Mini mazance

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 180 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 20
      g droždí
    • 100
      g cukr krupice
    • 500
      g hladká mouka
    • 200
      ml mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g máslo
    • 0,5
      lžička vanilkový extrakt
    • 50
      g mandle
    • 50
      g rozinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V misce rozdrobte droždí se lžičkou cukru. Přimíchejte lžíci mouky a polovinu vlažného mléka. Nechte na teplém místě asi 10 minut, než vzejde kvásek.
2
Mezitím prosejte zbylou mouku do větší mísy, přidejte cukr, sůl a citronovou kůru. Do mísy přelijte kvásek, zbytek mléka, vejce, rozpuštěné zchladlé máslo a vanilkový extrakt. Vařečkou, případně hákem v robotu zpracujte měkké těsto. S hnětením skončete ve chvíli, kdy se těsto přestane lepit ke stěnám mísy. Je-li příliš tuhé, můžete si pomoci několika lžícemi mléka, naopak řídké těsto zaprašte trochou mouky.

RADA: Jak poznat kvalitní máslo?

3
Zpracované těsto přendejte do čisté mísy vymazané olejem, přikryjte utěrkou a nechte nejméně hodinu kynout na teplém místě.

RADA: Jak na kynuté těsto?

4
Velký plech vyložte pečicím papírem. Těsto ještě krátce prohněťte a zapracujte do něj většinu mandlí a všechny rozinky. Vytvořte 3 stejné bochníčky a přesuňte je na plech. Potřete rozšlehaným vejcem, posypte zbylými mandlemi a na vrcholu je nařízněte do kříže. Mazance nechte ještě půl hodiny kynout. Troubu zatím předehřejte na 190 °C. Mazance pečte 10 minut, poté snižte teplotu na 170 °C a dopečte, asi 25 minut.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: