• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Krevety středozemí
    Napište svůj komentář k receptu

    Krevety středozemí

    autor: hanazealand
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Krevety středozemí
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg krevety Celé
      • 1
        svazek petrželka
      • 6
        stroužek česnek
      • 2
        dl bílé víno 1-2
      • citron
      • 2
        lžíce máslo
      • 0,25
        hrnek olivový olej

    Postup přípravy receptu

    1
    Krevety nejdříve uvaříme v osolené vodě v hrnci do měkka, asi kolem 45 minut. Zkoušku provádíme tak, že nám musí jít lehce ulomit hlavička a kreveta musí jít dobře rozdělat. Scedíme, ale trochu vývaru si necháme stranou.
    2
    **Potom na větší pánvi:** máslo a olivový olej, česnek (prolisujeme), necháme asi minutku a potom přidáme krevety spolu s trochou vývaru, víno, jemně nasekanou petrželku a krátce povaříme asi jen pět minut. Vína a vývaru dáme tolik, kolik chceme mít šťávy, kterou podáváme spolu s krevetkami. Servírujeme v misce nebo hlubokém talíři, posypeme ještě jednou trochou petrželky, pokapeme citronem. Jíme rukama, krevety vylupujeme, takže to chce ještě jeden talíř na slupky.
    3
    Podáváme spolu s opečenou bagetou, kterou namáčíme právě ve šťávě. Vynikající jsou také plátky bagety natřené česnekovým máslem a opečené na grilu nebo jen na suché pánvi.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Rychlé krevety

    Rychlé krevety

    Krevety luxusně

    Krevety luxusně

    Senzační krevety

    Senzační krevety

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • ČernáLuna
      ČernáLuna | 2. 3. 2014 14:29

      Moc nám chutnalo, děkujeme za recept. Spory ohledně dílky vaření jsem vyřešila tak, že jsem koupila již loupané krevety - a ty jsem vařila jen pár minutek :)

    • Hana vac.
      Hana vac. | 21. 3. 2007 21:51

      Nevarene krevety oloupat jde asi pekne spatne a navic pak krunyrky varit zvlast mi prijde zbytecne.V chorvacku si muzete v restauraci objednat krevety varene podle tohoto receptu.Jinak napriklad velkou langustu vhodim do vrouci vody a varim ji opravdu jen presne 7 minut a je hotova.Potom se krunyr musi rozriznout nozem,ale to je uplne neco jineho,protoze tahle doba vareni krevet je prizpusobena tomuhle receptu,ale je to na vas.Jinak,hlavne ze vam chutna. ;0)

    • Mona
      Mona | 21. 3. 2007 12:39

      Abych jenom nekritizovala, recept jsem ozkousela (bez toho vareni) a je to vazne dobrutka.

    • Salome
      Salome | 21. 3. 2007 11:52

      Krevety patří mezi mých Top ten a použila jsem je už do lecčeho, ale NIKDY jsem se nesetkala s tužší krevetou. I když je nevařím, ale jen orestuju na pánvi, těch 5 minut bohatě stačí. Mluvím samozřejmě o syrových krevetách, předvařené stačí přihřát. Ale jinak je recept fajn. :)

    • Mona
      Mona | 21. 3. 2007 11:27

      Tak jsem prohledala internet, prosla jsem asi 50 receptu, ale opravdy zatim nikde jsem se nesetkala s vareni 45 minut. Podobny recept jako je ten vas, mel uvedeno, nevarene krevety oloupat a pak dusit na masle. Pridaval se taky vyvar, ale ten vznikl povarenim krunyrku a "hlavicek" krevet.

    • Hana vac.
      Hana vac. | 20. 3. 2007 20:59

      Nejde o preklep,varim je dost casto a dost dlouho.Museji byt uplne mekke.Krunyrek je opravdu mekci a tak to ma byt,krevety pusti stavu,kterou potrebujete jako vyvar.Nikdy cas nemerim,zkousim ochutnanim.Mozna se jedna o 30-45minut,ale rozhodne ne 5 minut.Tuzzi se hodi do salatu,tyhle museji byt mekke.

    • Jana
      Jana | 20. 3. 2007 16:31

      Varit krevety 45 minut a ve vode?Staci jak pise Mona par minut a to zapecene na masla a v troube nebo na panvicce.Je to dobry recept,ale vynechala bych to vareni a dala hned dusit na panev.

    • Renata k
      Renata k | 20. 3. 2007 15:59

      Krevety se nemaji varit tak dlouho,protoze ze znehodnoti kvalita.Hodi se do horke vody a kdyz voda zacne znovu bublat tak asi jeste dve minuty se nechaji varit a uz jsou hotove.Takze maximum kolem peti minut.

    • Salome
      Salome | 20. 3. 2007 14:04

      Za 45 minut varu by byly měkké i krunýřky. :) Asi jde o překlep, víc než 5 minut je nikdy nevařím.

    • Mona
      Mona | 20. 3. 2007 13:10

      Varit krevety 45 minut, se mi zda vazne moc. 5 minut uplne staci i tygrim krevetam.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Krevety
    Maso Rybí Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Citron Krevety Máslo Olivový olej Petrželka
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Tvarohový závin

    Tvarohový závin

    Jogurtový koláč II.

    Jogurtový koláč II.

    Hlávkový salát s vejci II.

    Hlávkový salát s vejci II.

    Výborný losos

    Výborný losos

    Gratinovaný lilek a cuketa

    Gratinovaný lilek a cuketa

    Uzený losos na grilu

    Uzený losos na grilu

    Jáhlové placičky s mrkví

    Jáhlové placičky s mrkví

    Přírodní plátek s fazolkami

    Přírodní plátek s fazolkami

    Bramborové knedlíky sypané cibulovo-uzenou směsí

    Bramborové knedlíky sypané cibulovo…

    Doporučujeme

    95 minut
    Hovězí sekaná Wellington

    Hovězí sekaná Wellington

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    33
    Restované brambory - zázvorové
    Restované brambory -…
    30
    Křupavý bůček na hruškách a badyánu
    Křupavý bůček na…
    26
    Křupavý bůček
    Křupavý bůček
    25
    (nejen) Cuketové špízy
    (nejen) Cuketové špízy
    25
    Kuřecí směs se zeleninou
    Kuřecí směs se zeleninou

    Zajímavé články

    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…

    Sledujte nás

    AHA.cz Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    AHA.cz Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    AHA.cz Deník Aha! 20.1.2021

    Deník Aha! 20.1.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Ženy.cz Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Maminka.cz Největší galerie porodních fotek, jakou jste viděli. Pozor, je to dojímavé a občas syrové

    Největší galerie porodních fotek, jakou jste viděli. Pozor, je to dojímavé a občas syrové

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Židenický fašistický puč aneb zn. Udělej si sám!

    Vladimír Mertlík: Židenický fašistický puč aneb zn. Udělej si sám!

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Další doporučené recepty:

    Krevety s citronovou omáčkou
    Krevety s citronovou omáčkou
    Krevety s pikantní omáčkou
    Krevety s pikantní omáčkou
    Krevety s rýžovými nudlemi
    Krevety s rýžovými nudlemi
    Krevety v těstíčku
    Krevety v těstíčku
    Kringel
    Kringel
    Kringel s lískovými ořechy z Remosky
    Kringel s lískovými ořechy z Remosky
    • Recepty.cz
    • Krevety středozemí
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí