• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Valentýn
  • Recepty.cz
  • Kořeněné škubánky-opečenky
Napište svůj komentář k receptu

Kořeněné škubánky-opečenky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kořeněné škubánky-opečenky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory
    • 300
      g polohrubá mouka nebo hrubá, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,50
      lžička drcený kmín
    • 0,50
      lžička mletá paprika sladká nebo pálivá
    • 3
      stroužek česnek
    • olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory pokrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Při slévání vody z uvařených brambor nevylijeme všechnu vodu, menší část v hrnci necháme. Vařící brambory zasypeme moukou, párkrát do nich vařečkou nebo šťouchadlem na brambory šťouchneme, přiklopíme a necháme spařit asi 20 minut. Pak odklopíme, přidáme rozetřený česnek, papriku, kmín a pepř, řádně promícháme vařečkou nebo šťouchadlem do hladké hmoty (případně ještě dosolíme), ze které mastnou nebo mokrou rukou tvarujeme placičky, které smažíme na rozpáleném oleji nebo sádle z obou stran dozlatova.
2
Podáváme například s kysaným zelím nebo je můžeme použít jako přílohu.
3
* Množství mouky záleží na moučnatosti brambor.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škubánky s mákem

Škubánky s mákem

Šusky (opečené škubánky)

Šusky (opečené škubánky)

Dědovy škubánky na slano

Dědovy škubánky na slano

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika | 2. 12. 2016 10:21

    ano pravda celkem dobre deti to maji radi to mne teši :-)) :-*

  • Věra Blažková | 23. 9. 2016 13:32

    Levné a výborné.

  • Jindra Valná | 16. 11. 2015 11:43

    Všechno už bylo napsáno takže za nás taky velká pochvala.

  • Petra | 23. 4. 2015 21:53

    Jednoduchý, výborný a levný, co chtít ještě víc :-D

  • Eliška | 21. 8. 2013 17:42

    Móc dobré :-)) .

  • Eliška | 21. 8. 2013 17:42

    Móc dobré :-)) .

  • L.M. | 23. 6. 2013 19:11

    Fakt dobrý. Snadný a hned snědený.

  • Jíťa | 13. 4. 2013 09:13

    velká mňamka :-*

  • L.Tomasová | 24. 8. 2012 09:34

    Opečené škubánky máme moc rádi, je to obyčejné jídlo, ale žádný s nimi nepohrdne, sní se hned.

  • Bastroňová | 9. 12. 2011 12:53

    Vynikající. Já měla s bílou kávou, manžel je přikusoval k drškovce z peny.

  • Hanka | 1. 11. 2011 06:53

    Dělala jsem je z brambor od oběda a byly dobré =)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Drcený kmín Mletá paprika Olej Pepř mletý Polohrubá mouka Sůl
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril

Játrové špízy (kořeněná játra) -…

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Mazanec z domácí pekárny

Mazanec z domácí pekárny

Listové šátečky

Listové šátečky

Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu

Květák (brokolice) nejen v sýrovém…

Zapečené müsli II.

Zapečené müsli II.

Losos na pomerančích

Losos na pomerančích

Banánovo-mangové smoothie

Banánovo-mangové smoothie

Hovězí líčka na houbách

Hovězí líčka na houbách

Doporučujeme

5 minut
Přepuštěné máslo ghí

Přepuštěné máslo ghí

20 minut
Sekaná se slaninou a zeleninou

Sekaná se slaninou a zeleninou

45 minut
Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

45 minut
Koblihy s vanilkovým krémem

Koblihy s vanilkovým krémem

30 minut
Květákové makarony

Květákové makarony

120 minut
Marinovaný vepřový bůček s povidly

Marinovaný vepřový bůček s povidly

40 minut
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína

Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…

20 minut
Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

Bazar
Káťa a Škubánek Káťa a Škubánek Více info
Pláštěnka Káťa a Škubánek, Pidilidi, PL25, modrá Pláštěnka Káťa a Škubánek, Pidilidi, PL25, modrá Více info
Pláštěnka Káťa a Škubánek, Pidilidi, PL25, zelená Pláštěnka Káťa a Škubánek, Pidilidi, PL25, zelená Více info
Káťa a Škubánek - 4 DVD Káťa a Škubánek - 4 DVD Více info

Poslední sledované recepty

127
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
88
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
63
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
61
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
41
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Oblíbená jídla našich prezidentů: švestkové knedlíky, párky, kung-pao i neobvyklá zelňačka
Oblíbená jídla našich prezidentů: švestkové…
Honí vás mlsná? Upečte si tradiční českou lež – trdelník
Honí vás mlsná? Upečte si tradiční českou lež –…
Lví dieta je údajně lékem na všechno, ale jen málokdo ji vydrží. V čem spočívá a je opravdu zdraví prospěšná, nebo se jí vyhnout?
Lví dieta je údajně lékem na všechno, ale jen…
Croissant: Francouzský půlměsíc, který září z pekáren celého světa. Vyzkoušejte ty nejlepší!
Croissant: Francouzský půlměsíc, který září z…
Nejlepší čaje na hubnutí: Tyto vám pomůžou spálit tuky a zrychlit metabolismus
Nejlepší čaje na hubnutí: Tyto vám pomůžou spálit…
AHA.cz Odvrácená tvář Všechnopárty: Opilý host u Šípa!

Odvrácená tvář Všechnopárty: Opilý host u Šípa!

Mimibazar 6 důvodů, proč se letos zapojit do Suchého únoru. Může mít větší vliv, než si myslíte!

6 důvodů, proč se letos zapojit do Suchého únoru. Může mít větší vliv, než si myslíte!

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Nový dokument o Pamele Anderson odhaluje šokující tajemství: Co jste o hvězdě Pobřežní hlídky netušili?

Nový dokument o Pamele Anderson odhaluje šokující tajemství: Co jste o hvězdě Pobřežní hlídky netušili?

Ženy.cz Stylistka Evy Pavlové: Inspirují nás sportovně elegantní outfity princezny Diany

Stylistka Evy Pavlové: Inspirují nás sportovně elegantní outfity princezny Diany

Blesk.cz Martina Pártlová s rodinkou na Bali: Dcera (19 měsíců) vypila vodu s chemií!

Martina Pártlová s rodinkou na Bali: Dcera (19 měsíců) vypila vodu s chemií!

SportRevue.cz VIDEO: Připomeňte si 10 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Připomeňte si 10 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz RECEPT: Linecké cukroví a vanilkové rohlíčky nesmí na vánočním stole chybět

RECEPT: Linecké cukroví a vanilkové rohlíčky nesmí na vánočním stole chybět

Blesk Horoskopy Revenův horoskop na únor: Ryby budou akční, Berani budou mít štěsí

Revenův horoskop na únor: Ryby budou akční, Berani budou mít štěsí

Abecedazahrady Hromnice jako předzvěst jara: Znáte jejich původ a tradice s nimi spojené?

Hromnice jako předzvěst jara: Znáte jejich původ a tradice s nimi spojené?

Další doporučené recepty:

Kořeněné spirály
Kořeněné spirály
Kořeněné sýrové tyčinky
Kořeněné sýrové tyčinky
Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem
Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem
Kořeněné špízy s pórkem
Kořeněné špízy s pórkem
Kořeněné vepřové řízky v alobalu
Kořeněné vepřové řízky v alobalu
Kořeněný čokoládový koktejl
Kořeněný čokoládový koktejl
  • Recepty.cz
  • Kořeněné škubánky-opečenky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí