• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Dezert Pavlova
    Napište svůj komentář k receptu

    Dezert Pavlova

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.6
    hodnotilo: 5
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Dezert Pavlova
    Dezert Pavlova
    Dezert Pavlova
    Dezert Pavlova
    Dezert Pavlova
    Dezert Pavlova
    Dezert Pavlova
    Dezert Pavlova
    Dezert Pavlova
    Dezert Pavlova
    8fotografií
    Nahrát fotku
     

    Populární dezert z vyšlehaných bílků, je velmi jednoduchý na přípravu. Jeho původ je nejasný, pře se o něj Austrálie s Novým Zélandem. Nazdobit jej můžete šlehačkou a vaším oblíbeným ovocem.

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 0,25
        lžička sůl
      • 4
        ks bílek z velkých vajec
      • 0,25
        lžička ztužovač šlehačky
      • 250
        ml šlehačka na ozdobu
      • 1
        lžička bílý vinný ocet
      • 1
        kg ovoce na ozdobu
      • 1
        lžíce škrobová moučka
      • 1
        lžička vanilková esence
      • 1
        hrnek cukr krupice

    Postup přípravy receptu

    1
    Troubu předehřejete na 140 °C. Z pečícího papíru vystřihnete kruh a položíte jej na plech. V misce smícháte vidličkou 1/4 hrnku cukru se škrobem. Elektrickou nebo ruční metlou vyšleháte bílky do pěny a přidáte k nim sůl a ztužovat. Šleháte dál, až se začnou tvořit měkké špičky. Vyšleháte cukr se škrobem, vanilkový extrakt a ocet, ale v okamžiku, kdy jsou zapracovány do sněhu už dál nešleháte.

    RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

    2
    Sníh nanesete na kruh pečícího papíru a vytvoříte z něj jakési hnízdo. Okraj má být o něco vyšší než střed. Vložíte do trouby a pečete 1 hodinu a 15 minut, pak troubu vypnete a při zavřených dvířkách necháte Pavlovu alespoň hodinu chladnout.

    RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit vanilkový extrakt

    3
    Pro úplné vystydnutí ji postavíte na mřížku, odstraníte papír a na talíři ji ozdobíte ovocem.

    RADA: Jak udělat nadýchanou pavlovu? Podívejte se na VIDEO

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Jahodová Pavlova

    Jahodová Pavlova

    Pavlova s pistáciemi a višněmi

    Pavlova s pistáciemi a višněmi

    Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami

    Pavlova s granátovým jablkem a…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Veronika
      Veronika | 24. 2. 2011 21:35

      Úchvatnej dortík, moc děkuju za recept. Dělala jsem ho - stylově - na oslavu bráchova odjezdu na Nový Zéland a sklidil velký úspěch. Budu ho péct častěji, znám jen málo zákusků, které mi zachutnaly tolik jako tento!

    • Jiřina
      Jiřina | 8. 11. 2010 21:26

      Je to výborný řez, ale já ho dělám trošku jinak, podle moji dcery. Ušlehám 8 větších bílků a pak po lžíci přidávám 35 dkg - 50 dkg krystalového cukru krupice, toto množství je pro to jak má kdo rád sladké, za stálého šlehání přidám 2 lžíce solamylu a nakonec zašlehám 1 lžíc iocta. Peču na hlubším plechu, který vyložím pečícím papírem. Troubu si předehřeju na 180 ° C, pak snížím na 120 ° C - 130 ° C, peču 1 hodinu a půl až 2 hodiny v horkovzdušné troubě. Po celou dobu pečení troubu neotvírám!!! Pak ještě minimálně 1 hodinu nechám v troubě chládnout při stále zavřených dvířkách. Když korpus vychládne tak ho potřu ušlehanou šlehačkou, kterou si přpravím ze 3 kusů smetany na šlehání 30 % po 250 ml. a všlehám do ní 2 vanilínové cukry. Nejraději zdobím čerstvým ovocem v kombinaci jahody a bílé hrozny. :-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
    Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Bílý vinný ocet Cukr krupice Ovoce Škrobová moučka Šlehačka Sůl Vanilková esence Ztužovač šlehačky

    Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Čokoládová bábovka bez vajec

    Čokoládová bábovka bez vajec

    Zavařování hub

    Zavařování hub

    Kakaovo-kokosové muffiny

    Kakaovo-kokosové muffiny

    Medovo-mléčné kuličky

    Medovo-mléčné kuličky

    Hermelínová pomazánka nebo salát se šunkou

    Hermelínová pomazánka nebo salát se…

    Kávovo-ořechové řezy

    Kávovo-ořechové řezy

    Krůtí roláda pečená se švestkami

    Krůtí roláda pečená se švestkami

    Debrecínská polévka se zeleninou

    Debrecínská polévka se zeleninou

    Šťouchané brambory s uzeným sýrem

    Šťouchané brambory s uzeným sýrem

    Doporučujeme

    75 minut
    Citronový chlebíček s mandlemi

    Citronový chlebíček s mandlemi

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

    Poslední sledované recepty

    45
    Brokolicová polévka se smetanou
    Brokolicová polévka se…
    37
    Palačinky
    Palačinky
    36
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    36
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    28
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako profík s vylepšováky soutěžících!
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako…
    Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
    Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…

    Sledujte nás

    AHA.cz Královna převezla Meghan! Zákrok hodný velké panovnice

    Královna převezla Meghan! Zákrok hodný velké panovnice

    AHA.cz Dara nebyla sama! Štaidlovi podlehla i dcera známého zpěváka

    Dara nebyla sama! Štaidlovi podlehla i dcera známého zpěváka

    AHA.cz Deník Aha! 25.2.2021

    Deník Aha! 25.2.2021

    Dáma.cz Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Dáma.cz Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Ženy.cz Účesy, které byly v kurzu v roce, kdy jste se narodila!

    Účesy, které byly v kurzu v roce, kdy jste se narodila!

    Maminka.cz Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Reflex.cz Politická katastrofa, nouzové stavy a blbý a blbější: Babiš ztratil směr, vláda netuší, co dál

    Politická katastrofa, nouzové stavy a blbý a blbější: Babiš ztratil směr, vláda netuší, co dál

    E15.cz OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

    OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

    Abecedazahrady Předzahrádka, kterou vám bude každý závidět. Inspirujte se ve fotogalerii

    Předzahrádka, kterou vám bude každý závidět. Inspirujte se ve fotogalerii

    Další doporučené recepty:

    Dětský dvoupatrový dort
    Dětský dvoupatrový dort
    Dezert Malajsie
    Dezert Malajsie
    Dezert na způsob francouzského toastu
    Dezert na způsob francouzského toastu
    Dhal s mušlemi
    Dhal s mušlemi
    DIA Andělské slzy
    DIA Andělské slzy
    Dia jogurtové řezy s rebarborou
    Dia jogurtové řezy s rebarborou
    • Recepty.cz
    • Dezert Pavlova
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí