:12

    Salám se pokrájí nebo zůstane na kolečka?