• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Dezert Pavlova
Napište svůj komentář k receptu

Dezert Pavlova

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dezert Pavlova
Dezert Pavlova
Dezert Pavlova
Dezert Pavlova
Dezert Pavlova
Dezert Pavlova
Dezert Pavlova
Dezert Pavlova
Dezert Pavlova
Dezert Pavlova
8fotografií
Nahrát fotku
 

Populární dezert z vyšlehaných bílků, je velmi jednoduchý na přípravu. Jeho původ je nejasný, pře se o něj Austrálie s Novým Zélandem. Nazdobit jej můžete šlehačkou a vaším oblíbeným ovocem.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,25
      lžička sůl
    • 4
      ks bílek z velkých vajec
    • 0,25
      lžička ztužovač šlehačky
    • 250
      ml šlehačka na ozdobu
    • 1
      lžička bílý vinný ocet
    • 1
      kg ovoce na ozdobu
    • 1
      lžíce škrobová moučka
    • 1
      lžička vanilková esence
    • 1
      hrnek cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejete na 140 °C. Z pečícího papíru vystřihnete kruh a položíte jej na plech. V misce smícháte vidličkou 1/4 hrnku cukru se škrobem. Elektrickou nebo ruční metlou vyšleháte bílky do pěny a přidáte k nim sůl a ztužovat. Šleháte dál, až se začnou tvořit měkké špičky. Vyšleháte cukr se škrobem, vanilkový extrakt a ocet, ale v okamžiku, kdy jsou zapracovány do sněhu už dál nešleháte.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Sníh nanesete na kruh pečícího papíru a vytvoříte z něj jakési hnízdo. Okraj má být o něco vyšší než střed. Vložíte do trouby a pečete 1 hodinu a 15 minut, pak troubu vypnete a při zavřených dvířkách necháte Pavlovu alespoň hodinu chladnout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit vanilkový extrakt

3
Pro úplné vystydnutí ji postavíte na mřížku, odstraníte papír a na talíři ji ozdobíte ovocem.

RADA: Jak udělat nadýchanou pavlovu? Podívejte se na VIDEO

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Pavlova s pistáciemi a višněmi

Pavlova s pistáciemi a višněmi

Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami

Pavlova s granátovým jablkem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika | 24. 2. 2011 21:35

    Úchvatnej dortík, moc děkuju za recept. Dělala jsem ho - stylově - na oslavu bráchova odjezdu na Nový Zéland a sklidil velký úspěch. Budu ho péct častěji, znám jen málo zákusků, které mi zachutnaly tolik jako tento!

  • Jiřina | 8. 11. 2010 21:26

    Je to výborný řez, ale já ho dělám trošku jinak, podle moji dcery. Ušlehám 8 větších bílků a pak po lžíci přidávám 35 dkg - 50 dkg krystalového cukru krupice, toto množství je pro to jak má kdo rád sladké, za stálého šlehání přidám 2 lžíce solamylu a nakonec zašlehám 1 lžíc iocta. Peču na hlubším plechu, který vyložím pečícím papírem. Troubu si předehřeju na 180 ° C, pak snížím na 120 ° C - 130 ° C, peču 1 hodinu a půl až 2 hodiny v horkovzdušné troubě. Po celou dobu pečení troubu neotvírám!!! Pak ještě minimálně 1 hodinu nechám v troubě chládnout při stále zavřených dvířkách. Když korpus vychládne tak ho potřu ušlehanou šlehačkou, kterou si přpravím ze 3 kusů smetany na šlehání 30 % po 250 ml. a všlehám do ní 2 vanilínové cukry. Nejraději zdobím čerstvým ovocem v kombinaci jahody a bílé hrozny. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Bílý vinný ocet Cukr krupice Ovoce Škrobová moučka Šlehačka Sůl Vanilková esence Ztužovač šlehačky

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Nokerle s vajíčkem

Nokerle s vajíčkem

Treska paní Gunilly

Treska paní Gunilly

Třešňovo-čokoládové muffiny

Třešňovo-čokoládové muffiny

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Lehký těstovinový salát s tuňákem a cuketou

Lehký těstovinový salát s tuňákem a…

Dušené maso s dýní

Dušené maso s dýní

Krémová zeleninová polévka

Krémová zeleninová polévka

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

165 minut
Šípková zavařenina

Šípková zavařenina

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

30 minut
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.

Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

30 minut
Dýňové karí se špenátem a čočkou

Dýňové karí se špenátem a čočkou

45 minut
Dýňové cupcakes

Dýňové cupcakes

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Poslední sledované recepty

131
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
57
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
43
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
41
Hrušková povidla
Hrušková povidla
31
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Nejlepší podzimní sirupy: Vyrobte si šípkový, jeřabinový, bezový nebo rakytníkový
Nejlepší podzimní sirupy: Vyrobte si šípkový,…
Jak zpracovat houby: Jak je sušit, zamrazit a co uvařit, když přinesete plný košík
Jak zpracovat houby: Jak je sušit, zamrazit a co…
Jak uchovat kořenovou zeleninu přes zimu: Návod krok za krokem, aby vám vydržela až do jara
Jak uchovat kořenovou zeleninu přes zimu: Návod…
Houbová klasika: 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Houbová klasika: 10 skvělých receptů z podzimních…
Dýňové recepty od pondělí do pátku: 5 fantastických večeří, které budou chutnat celé rodině
Dýňové recepty od pondělí do pátku: 5…
AHA.cz Tichá domácnost u Sandevy: Spěje to ke konci, říká Prachař

Tichá domácnost u Sandevy: Spěje to ke konci, říká Prachař

Mimibazar Otestovali jste: Nejlehčí školní batohy pro prvňáky skvěle sedí na zádech a dětem se líbí

Otestovali jste: Nejlehčí školní batohy pro prvňáky skvěle sedí na zádech a dětem se líbí

Dáma.cz Jak moc se vaše prsa změní s věkem? Tohle se s nimi děje ve 20, 30 a ve 40!

Jak moc se vaše prsa změní s věkem? Tohle se s nimi děje ve 20, 30 a ve 40!

Blesk pro ženy Bizarní důvody, které lidem brání v dosažení orgasmu: Nevhodná poloha, osvětlení a jedna šokující věc!

Bizarní důvody, které lidem brání v dosažení orgasmu: Nevhodná poloha, osvětlení a jedna šokující věc!

Ženy.cz Tyhle nadčasové podzimní boty milují úplně všichni. Jak je letos nosit a kde je koupíte?

Tyhle nadčasové podzimní boty milují úplně všichni. Jak je letos nosit a kde je koupíte?

Blesk.cz Lucie Hadašová a Jaroslav Bednář: Dočkali se syna! Dostal dvě jména

Lucie Hadašová a Jaroslav Bednář: Dočkali se syna! Dostal dvě jména

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Zdá se vám často o nevěře? Víme, co to znamená a na co si dát hlavně pozor!

Zdá se vám často o nevěře? Víme, co to znamená a na co si dát hlavně pozor!

Abecedazahrady Nejkrásnější podzimní dekorace: 56 úžasných tipů na vaše tvoření

Nejkrásnější podzimní dekorace: 56 úžasných tipů na vaše tvoření

Další doporučené recepty:

Dětský dvoupatrový dort
Dětský dvoupatrový dort
Dezert Malajsie
Dezert Malajsie
Dezert na způsob francouzského toastu
Dezert na způsob francouzského toastu
Dhál indický, falešný (čočková kaše s rýží), základní recept
Dhál indický, falešný (čočková kaše s…
Dhal s mušlemi
Dhal s mušlemi
DIA Andělské slzy
DIA Andělské slzy
  • Recepty.cz
  • Dezert Pavlova
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotné kontaktní místo/Single Point of Contact