• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Rychlá drůbeží játra, jako smažená
    Napište svůj komentář k receptu

    Rychlá drůbeží játra, jako smažená

    autor: Marsí
    0.0
    moje hodnoceni
    4.7
    hodnotilo: 36
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Rychlá drůbeží játra, jako smažená
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg kuřecí játra
      • 1
        lžíce grilovací koření
      • 80
        g strouhanka
      • 1
        dl olej

    Postup přípravy receptu

    1
    Játra omyjeme, odblaníme a tak jak jsou mokrá je posypeme ze všech stran grilovacím kořením. Nachystáme si pekáček, každý kousek játra obalíme jen ve strouhance a skládáme na pekáček těsně vedle sebe. Nemusíme se bát, že budou namačkaná, vůbec to nevadí. Když je pekáček plný, polejeme to olejem (od oka, asi tak 1 dcl) přikryjeme alobalem a šoupneme do horké trouby cca na 10 minut. Po 10-ti minutách alobal sundáme a necháme dopéct do měkka. Celá procedura netrvá déle než 15-20 minut.
    2
    Podáváme s bramborem nebo hranolky, tatarkou či dresingem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Smažená játra s dipem

    Smažená játra s dipem

    Tvarohové smaženky jako dezert

    Tvarohové smaženky jako dezert

    Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

    Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

     
    Vyzkoušeli recept

    Komentáře k receptu

    Tito kuchaři vyzkoušeli recept:
    Ňulinka Ňulinka
    Zita Matejkova Zita Matejkova
    Simča S. Simča S.
    Binkys Binkys
    barus.v barus.v
    jmuell1 jmuell1
    Arlyn Arlyn
    Jover Jover
    recepty73 recepty73
    • djmikky
      djmikky | 23. 11. 2015 17:37

      Tak to jde i s vepřovýma játrama, já to skoro nerozlišuju :-D ale jinak přesně podle receptu, 10 minut pod alobalem a odkryté 20 minut na 200°C chutná :-)

    • Milli1 | 8. 11. 2012 11:44

      zkusila jsem a nemá to chybu, zařadila jsem je do jídelníčku díky a dávám ohromnou 1

    • jmuell1 | 4. 11. 2012 13:44

      Báječný, rychlý a jednoduchý recept! Rozhodně se k němu budu ráda vracet! Díky!

    • Evina
      Evina | 5. 5. 2012 16:21

      Děkuji za recept,jsou fantastická,jiné už nedělám! <:-)

    • Simča S.
      Simča S. | 4. 6. 2011 12:14

      Zkuste nahoru místo pokapání olejem poklás plátečky másla. Přijde mi, že jatýrka tím získají na chuti. Jinak dnes byla tato jatýrka opět k obědu, tentokrát s rýží. Rychlé, chutné, prostě SUPER!

    • Binkys | 31. 5. 2011 13:42

      Opravdu velmi dobré, jednoduché a rychlé. A jako přílohu jde dát opravdu cokoliv - já jsem udělal opečený toastový chléb s bylinkovým máslem

    • Zora Manasová
      Zora Manasová | 6. 8. 2010 22:37

      Pečienky smažím vo friťáku, ale toto sa mi pozdávalo viac. Pred šupnutím do trúby som ich osolila, a keďže ich bolo iba 750 g, pridala som aj malé ružičky brokolice navrch. Ako príloha boli opečené nové zemiačiky v šupke a pretože mi bolo ľúto sójovej tatárky, urobila som cesnakový dip. Obed mal úspech, budem opakovať, vďaka za recept. Zora

    • Lucie Zellerova
      Lucie Zellerova | 6. 3. 2010 13:13

      Děkuji za prima recept, játra jím u nás jen já a tak jsem uvítala recept při kterém s jednou porcí nezacákám celou kuchyň. Chutnají ještě lépe než z pánve.Hodnotím 1

    • Frantiska :)
      Frantiska :) | 8. 1. 2010 19:08

      Skvele chutnalo mi to vic nez na panvicce ... a hlavne mi to prijde casove moc fajn ... jen se to da trouby a clovek si muze delat jine vec,i nez stat u sporaku

    • Barbora Vávrová
      Barbora Vávrová | 5. 1. 2010 07:43

      Tak jsem vyzkoušela a smažit játra klasicky na pánvi už nikdy nebudu. Děkuji za nápad. Dávám za jedna.

    • Šárka Machová
      Šárka Machová | 12. 11. 2009 16:02

      Moc dobré!

    • Ivana Kovářová
      Ivana Kovářová | 29. 9. 2009 13:05

      tak to je fakt super napad..

    • Sylva P.
      Sylva P. | 31. 8. 2009 13:33

      Dávám za 1. Bylo to výborné i s čerstvým chlebem.

    • Jana Kašáková
      Jana Kašáková | 8. 6. 2009 15:39

      Tak mě tohle jídlo bohužel nechutnalo. Bylo to hrozně suché. :(

    • Jana Kašáková
      Jana Kašáková | 8. 6. 2009 13:34

      Ahoj, dnes budu játra dělat k večeři, tak snad uspěju... :))

    • Marie Šindelová
      Marie Šindelová | 7. 6. 2009 13:25

      Nechala jsem se inspirovat a stálo to za to.Dokonce nic nezbylo,což se u nás(když jsou játra),málokdy stává.1.

    • Iveta sumak
      Iveta sumak | 21. 4. 2009 21:35

      Naozaj velmi ,velmi jedle,rychle a nenarocne na pripravu,davam 1 a dakujem za recept

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 30. 6. 2008 21:22

      Dala jsem mamce resept, dělala včera a MOOOOOC to chvílila. Mám prý autorce moc poděkovat!!!!!

    • Ňulinka -
      Ňulinka - | 30. 6. 2008 17:06

      Dělala jsem včera k nedělnímu obědu a opravdu to je vynikající.Rychlé a chuťově mňamka,chutnalo celé rodině.Dávám velikou 1.

    • Marie Fikarova
      Marie Fikarova | 23. 6. 2008 09:00

      Včera jsem vyzkoušela k večeři. Příhoha bramborová kaše a nemohu jinak než velikánská 1*. Marie

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 20. 6. 2008 17:34

      Marsí - co chutnalo, to bylo prostě žůžo - labůžo!!!! Už jsem recept dala mamce a Ladience jsem s dovolením poslala foto... Mám to vyfocené s těstovinami, nazdobené paprikou, majolkou, kedlubnou a kečupem - holka když to viděla, tak se na to vrhala tak, že jsem málem foto nestihla udělat :-)

    • Marsí
      Marsí | 20. 6. 2008 15:27

      Simčo, to jsem ráda, že chutnalo...:-))

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 19. 6. 2008 15:48

      Tak dnes jsem to dělala k obědu. Měla jsem doma jen 650g jater, tak jsem si říkala, že nám 2 s mužem a dceři k večeři to bude stačit, ale je to tak dobré, že bych to byla schopná sníst sama :-). Doopravdy je to moc dobré, rychlé a bez nepořádku na sporáku. Děkuji autorce !!! Manžel to jedl s rýží a já s těstovinami a mohu říct, že tyto přílohy "fungují" skvěle.

    • Jirka G.
      Jirka G. | 17. 4. 2008 15:21

      Děkuji za radu,vyzkoušel jsem kuřecí a výborné

    • Mirka
      Mirka | 16. 4. 2008 16:04

      Odpovím si sama, protože jsem to dnes zkoušela - šly. Byly super, dávám 1.

    • Mirka
      Mirka | 14. 4. 2008 18:02

      A myslíte, že by šly kachní?

    • Marsí
      Marsí | 14. 4. 2008 16:02

      Jirko..já bych nedávala jiný druh jater...ta by bohužel nezměkla, ale možná spíše ztvrdla...ale je fakt, že jsem to nikdy nezkoušela, byť jsem autor receptu..:-), ale co jsem zkoušela byla játra krůtí a to šlo.:-)

    • Květa
      Květa | 13. 4. 2008 21:50

      Troubu jsem vyhřála na 200, pekla nejdříve přikryté alobalem, pak nepřikryté, když jsou játra hodně nahusto, tak pečení trvá delší dobu, kontrolovala jsem a dávala od sebe vidličkou, aby nebyla krvavá. Ale je to moc dobrý, půl kg jater nesní 2 dospěláci a chutná to i studené. Ohřívala jsem zbytek v mikrovlnce, přežilo bez úhony. Dávám 1.

    • Jirka G.
      Jirka G. | 13. 4. 2008 13:27

      Velice mě to láká vyzkoušet,ale na kolik stupňů mám vyhřát troubu a nemáte někdo zkušenost zda je možné použít i jiné druhy jater?

    • Marsi
      Marsi | 1. 4. 2008 21:46

      Lido,jsem rada,ze chutnalo,take zdravim a doufam,ze uz jsi to vyresila s dcerou,kdyz tak pisni ve volne chvili...:-}}

    • Lída
      Lída | 1. 4. 2008 18:52

      Marsííí, výborný recept, skvělá rychlovka a velká dobrota.Moc tě zdravím.Lída

    • Helena K.
      Helena K. | 17. 1. 2008 12:51

      Taky moc chválím,čisťoučká práce a dobrůtka,díky

    • Marsi
      Marsi | 14. 1. 2008 22:21

      Jeeee diky za pochvalu...:-) to potesi...

    • Jarmila Butulová
      Jarmila Butulová | 14. 1. 2008 18:58

      Další skvělý receptík na variace "manželových kuřecích jatýrek".Vyzkoušela jsem a předávám pochvalu od rodiny:)). Supéééér.

    • HANKA
      HANKA | 19. 12. 2007 10:09

      Vynikající,rychlý.Játra jsou měkkoučká,kuchyň čisťoučká-recept jsem už poradila dceři a snaše.Dávám 1!

    • Marína_K
      Marína_K | 21. 11. 2007 15:54

      V jednoduchosti je krása a zdá sa, že aj chuť. :-)

    • Tereza J.
      Tereza J. | 21. 11. 2007 15:38

      Pri vyprážaní čohokoľvek vám olej nebude prskať, keď do panvice vložíte zo 3 kolieska mrkvy.

    • Bea
      Bea | 21. 11. 2007 14:47

      Ak používam grilovacie korenie, nesolím už, vidím to ináč ako skvelý nápad robiť pečienku týmto spôsobom, tiež ma desí predstava drhnutia kuchyne, ináč pečienka neprská, keď ju obalím dvakrát, teda najprv trojobal a potom znova do vajíčka a strúhanky, fakt to nemá chybu, vtedy neprská

    • Lusinda
      Lusinda | 21. 11. 2007 10:39

      Byla jsem tak nadšená,že nemusím po smažení jater drhnout celou kuchyň Marsí,že jedničku přidávám až dnes:o)

    • Marsí
      Marsí | 21. 11. 2007 09:01

      Kamčo (pardon za to familierní oslovení..:-), na to ale vážně padne dost toho koření a chuť to vážně nepřemlátí..:-))) jde právě o tu chuť a solit se to vážně nemusí, pepři se nebráním, pokud někdo má rád ostřejší..dokonce jsem to už i potírala prolisovaným česnekem..:-)) ale v podstatě je jedno čím se to posype, každý dle své chuti..:-) a Lusindě děkuji za ocenění....:-))

    • Jana z VM
      Jana z VM | 21. 11. 2007 07:59

      taky se mi to moc líbí, určitě vyzkouším...

    • Kamil Krybus
      Kamil Krybus | 20. 11. 2007 22:30

      Zdeni, máš pravdu. Ale na 1 kg jater nejde nasypat půl pytlíku gril. koření. To by to přemlátilo chuť jater. Osobně raději méně kořením, zvláště kořenícími směskami s cílem nechat vyniknout chuti hlavní surovině.

    • Jara Trojka
      Jara Trojka | 20. 11. 2007 21:52

      Zajímavé,zítra jdu do toho!!!!!

    • Zdenka Matušková
      Zdenka Matušková | 20. 11. 2007 20:01

      Pro Kamila - je to kořeněné grilovacím kořením!!!!

    • Lusinda
      Lusinda | 20. 11. 2007 16:43

      Dnes jsem ihned po přečtení vyzkoušela,pouze doporučuji játra olejem postříkat.Já si olej dám do rozprašovače na květiny a film na strouhance je jemný a rovnoměrný.Jinak jste marsí šikulka(viz ostatní vaše receptíky):)

    • Kamil Krybus
      Kamil Krybus | 20. 11. 2007 16:08

      Velmi pěkný recept, snad bych to ještě na závěr opepřil a osolil.

    • Jarka L.
      Jarka L. | 20. 11. 2007 15:48

      Marsí, dobrý nápad - musím vyzkoušet! Díky za nápad.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
    Maso Vnitřnosti Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Grilovací koření Kuřecí játra Olej Strouhanka
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Křehký rebarborový koláč

    Křehký rebarborový koláč

    Bílý chléb dokonalý

    Bílý chléb dokonalý

    Smažený vepřový řízek se sýrem

    Smažený vepřový řízek se sýrem

    Skvělý pečený čaj

    Skvělý pečený čaj

    Falešný tatarák z junioru

    Falešný tatarák z junioru

    Psí keksy

    Psí keksy

    Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

    Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

    Jablečník bez vajec - jablečný koláč (buchta)

    Jablečník bez vajec - jablečný koláč …

    Mrkvový dort Pedro

    Mrkvový dort Pedro

    Doporučujeme

    40 minut
    Zelňačka s klobásou

    Zelňačka s klobásou

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    40 minut
    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Brusinkovo-mandlové muffiny

    60 minut
    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    45 minut
    Vánoční sobíci

    Vánoční sobíci

    50 minut
    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    50 minut
    Vegetariánský boršč

    Vegetariánský boršč

    30 minut
    Smažené řízky z krkovice

    Smažené řízky z krkovice

    70 minut
    Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky

    Kuře na paprice s jemnými krupicovými…

    Poslední sledované recepty

    78
    Linecké cukroví
    Linecké cukroví
    78
    Vosí hnízda
    Vosí hnízda
    70
    Rumové kuličky nepečené a snadné
    Rumové kuličky nepečené…
    59
    Vaječný koňak
    Vaječný koňak
    42
    Marokánky
    Marokánky

    Zajímavé články

    Cukroví s krémem je ozdoba vánočního stolu. Zkuste plněné ořechy, išelské nebo košíčky
    Cukroví s krémem je ozdoba vánočního stolu.…
    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta Čechů k tradičním receptům
    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta…
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte recepty z lineckého těsta
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte…
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé, které chcete najít letos pod stromečkem
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé…
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste recepty, díky kterým je dokonale štíhlá
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste…

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy StarDance očima profesionálky: Nepochopené šaty Liškové a model jako z Matrixu

    StarDance očima profesionálky: Nepochopené šaty Liškové a model jako z Matrixu

    Blesk pro ženy Prokletá čarodějnická hodina! Máte se bát, když se budíte mezi 3. a 4. hodinou ranní?

    Prokletá čarodějnická hodina! Máte se bát, když se budíte mezi 3. a 4. hodinou ranní?

    AHA.cz Velká zpověď Dana Hůlky (51): ZNIČENÝ  ŽIVOT!

    Velká zpověď Dana Hůlky (51): ZNIČENÝ ŽIVOT!

    Dáma.cz Pohorky do města: Využijte slevy na Black Friday a pořiďte si letošní hit

    Pohorky do města: Využijte slevy na Black Friday a pořiďte si letošní hit

    Dáma.cz ALICE (53): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel ztrátu neunesl

    ALICE (53): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel ztrátu neunesl

    Ženy.cz Perlové náušnice jako Kate: Našly jsme stejné, ale i cenově dostupnější!

    Perlové náušnice jako Kate: Našly jsme stejné, ale i cenově dostupnější!

    Maminka.cz Řeč těla při spánku: Na zádech spí králové, schoulení jsou mamánci

    Řeč těla při spánku: Na zádech spí králové, schoulení jsou mamánci

    Reflex.cz Gretu udělením „prestižního“ ocenění přiřadili novináři po bok Stalina, Hitlera, Arafata a Putina

    Gretu udělením „prestižního“ ocenění přiřadili novináři po bok Stalina, Hitlera, Arafata a Putina

    E15.cz Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Abecedazahrady Jak se starat o vánoční stromek v květináči. Chce hlavně vodu a chlad

    Jak se starat o vánoční stromek v květináči. Chce hlavně vodu a chlad

    Další doporučené recepty:

    Rychlá česneková pomazánka
    Rychlá česneková pomazánka
    Rychlá čína
    Rychlá čína
    Rychlá Čína po Česku
    Rychlá Čína po Česku
    Rychlá houbová bramboračka
    Rychlá houbová bramboračka
    Rychlá hrachová polévka
    Rychlá hrachová polévka
    Rychlá kachna z kuřete
    Rychlá kachna z kuřete
    • Recepty.cz
    • Rychlá drůbeží játra, jako smažená
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
     
    Cookies nám pomáhají
    k Vaší spokojenosti
    Soubory cookies nám pomáhají řídit obsah stránky a reklamy tak, aby vyhovovaly Vašim představám.
    Nastavení můžete změnit v zápatí v odkazu cookies.
    Rozumím Zobrazit další informace