Řízky Astra

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Prorostlý bůček nakrájíme na menší kostky, dvakrát rozemeleme, hodně osolíme, rukama důkladně zpracujeme a necháme do druhého dne v chladnu odležet. Z odleželého masa vytvarujeme rukou na mokrém prkénku tenké řízky. Připravené řízky obalíme těstíčkem připraveným z vajec rozšlehaných s moukou a v rozpáleném oleji usmažíme. Hotové řízky potřeme rozpuštěným máslem. Podáváme s bramborovými hranolky a tatarskou omáčkou.
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Rostlinný olej Sůl Vejce Vepřový bůček

Komentáře k receptu

  • anna
    anna |

    29. 7. 2013 16:43

    Řizky tohoto typu dělám již mnoho let akorát když mám umleté maso vepřový bůček osolím a přidám trochu mléka a řádně propracuji. Nechám do druhého dne uležet a pak utvořím řízky podle potřeby a obalím je v klasickém trojobalu. Jsou daleko lepší než suchý vepřový řízek. Je to opravdu výborné.

Abecední seznam: