Rychlé červené kari s krevetami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g jasmínová rýže
    • 300
      g mražený hrášek
    • 300
      g krevety
    • 500
      g batáty
    • 1
      lžíce thajská červená kari pasta
    • 400
      ml kokosové mléko
    • 2
      ks citronová tráva
    • zázvor 5 cm
    • 5
      ks limetkové listy
    • 3
      lžíce rybí omáčka
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • koriandr
    • 1
      ks limetka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mražený hrášek a krevety nechte povolit, batáty oloupejte a nakrájejte na kostky velikosti sousta.

RADA: Vyzkoušejte dietní recepty s rýží

2
Na nepřilnavé pánvi krátce opečte kari pastu, aby se rozvoněla. Zalijte ji kokosovým mlékem a metličkou pastu dobře zašlehejte, aby se rozpustila. Citronovou trávu lehce rozdrťte paličkou nebo plochou stranou nože, tak lépe uvolní aroma, a přidejte ji do kokosového mléka spolu s oloupaným zázvorem nakrájeným na větší kusy a s limetkovými listy. Přidejte batáty a na mírném ohni vařte, dokud nebudou takřka měkké.
3
Přidejte rozmražený hrášek a krevety a přiveďte k varu. Ztlumte oheň, jídlo by se mělo už jen lehce prohřát – dochuťte je rybí a sójovou omáčkou. Podávejte s rýží, čerstvým koriandrem a limetkou.

RADA: 13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: