Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 110 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks bílek
    • 400
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • 4
      lžíce kukuřičný škrob
    • potravinářské barvivo gelové, červené
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks granátové jablko
    • 20
      g maliny lyofilizované
    • máta na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bílky dejte do suché čisté mísy robotu a šlehejte střední rychlostí. Až napění, postupně přisypávejte cukr a dál šlehejte asi 10 minut, dokud nevznikne pevný sníh. Přidejte škrob a ocet a ještě důkladně prošlehejte.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Troubu rozehřejte na teplotu 150 °C. Na pečicí papír na plechu nakreslete kruh o průměru asi 20 cm. Pomocí lžíce na něj skládejte těsně vedle sebe kopečky sněhu. Potravinářskou barvou za pomoci špejle nakreslete do sněhu červené spirály.
3
Pavlovu dejte do trouby, teplotu snižte na 120 °C a pečte 80 minut.
4
Smetanu ušlehejte dotuha a ozdobte jí dort. Posypte zrnky granátového jablka, rozdrolenými malinami a mátou.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Kategorie: Dezerty Zákusky FOOD

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.