V míse smíchejte oba druhy mouky, přidejte vejce, olej a asi 150 ml vody. Vypracujte měkké těsto a podle potřeby po troškách přidávejte vodu (maximálně 250 ml).
Těsto rozdělte na dvě části a postupně je na pomoučněné pracovní ploše vyválejte na plát silný asi 3 mm. Ten rozkrájejte na čtverečky velké asi 5 x 5 cm. Na každý z nich položte třešeň a zabalte do kuličky. V třešních nechávejte pecky, jinak by ztratily tvar.
3
V hrnci přiveďte k varu větší množství mírně osolené vody a kuličky v ní uvařte. Trvá to jen chvilku, hotové vyplavou na povrch.
Kuličky vyndejte děrovanou naběračkou, dejte do mísy a polijte rozpuštěným máslem, aby se neslepily k sobě. Podávejte je posypané tvarohem a směsí vanilkového a moučkového cukru a přelité trochou másla.