Svratecký guláš

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřové maso
    • špek
    • zelená paprika
    • rajčata
    • cibule
    • sůl
    • kmín
    • majoránka
    • mletá paprika pálivá i sladká
    • masox
    • hovězí maso

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špek nakrájíme na malé kostičky, až se vypeče, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme koření, orestujeme maso, zeleninu a zalijeme vodou. Až vše začne vřít, přidáme masox kostky dle chuti (někdo nepřidává vůbec). Já vařím v papiňáku, za 15 minut je maso měkké, normálně v hrnci vaříme nejmíň hodinu. Až je tedy maso doměkka, přidáme jíšku a zahustíme.
2
Guláš se podává s bramboráčky (brambory nastrouhat najemno, polohr. mouka, sůl, majoránka, vejce, česnek).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Karel S.
    Karel S. |

    2. 1. 2012 10:37

    Když už má někdo potřebu nazývat něco svrateckým gulášem, měl by se buď držet předpisu pana šéfkuchaře Mořického, který je autorem tohoto velmi chutného pokrmu, nebo to nazvat jinak.Urážíte tím tohoto kuchaře od boha

  • jara
    jara |

    28. 12. 2010 21:08

    moc moc dobry cela rodina mlaskala blahem doporucuji vsem. :-* :-* :-*

  • recepty73
    recepty73 |

    17. 12. 2010 09:00

    :-D :-D :-D ...možná jo,když ho rozředíme :-D

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    17. 12. 2010 08:35

    Že by svratecký guláš patřil mezi polévky?

  • recepty73
    recepty73 |

    16. 12. 2010 20:18

    Brámboráčky ke guláši neměly chybu.Guláš byl výborný,sypal jsem paprikou,cibulí nebo sýrem :-)

  • Květa
    Květa |

    8. 5. 2008 18:01

    Znám v trochu jiné úpravě, ale je to moc dobrý. Určitě vyzkoušejte a s těmi bramboráčky je to moc dobrý.