Řízky od Malé Fatry

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle počtu strávníků
    • plátky krkovičky bez kosti libovější
    • korbáčky
    • pepř mletý
    • sůl
    • rozšlehané vejce
    • hladká mouka
    • strouhanka
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky krkovičky po stranách nařízneme, aby se nám při smažení nekroutily, z jedné strany opepříme a osolíme a na druhou stranu plátku položíme nitě rozmotaných korbáčiků smotané do jakési spirály. Korbáčiky můžeme použít jak klasické, tak i uzené.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso

2
Na sýr položíme potravinářskou fólii nebo sáček, přes který sýrové řízky naklepeme a nitě tak do masa klepáním v podstatě zapracujeme. Klepeme jen ze strany, na kterou jsme položili nitě. Poté klasicky obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Dáme osmažit do pánve s rozpáleným sádlem nebo olejem dozlatova, kdy nejdříve dáme smažit sýrem dolů, pak otočíme a dosmažíme.
3
Podáváme s bramborovou kaší, bramborem, bramborovo-okurkovým salátem...

RADA: Jak na bramborovou kaši? Koukněte na video!

4
Řízky jsme poprvé ochutnali na dovolené v Terchové...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: