Pavlova s pistáciemi a višněmi

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks vejce
    • 300
      g moučkový cukr prosátý
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce kukuřičný škrob
    • 2
      lžíce kakao
    • 300
      ml smetana ke šlehání 40 %
    • 3
      ks vanilkový cukr
    • 500
      g višně naložené v alkoholu
    • 50
      g pistácie
    • 150
      g hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 180°C. Plech vyložte pečicím papírem a tužkou si na něj předkreslete dva kruhy o průměru 16 cm.
2
Bílky vložte do perfektně odmaštěné a suché šlehací mísy. Ručním šlehačem (nebo v robotu) začněte šlehat při menší rychlosti a natřikrát přisypte cukr. Pak vmíchejte kakao. Kakaovou hmotu za pomoci stěrky rozetřete do obou předkreslených kruhů. Teplotu v troubě snižte na 150°C, upečte oba korpusy a nechte je částečně vychladnout.

RADA: Jak skladovat vejce?

3
Dotuha vyšlehejte smetanu s vanilkovým cukrem. První korpus položte na servírovací talíř a bohatě ozdobte smetanou, vypeckovanými višněmi a pistáciemi.
4
Nahoru položte druhý korpus a netlačte na něj. Pak ho opět potřete smetanou, hustě posypte višněmi a pistáciemi. Na celý dezert nastrouhejte hoblinky čokolády. Chcete-li větší, použijte škrabku.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: