Kari omáčka z jablek

moje hodnocení: 0

1.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks jablka
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks zázvor cca 2 cm
    • 1
      ks chilli papričky
    • 2
      lžíce řepkový olej
    • 1
      lžička kari
    • 1
      plechovka kokosové mléko
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • 250
      g jasmínová rýže
    • 4
      plátek vepřová krkovice
    • 1
      hrst koriandr čerstvý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka oloupejte a najemno nastrouhejte. Cibuli nasekejte najemno, zázvor nastrouhejte. Polovinu chilli papričky nakrájejte na kolečka, polovinu nasekejte najemno.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
V kastrolu rozehřejte 1 lžíci oleje a na něm asi 2 minuty orestujte cibuli se zázvorem. Přidejte kari a nasekanou chilli papričku. Pak 50 sekund restujte, zalijte kokosovým mlékem a vmíchejte jablka. Přidejte ještě plechovku vody, osolte a vařte asi 15 minut.
3
Mezitím uvařte podle návodu rýži. Maso osolte a opepřete a z obou stran orestujte na rozehřátém oleji, asi 6 minut z každé.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

4
Na talíře rozdělte omáčku, přidejte porci rýže a plátek masa. Bohatě ozdobte koriandrem a tenkými plátky chilli papričky.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.