Mini pavlova s kokosovým krémem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 4
      ks bílek
    • 240
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce kukuřičný škrob
    • 1
      lžíce jablečný ocet
  • Krém
    • 400
      g kokosová smetana
    • 2
      lžíce javorový sirup

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu zahřejte na 165 °C a nastavte na horký vzduch. Dva plechy vyložte pečicím papírem nebo silikonovými podložkami na pečení.
2
V robotu vyšlehejte do pěny bílky se solí. Postupně za stálého šlehání přisypte ve dvou dávkách cukr. Šlehejte, dokud sníh nezačne vytvářet pevné špičky.
3
Přidejte škrob s octem a ještě 2 minuty při nejvyšší rychlosti šlehejte. Sníh by měl být pevný a lesklý.

RADA: 5 vychytávek k pečení sladkého i slaného

4
Dvěma lžícemi nabírejte sníh a na plechu tvořte asi 5 cm od sebe hromádky. Bříškem lžíce do každé udělejte důlek. Dávejte pozor, abyste se nedostali až na dno, pusinkové korpusy mají fungovat jako mističky. Pracujte rychle, aby sníh nespadl a držel tvar.
5
Plechy vložte do trouby, teplotu stáhněte na 120 °C a pečte 60–70 minut. Správně upečená pusinka je zespodu pevná (můžete na ni poklepat), svrchu má pevnou krustu, ale uvnitř je vláčná.
6
Na krém vyšlehejte dobře vychlazenou kokosovou smetanu s kapkou javorového sirupu. Krém naneste na pusinky a ozdobte je semínky granátového jablka a plátky kokosu.
Kategorie: Dezerty Dorty FOOD

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: