Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mražený hrášek a krevety nechte povolit, batáty oloupejte a nakrájejte na kostky velikosti sousta.
2
Na nepřilnavé pánvi krátce opečte kari pastu, aby se rozvoněla. Zalijte ji kokosovým mlékem a metličkou pastu dobře zašlehejte, aby se rozpustila. Citronovou trávu lehce rozdrťte paličkou nebo plochou stranou nože, tak lépe uvolní aroma, a přidejte ji do kokosového mléka spolu s oloupaným zázvorem nakrájeným na větší kusy a s limetkovými listy. Přidejte batáty a na mírném ohni vařte, dokud nebudou takřka měkké.
3
Přidejte rozmražený hrášek a krevety a přiveďte k varu. Ztlumte oheň, jídlo by se mělo už jen lehce prohřát – dochuťte je rybí a sójovou omáčkou. Podávejte s rýží, čerstvým koriandrem a limetkou.