Babiččiny rarášky

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (vykostěné nebo kuřecí prsa)
    • sojová omáčka
    • worcestrová omáčka
    • maggi
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      lžíce hořčice
    • 1
      dl pivo
    • pepř mletý
    • sůl
    • koření na kuře
    • kari podle chuti, nebo jiné koření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky (budou se pak opékat na pánvi, tak abyste se neupekli zaživa, nařezejte si je přiměřeně pozn. J.Werich) a pak vše, co je napsáno v ingrediencích naházíte do mísy nebo nejlépe plastové uzavíratelné misky, pořádně promícháte a necháte přes noc odležet. Vytvoří se Vám těstíčko.
2
Druhý den smažíte na pánvi dozlatova.
3
Podáváme nejlépe s chlebem a tatarkou či horčicí, ale fantazii se meze nekladou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • silvik T.
    silvik T. |

    5. 4. 2014 14:37

    Chutnají mi :)

  • janesis
    janesis |

    26. 9. 2011 15:53

    rarášky doma děláváme a já je zbožňuji :)

  • Jana Stanková
    Jana Stanková |

    16. 7. 2011 12:54

    :-D :-D :-D

  • J.Č.
    J.Č. |

    31. 1. 2011 15:52

    Jo a ještě něco,samozřejmě to musíte dát do lednice i s tim kuřecim masem,aby se vám všechny ty ingredience a chutě všechny spojily. <3

  • J.Č.
    J.Č. |

    31. 1. 2011 15:48

    Už jsem tento recept dělala,a i moje rodina si na něm pochutnala. :-[

  • M.K.
    M.K. |

    31. 1. 2011 11:12

    :'( to jste tupci?když VŠE tak VŠE včetně masa naházejte do misky.proboha kde to žiju

  • ztracenka
    ztracenka |

    9. 11. 2010 15:39

    V receptu je psáno "a pak vše, co je napsáno v ingrediencích naházíte do mísy" tzn. včetně masa

  • Alena Zelenková
    Alena Zelenková |

    7. 11. 2010 13:56

    Tak jen nevím, jestli tam to masko taky dát přes noc, anebo obalovat v těstíčku až druhý den...

  • Ladia
    Ladia |

    5. 11. 2010 22:41

    Vyzkoušeli

  • Dokina
    Dokina |

    8. 10. 2010 13:00

    Lehké a jedlé :)

  • Radka Křížová
    Radka Křížová |

    8. 11. 2009 17:46

    Dneska jsem dělala k obědu, bylo to výborné a velice rychlé. Maso bylo nádherně měkké, jen přiště to ješ tě víc přiostřím - u nás máme radši pikantnější, dala jsem trochu grilovacího koření a mohla jsem ho dát o dost víc

  • Iva Pěnkavová
    Iva Pěnkavová |

    21. 4. 2009 11:35

    Moc dobré , pivo jsem dala černé , s tatarkou, chlebem, nemělo chybu !

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    1. 2. 2009 16:36

    Laďko, na tyto komentáře nemá nemá cenu reagovat, viz další. Myslím, že pan František je na nejlepší cestě získat zákaz přístupu na Recepty... a dobře mu tak.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    1. 2. 2009 16:19

    Františku, promiň, nechtělo by to lepší slovní zásobu? Žádné jídlo hnus neníí, jen mi to zrovna nemusí sednout.

  • František Jebal
    František Jebal |

    1. 2. 2009 16:14

    fůůůůůůůůůůůůůůůj takovej hnus

  • Radana Altmanová
    Radana Altmanová |

    15. 1. 2009 21:44

    Musím pochválit, je to moc dobré, doporučuji a doporučuji zapíjet pivečkem, pak je to good;o)

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    30. 12. 2008 12:44

    tak jsem je dneska vyzkoušela k obědu s bramborovou kaší a měly celkem úspěch. taková hodně jiná a zvláštní "vůně" při tom smažení...

  • Zdena Dolská
    Zdena Dolská |

    4. 11. 2008 16:05

    Pane jo, já tam blbec lila Worchester v domnění, že má malou dírku, jo, neměl a chlístla jsem tam div ne půl skleničky, no nechala jsem to být a různě všemi přísadami doladila. Dokonce u nás prodávají hořčici s medem - k podobným účelům, tak jsem jí přihodila taky.A bylo to bobréééééé, mňam!

  • Lucie Vacková
    Lucie Vacková |

    16. 8. 2008 18:27

    Jednoduché a mňam, jen se potom zaprášilo, jen tedy doporučuji misku po naloženém masu hned umýt :-D

  • Zdenička Röselová
    Zdenička Röselová |

    16. 4. 2008 14:01

    Naprosto skvělé!!!

  • Markéta
    Markéta |

    23. 3. 2008 10:38

    Jednoznačně-FANTAZIE.

  • Petule B.
    Petule B. |

    12. 2. 2008 20:05

    Tak jsem nečekala a s těmi rybími filety to udělala (neměla jsem po ruce kuřecí). Jen místo koření na kuře jsem dala koření na ryby a také sušený česnek. Bylo to moc dobré. Jenom musím připsat pro ty, kteří by to taky chtěli vyzkoušet, že ryba pustí dost vody, tak ji nechat dobře rozmrznout a vodu z ní lehce vymačkat. A příště ji asi nebudu krájet na kousky, trochu se pak drolí, ale nechám filety vcelku. Tak, a máme tu asi jiný recept :o)) Jinak to zkusím s tím kuřecím, věřím, že to bude ještě lepší.

  • Petule B.
    Petule B. |

    11. 2. 2008 12:50

    Ahoj, chtěla bych použít místo kuřecího masa rybí filety na kousky. Nezkoušel jste někdo? Napište kdyžtak jaké to bylo, díky.

  • Darina Kašpárková
    Darina Kašpárková |

    15. 9. 2007 14:00

    Bylo to moc dobré a je to rychlé. Mňam

  • regi
    regi |

    17. 3. 2007 17:59

    je to vyborne a delam i na vepřovej platek

  • Lenka
    Lenka |

    20. 1. 2007 14:11

    Je to moc dobré.Vynechala jsem solamyl,místo toho přidala navíc lžíci mouky,použila jsem černé pivo a smažila ve tvaru koleček trochu menších než dlaň. Z 500 g kuřecích prsou jsem jich nasmažila 11.Jo a včera se mi nechtělo, tak jsem to nakládala až ráno, ale i tak se po tom jen zaprášilo:-)

  • Lu Slo
    Lu Slo |

    17. 1. 2007 06:28

    před mnoha lety vysílala tento recept Frekvence 1, jen s tím rozdílem, že se přidávalo černé pivo, ale i tak je to mňamka

  • svendy
    svendy |

    29. 12. 2006 16:14

    Bodrý den.Je to velmi vynikající.Mohu doporučit.

  • Dana N.
    Dana N. |

    29. 10. 2006 21:32

    Velice super jídlo, hlavně jednoduché a ani ne moc časově náročné na přípravu.

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    11. 10. 2006 15:13

    Když smažím rarášky, tak je taky smažím zvlášť. Prostě vytahuju z těstíčka kousky a házím do rozpáleného oleje. Lze použít i králičí maso, je vynikající, jen se musí smažit o trochu dýl než kuře.

  • Di
    Di |

    11. 10. 2006 11:38

    Rarášky dělám již mnoho let, ani nevím, kde jsem původní recept našla. Rozhodně však nesmažím placičky (jako jsou například v receptu Čínské placičky), ale malé řízečky.

  • alena
    alena |

    11. 10. 2006 10:54

    Ale toto není " česká čína" - smažit se mají placičky - a jsou opravdu vynikající.

  • kastanety
    kastanety |

    29. 8. 2006 12:52

    bylo to prima, ale kari vynechte, to tam bylo trochu horke.

  • jiřinka pracovitá
    jiřinka pracovitá |

    31. 7. 2006 17:57

    byla to prostě taková klasická čína ala čech alespoň takto ji připravuji ale byla dobrá doporučuji vyzkoušet

  • Anonym
    Anonym |

    28. 7. 2006 08:54

    Dobrý den,to by mohlo být dobré

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    11. 7. 2006 16:22

    Použila jsem maso ze stehen, je to výborné!

  • jitule
    jitule |

    3. 7. 2006 11:15

    uz jsme vyzkouseli,je to super jidlo

  • Charlota
    Charlota |

    9. 6. 2006 20:47

    Jeste jsem neochutnala ale v nedeli bude u nas tohle asi mnam papu jako hlavni chod uz se tesime

  • Monísek Karešová
    Monísek Karešová |

    6. 2. 2006 07:48

    V neděli jsem tento recept dělala k obědu.Špatné to nebylo, ale tak vynikající, abych to dělala často zas ne.

  • Anonym
    Anonym |

    12. 1. 2006 15:58

    je to výborné

  • Vanda Králová
    Vanda Králová |

    2. 1. 2006 20:20

    Nám to moc chutnalo. A doporučuju dát do toho (a vlastně do jakéhokoliv jiného masitého nebo slaného jídla) koriandr nebo jiné exotické koření

  • namis
    namis |

    11. 12. 2005 14:00

    ta to bulo bars dobre az mam bombule za uchami

  • míra m
    míra m |

    15. 9. 2005 19:31

    nemá to chybu udělal jsem to a ani na mě nezbylo -díky(není to ironicky)a můžu to dělat znovu.

  • Nolina
    Nolina |

    16. 8. 2005 13:12

    je to výborné a vždy tímto jídlem potěším.

  • Zůza
    Zůza |

    11. 6. 2005 18:28

    Dnes jsme si to uvařili k obědu a je to veliká mňamka :o).

  • Ája Mobilka
    Ája Mobilka |

    11. 6. 2005 09:55

    Tohle dělám často, jen solamyl nepoužívám. Nikdy nezbyde :-)

  • leu
    leu |

    7. 6. 2005 14:34

    sjůůpr trůůpr ňam

  • Milena
    Milena |

    15. 1. 2005 04:43

    Dnes jsem udelala k veceri, se syrovymi brambory a cibuli nakrajene na kolecka upecenymi v troube a salatem. Absolutne perfekt-

  • Lída
    Lída |

    31. 10. 2004 12:12

    Tento recept dělám již mnoho let mohu ho vřele doporučit je vynikající.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    18. 10. 2004 09:17

    Včera jsme je měli k obědu,mně to chutnalo, ale rodina nebyla moc nadšená. My nemáme moc rádi v jídlu Solamyl, dělá to jakýsi "sopel"....takže příště to zkusím buď bez něj, nebo jenom s velice malým množstvím.

  • Alice
    Alice |

    10. 10. 2004 19:21

    Výborné

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    10. 10. 2004 12:52

    Vynikající! S bramborovou kaší to nemělo chybu.

  • Anna
    Anna |

    6. 10. 2004 15:13

    Tohle jídlo občas udělám a musím říci, že je to vynikající, vřele doporučuji....