Kořeněné krevety smažené na másle

moje hodnocení: 0

4.6

hodnotilo: 8
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g krevety již očištěné
    • máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      stroužek česnek
    • zázvor množství jako česneku
    • 1
      lžíce petrželová nať

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné krevety zbavené hlavy, střívka a oloupané, vložíme do roztopené pánve se zhruba centimetrovým plátkem másla. Smažíme téměř zprudka za občasného prohození na pánvi nebo opatrným promícháním, kdy hned na začátku smažení krevety osolíme, opepříme a přidáme do pánve i nasekaný stroužek česneku a stejné množství nasekaného čerstvého zázvoru.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Smažíme do zrůžovění krevet a ke konci vmícháme i nasekanou petrželkovou nať. Hlavní je krevety nepřesmažit, aby neztuhly. Čím kratší doba smažení, tím křehčí masíčko.
3
Podáváme s bramborem nebo opečeným toustem. Před podáváním můžeme dochutit citronovou šťávou.

RADA: Brambory: Co jste o nich možná nevěděli a levná jídla z nich

4
Pokud chceme připravovat krevety pro více než dvě osoby, děláme to po částech. Smažíme jen v jedné vrstvě!
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Krevety Máslo Pepř mletý Petrželová nať Sůl Zázvor

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: