Smažené řízky z krkovice

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g vepřová krkovice
    • 50
      g hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžíce mléko polotučné
    • 100
      g strouhanka
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krkovici nakrájejte na plátky asi 1,5 cm silné a přes fólii je lehce rozklepejte. Mouku důkladně osolte a opepřete, vejce prošlehejte v prostorné misce s mlékem a řízky postupně obalujte v mouce, vejcích a strouhance.
2
Řízky smažte z obou stran v rozpáleném oleji dozlatova. Odkládejte je na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného tuku. Tip: Správný vídeňský řízek se sice připravuje z důkladně naklepaného telecího masa, pokud ale děláte řízky z vepřového, pak je ideální krkovice. Je lehce prorostlá, díky tomu se maso při smažení nevysuší a řízky budou šťavnaté.

RADA: Tipy na šťavnaté rolády nejen z vepřového

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: