• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Krevety středozemí
    Napište svůj komentář k receptu

    Krevety středozemí

    autor: hanazealand
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Krevety středozemí
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg krevety Celé
      • 1
        svazek petrželka
      • 6
        stroužek česnek
      • 2
        dl bílé víno 1-2
      • citron
      • 2
        lžíce máslo
      • 0,25
        hrnek olivový olej

    Postup přípravy receptu

    1
    Krevety nejdříve uvaříme v osolené vodě v hrnci do měkka, asi kolem 45 minut. Zkoušku provádíme tak, že nám musí jít lehce ulomit hlavička a kreveta musí jít dobře rozdělat. Scedíme, ale trochu vývaru si necháme stranou.
    2
    **Potom na větší pánvi:** máslo a olivový olej, česnek (prolisujeme), necháme asi minutku a potom přidáme krevety spolu s trochou vývaru, víno, jemně nasekanou petrželku a krátce povaříme asi jen pět minut. Vína a vývaru dáme tolik, kolik chceme mít šťávy, kterou podáváme spolu s krevetkami. Servírujeme v misce nebo hlubokém talíři, posypeme ještě jednou trochou petrželky, pokapeme citronem. Jíme rukama, krevety vylupujeme, takže to chce ještě jeden talíř na slupky.
    3
    Podáváme spolu s opečenou bagetou, kterou namáčíme právě ve šťávě. Vynikající jsou také plátky bagety natřené česnekovým máslem a opečené na grilu nebo jen na suché pánvi.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Rychlé krevety

    Rychlé krevety

    Senzační krevety

    Senzační krevety

    Krevety luxusně

    Krevety luxusně

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • ČernáLuna
      ČernáLuna | 2. 3. 2014 14:29

      Moc nám chutnalo, děkujeme za recept. Spory ohledně dílky vaření jsem vyřešila tak, že jsem koupila již loupané krevety - a ty jsem vařila jen pár minutek :)

    • Hana vac.
      Hana vac. | 21. 3. 2007 21:51

      Nevarene krevety oloupat jde asi pekne spatne a navic pak krunyrky varit zvlast mi prijde zbytecne.V chorvacku si muzete v restauraci objednat krevety varene podle tohoto receptu.Jinak napriklad velkou langustu vhodim do vrouci vody a varim ji opravdu jen presne 7 minut a je hotova.Potom se krunyr musi rozriznout nozem,ale to je uplne neco jineho,protoze tahle doba vareni krevet je prizpusobena tomuhle receptu,ale je to na vas.Jinak,hlavne ze vam chutna. ;0)

    • Mona
      Mona | 21. 3. 2007 12:39

      Abych jenom nekritizovala, recept jsem ozkousela (bez toho vareni) a je to vazne dobrutka.

    • Salome
      Salome | 21. 3. 2007 11:52

      Krevety patří mezi mých Top ten a použila jsem je už do lecčeho, ale NIKDY jsem se nesetkala s tužší krevetou. I když je nevařím, ale jen orestuju na pánvi, těch 5 minut bohatě stačí. Mluvím samozřejmě o syrových krevetách, předvařené stačí přihřát. Ale jinak je recept fajn. :)

    • Mona
      Mona | 21. 3. 2007 11:27

      Tak jsem prohledala internet, prosla jsem asi 50 receptu, ale opravdy zatim nikde jsem se nesetkala s vareni 45 minut. Podobny recept jako je ten vas, mel uvedeno, nevarene krevety oloupat a pak dusit na masle. Pridaval se taky vyvar, ale ten vznikl povarenim krunyrku a "hlavicek" krevet.

    • Hana vac.
      Hana vac. | 20. 3. 2007 20:59

      Nejde o preklep,varim je dost casto a dost dlouho.Museji byt uplne mekke.Krunyrek je opravdu mekci a tak to ma byt,krevety pusti stavu,kterou potrebujete jako vyvar.Nikdy cas nemerim,zkousim ochutnanim.Mozna se jedna o 30-45minut,ale rozhodne ne 5 minut.Tuzzi se hodi do salatu,tyhle museji byt mekke.

    • Jana
      Jana | 20. 3. 2007 16:31

      Varit krevety 45 minut a ve vode?Staci jak pise Mona par minut a to zapecene na masla a v troube nebo na panvicce.Je to dobry recept,ale vynechala bych to vareni a dala hned dusit na panev.

    • Renata k
      Renata k | 20. 3. 2007 15:59

      Krevety se nemaji varit tak dlouho,protoze ze znehodnoti kvalita.Hodi se do horke vody a kdyz voda zacne znovu bublat tak asi jeste dve minuty se nechaji varit a uz jsou hotove.Takze maximum kolem peti minut.

    • Salome
      Salome | 20. 3. 2007 14:04

      Za 45 minut varu by byly měkké i krunýřky. :) Asi jde o překlep, víc než 5 minut je nikdy nevařím.

    • Mona
      Mona | 20. 3. 2007 13:10

      Varit krevety 45 minut, se mi zda vazne moc. 5 minut uplne staci i tygrim krevetam.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Krevety
    Maso Rybí Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Citron Krevety Máslo Olivový olej Petrželka
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Zapečené flíčky se šunkou

    Zapečené flíčky se šunkou

    Kuřecí směs na houbách

    Kuřecí směs na houbách

    Kuřecí cacciatore

    Kuřecí cacciatore

    Crepes suzette - palačinky po francouzsku

    Crepes suzette - palačinky po…

    Vydatná česnečka

    Vydatná česnečka

    Smažené plněné kapustové listy (závitky)

    Smažené plněné kapustové listy …

    Těstovinový salát s nakládanou zeleninou a zakysanou smetanou

    Těstovinový salát s nakládanou…

    Hráškovo pórkový krém

    Hráškovo pórkový krém

    Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem

    Telecí roláda s jablky, hrozny a…

    Doporučujeme

    120 minut
    Gulášová polévka

    Gulášová polévka

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    52
    Milionářské řezy se slaným karamelem
    Milionářské řezy se…
    43
    Gulášová polévka s vinnou klobásou
    Gulášová polévka s…
    42
    Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím
    Jednoduchá nivová omáčka…
    40
    Pizza z listového těsta
    Pizza z listového těsta
    32
    Filé zapečené s nivou
    Filé zapečené s nivou

    Zajímavé články

    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol půl roku po smrti Haničky: SLOVA O NOVÉ LÁSCE!

    Krampol půl roku po smrti Haničky: SLOVA O NOVÉ LÁSCE!

    AHA.cz Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    AHA.cz Deník Aha! 18.1.2021

    Deník Aha! 18.1.2021

    Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit ani žít? Těmto to nebude fungovat!

    Která znamení by spolu neměla chodit ani žít? Těmto to nebude fungovat!

    Dáma.cz Chcete vypadat mladší? Není to těžké, stačí jen změnit tyto drobnosti!

    Chcete vypadat mladší? Není to těžké, stačí jen změnit tyto drobnosti!

    Ženy.cz 3 trendy svetry, které teď nosí stylové holky na Instagramu

    3 trendy svetry, které teď nosí stylové holky na Instagramu

    Maminka.cz Maminka roku: Miluši Smékalové bylo 23, když se rozhodla postarat se o sourozence

    Maminka roku: Miluši Smékalové bylo 23, když se rozhodla postarat se o sourozence

    Reflex.cz Nežíkejte to! Říct to ale musíme: Babiš dostal vakcínu jako předvolební trumf, ale opět selhává

    Nežíkejte to! Říct to ale musíme: Babiš dostal vakcínu jako předvolební trumf, ale opět selhává

    E15.cz Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Abecedazahrady Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Další doporučené recepty:

    Krevety s citronovou omáčkou
    Krevety s citronovou omáčkou
    Krevety s pikantní omáčkou
    Krevety s pikantní omáčkou
    Krevety s rýžovými nudlemi
    Krevety s rýžovými nudlemi
    Krevety v těstíčku
    Krevety v těstíčku
    Kringel
    Kringel
    Kringel s lískovými ořechy z Remosky
    Kringel s lískovými ořechy z Remosky
    • Recepty.cz
    • Krevety středozemí
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí