Recepty z krevet – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Krevety jsou mořští korýši, kteří jsou v gastronomii ceněni pro svou rychlou a snadnou úpravu. K přípravě pokrmů jsou používány královské, obří nebo tygří krevety, malé koktejlové krevetky, které jsou známé například z oblíbeného krevetového koktejlu. Velmi podobní krevetám jsou garnáti.

První příprava se odvíjí od stavu, v jakém krevety přichází do kuchyně. Mohou být čerstvé, ty se poznají podle bledé šedé barvy. Pokud jsou tepelně upravené, předvařené, mají růžovou nebo naoranžovělou barvu. Krevety také můžete koupit už vyloupané.

Recepty na pokrmy z krevet jsou rozmanité – od salátů až po polévky a hutné pokrmy. Krevety je možno připravovat vyloupané, což pro konzumaci bývá trochu snazší nebo nevyloupané, což zase zajistí, že maso bude šťavnatější. Při vyloupávání krevet je nutné odstranit střívko, které u velkých krevet není tak chutné.

Další podobné recepty