• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Rychlá drůbeží játra, jako smažená
Napište svůj komentář k receptu

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 44
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlá drůbeží játra, jako smažená
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg kuřecí játra
    • 1
      lžíce grilovací koření
    • 80
      g strouhanka
    • 1
      dl olej

Postup přípravy receptu

1
Játra omyjeme, odblaníme a tak jak jsou mokrá je posypeme ze všech stran grilovacím kořením. Nachystáme si pekáček, každý kousek játra obalíme jen ve strouhance a skládáme na pekáček těsně vedle sebe. Nemusíme se bát, že budou namačkaná, vůbec to nevadí. Když je pekáček plný, polejeme to olejem (od oka, asi tak 1 dcl) přikryjeme alobalem a šoupneme do horké trouby cca na 10 minut. Po 10-ti minutách alobal sundáme a necháme dopéct do měkka. Celá procedura netrvá déle než 15-20 minut.
2
Podáváme s bramborem nebo hranolky, tatarkou či dresingem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril

Játrové špízy (kořeněná játra) -…

Smažená játra s dipem

Smažená játra s dipem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • djmikky
    djmikky | 23. 11. 2015 17:37

    Tak to jde i s vepřovýma játrama, já to skoro nerozlišuju :-D ale jinak přesně podle receptu, 10 minut pod alobalem a odkryté 20 minut na 200°C chutná :-)

  • Milli1 | 8. 11. 2012 11:44

    zkusila jsem a nemá to chybu, zařadila jsem je do jídelníčku díky a dávám ohromnou 1

  • jmuell1 | 4. 11. 2012 13:44

    Báječný, rychlý a jednoduchý recept! Rozhodně se k němu budu ráda vracet! Díky!

  • Evina | 5. 5. 2012 16:21

    Děkuji za recept,jsou fantastická,jiné už nedělám! <:-)

  • Simča S.
    Simča S. | 4. 6. 2011 12:14

    Zkuste nahoru místo pokapání olejem poklás plátečky másla. Přijde mi, že jatýrka tím získají na chuti. Jinak dnes byla tato jatýrka opět k obědu, tentokrát s rýží. Rychlé, chutné, prostě SUPER!

  • Binkys | 31. 5. 2011 13:42

    Opravdu velmi dobré, jednoduché a rychlé. A jako přílohu jde dát opravdu cokoliv - já jsem udělal opečený toastový chléb s bylinkovým máslem

  • Zora Manasová | 6. 8. 2010 22:37

    Pečienky smažím vo friťáku, ale toto sa mi pozdávalo viac. Pred šupnutím do trúby som ich osolila, a keďže ich bolo iba 750 g, pridala som aj malé ružičky brokolice navrch. Ako príloha boli opečené nové zemiačiky v šupke a pretože mi bolo ľúto sójovej tatárky, urobila som cesnakový dip. Obed mal úspech, budem opakovať, vďaka za recept. Zora

  • Lucie Zellerova | 6. 3. 2010 13:13

    Děkuji za prima recept, játra jím u nás jen já a tak jsem uvítala recept při kterém s jednou porcí nezacákám celou kuchyň. Chutnají ještě lépe než z pánve.Hodnotím 1

  • Frantiska :) | 8. 1. 2010 19:08

    Skvele chutnalo mi to vic nez na panvicce ... a hlavne mi to prijde casove moc fajn ... jen se to da trouby a clovek si muze delat jine vec,i nez stat u sporaku

  • Barbora Vávrová | 5. 1. 2010 07:43

    Tak jsem vyzkoušela a smažit játra klasicky na pánvi už nikdy nebudu. Děkuji za nápad. Dávám za jedna.

  • Šárka Machová | 12. 11. 2009 16:02

    Moc dobré!

  • Ivana Kovářová | 29. 9. 2009 13:05

    tak to je fakt super napad..

  • Sylva P. | 31. 8. 2009 13:33

    Dávám za 1. Bylo to výborné i s čerstvým chlebem.

  • Jana Kašáková | 8. 6. 2009 15:39

    Tak mě tohle jídlo bohužel nechutnalo. Bylo to hrozně suché. :(

  • Jana Kašáková | 8. 6. 2009 13:34

    Ahoj, dnes budu játra dělat k večeři, tak snad uspěju... :))

  • Marie Šindelová | 7. 6. 2009 13:25

    Nechala jsem se inspirovat a stálo to za to.Dokonce nic nezbylo,což se u nás(když jsou játra),málokdy stává.1.

  • Iveta sumak | 21. 4. 2009 21:35

    Naozaj velmi ,velmi jedle,rychle a nenarocne na pripravu,davam 1 a dakujem za recept

  • Simča Sládková | 30. 6. 2008 21:22

    Dala jsem mamce resept, dělala včera a MOOOOOC to chvílila. Mám prý autorce moc poděkovat!!!!!

  • Ňulinka - | 30. 6. 2008 17:06

    Dělala jsem včera k nedělnímu obědu a opravdu to je vynikající.Rychlé a chuťově mňamka,chutnalo celé rodině.Dávám velikou 1.

  • Marie Fikarova | 23. 6. 2008 09:00

    Včera jsem vyzkoušela k večeři. Příhoha bramborová kaše a nemohu jinak než velikánská 1*. Marie

  • Simča Sládková | 20. 6. 2008 17:34

    Marsí - co chutnalo, to bylo prostě žůžo - labůžo!!!! Už jsem recept dala mamce a Ladience jsem s dovolením poslala foto... Mám to vyfocené s těstovinami, nazdobené paprikou, majolkou, kedlubnou a kečupem - holka když to viděla, tak se na to vrhala tak, že jsem málem foto nestihla udělat :-)

  • Marsí | 20. 6. 2008 15:27

    Simčo, to jsem ráda, že chutnalo...:-))

  • Simča Sládková | 19. 6. 2008 15:48

    Tak dnes jsem to dělala k obědu. Měla jsem doma jen 650g jater, tak jsem si říkala, že nám 2 s mužem a dceři k večeři to bude stačit, ale je to tak dobré, že bych to byla schopná sníst sama :-). Doopravdy je to moc dobré, rychlé a bez nepořádku na sporáku. Děkuji autorce !!! Manžel to jedl s rýží a já s těstovinami a mohu říct, že tyto přílohy "fungují" skvěle.

  • Jirka G. | 17. 4. 2008 15:21

    Děkuji za radu,vyzkoušel jsem kuřecí a výborné

  • Mirka | 16. 4. 2008 16:04

    Odpovím si sama, protože jsem to dnes zkoušela - šly. Byly super, dávám 1.

  • Mirka | 14. 4. 2008 18:02

    A myslíte, že by šly kachní?

  • Marsí | 14. 4. 2008 16:02

    Jirko..já bych nedávala jiný druh jater...ta by bohužel nezměkla, ale možná spíše ztvrdla...ale je fakt, že jsem to nikdy nezkoušela, byť jsem autor receptu..:-), ale co jsem zkoušela byla játra krůtí a to šlo.:-)

  • Květa | 13. 4. 2008 21:50

    Troubu jsem vyhřála na 200, pekla nejdříve přikryté alobalem, pak nepřikryté, když jsou játra hodně nahusto, tak pečení trvá delší dobu, kontrolovala jsem a dávala od sebe vidličkou, aby nebyla krvavá. Ale je to moc dobrý, půl kg jater nesní 2 dospěláci a chutná to i studené. Ohřívala jsem zbytek v mikrovlnce, přežilo bez úhony. Dávám 1.

  • Jirka G. | 13. 4. 2008 13:27

    Velice mě to láká vyzkoušet,ale na kolik stupňů mám vyhřát troubu a nemáte někdo zkušenost zda je možné použít i jiné druhy jater?

  • Marsi | 1. 4. 2008 21:46

    Lido,jsem rada,ze chutnalo,take zdravim a doufam,ze uz jsi to vyresila s dcerou,kdyz tak pisni ve volne chvili...:-}}

  • Lída | 1. 4. 2008 18:52

    Marsííí, výborný recept, skvělá rychlovka a velká dobrota.Moc tě zdravím.Lída

  • Helena K. | 17. 1. 2008 12:51

    Taky moc chválím,čisťoučká práce a dobrůtka,díky

  • Marsi | 14. 1. 2008 22:21

    Jeeee diky za pochvalu...:-) to potesi...

  • Jarmila Butulová | 14. 1. 2008 18:58

    Další skvělý receptík na variace "manželových kuřecích jatýrek".Vyzkoušela jsem a předávám pochvalu od rodiny:)). Supéééér.

  • HANKA | 19. 12. 2007 10:09

    Vynikající,rychlý.Játra jsou měkkoučká,kuchyň čisťoučká-recept jsem už poradila dceři a snaše.Dávám 1!

  • Marína_K | 21. 11. 2007 15:54

    V jednoduchosti je krása a zdá sa, že aj chuť. :-)

  • Tereza J. | 21. 11. 2007 15:38

    Pri vyprážaní čohokoľvek vám olej nebude prskať, keď do panvice vložíte zo 3 kolieska mrkvy.

  • Bea | 21. 11. 2007 14:47

    Ak používam grilovacie korenie, nesolím už, vidím to ináč ako skvelý nápad robiť pečienku týmto spôsobom, tiež ma desí predstava drhnutia kuchyne, ináč pečienka neprská, keď ju obalím dvakrát, teda najprv trojobal a potom znova do vajíčka a strúhanky, fakt to nemá chybu, vtedy neprská

  • Lusinda | 21. 11. 2007 10:39

    Byla jsem tak nadšená,že nemusím po smažení jater drhnout celou kuchyň Marsí,že jedničku přidávám až dnes:o)

  • Marsí | 21. 11. 2007 09:01

    Kamčo (pardon za to familierní oslovení..:-), na to ale vážně padne dost toho koření a chuť to vážně nepřemlátí..:-))) jde právě o tu chuť a solit se to vážně nemusí, pepři se nebráním, pokud někdo má rád ostřejší..dokonce jsem to už i potírala prolisovaným česnekem..:-)) ale v podstatě je jedno čím se to posype, každý dle své chuti..:-) a Lusindě děkuji za ocenění....:-))

  • Jana z VM | 21. 11. 2007 07:59

    taky se mi to moc líbí, určitě vyzkouším...

  • Kamil Krybus | 20. 11. 2007 22:30

    Zdeni, máš pravdu. Ale na 1 kg jater nejde nasypat půl pytlíku gril. koření. To by to přemlátilo chuť jater. Osobně raději méně kořením, zvláště kořenícími směskami s cílem nechat vyniknout chuti hlavní surovině.

  • Jara Trojka | 20. 11. 2007 21:52

    Zajímavé,zítra jdu do toho!!!!!

  • Zdenka Matušková | 20. 11. 2007 20:01

    Pro Kamila - je to kořeněné grilovacím kořením!!!!

  • Lusinda | 20. 11. 2007 16:43

    Dnes jsem ihned po přečtení vyzkoušela,pouze doporučuji játra olejem postříkat.Já si olej dám do rozprašovače na květiny a film na strouhance je jemný a rovnoměrný.Jinak jste marsí šikulka(viz ostatní vaše receptíky):)

  • Kamil Krybus | 20. 11. 2007 16:08

    Velmi pěkný recept, snad bych to ještě na závěr opepřil a osolil.

  • Jarka L. | 20. 11. 2007 15:48

    Marsí, dobrý nápad - musím vyzkoušet! Díky za nápad.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Grilovací koření Kuřecí játra Olej Strouhanka
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Dětský dvoupatrový dort

Dětský dvoupatrový dort

Pomazánka s tuňákem pro děti i dospělé 123

Pomazánka s tuňákem pro děti i…

Kulaté švestkové koláče

Kulaté švestkové koláče

Makové koblížky

Makové koblížky

Kotlety s houbovou omáčkou

Kotlety s houbovou omáčkou

Americký Coca-Cola koláč (buchta) s polevou

Americký Coca-Cola koláč (buchta) s…

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky)…

Okurkovo-špenátové smoothie

Okurkovo-špenátové smoothie

Křupavé vafle s avokádem, lososem a vejcem

Křupavé vafle s avokádem, lososem a…

Doporučujeme

30 minut
Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

30 minut
Risotto s medvědím česnekem

Risotto s medvědím česnekem

25 minut
Banánoví mini beránci

Banánoví mini beránci

15 minut
Muffiny se špenátem, fettou a sušenými rajčaty

Muffiny se špenátem, fettou a…

20 minut
Velikonoční sušenky

Velikonoční sušenky

15 minut
Mini bábovkoví zajíci

Mini bábovkoví zajíci

90 minut
Baby kuřátka s nádivkou a zeleninou

Baby kuřátka s nádivkou a zeleninou

20 minut
Vejce se špenátem a prosciuttem

Vejce se špenátem a prosciuttem

30 minut
Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Bazar
Nůžky na drůbež KDS 4510 Nůžky na drůbež KDS 4510 Více info
Metráž bavlna š. 240cm - Rychlá rota Chip a Dale Metráž bavlna š. 240cm - Rychlá rota Chip a Dale Více info
Rychlé motocykly Rychlé motocykly Více info
Glorie RYCHLÉ OBČERSTVENÍ Glorie RYCHLÉ OBČERSTVENÍ Více info

Poslední sledované recepty

145
Plněná vepřová rolka
Plněná vepřová rolka
138
Klasické lečo
Klasické lečo
133
Houbové rizoto se sýrem
Houbové rizoto se sýrem
86
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
58
Salát s pomelem a uzenou rybou
Salát s pomelem a uzenou…

Zajímavé články

Smažené dobroty podle cukráře Josefa Maršálka: Nadýchané koblihy, vdolky bez kynutí nebo lívance s banány v karamelu
Smažené dobroty podle cukráře Josefa Maršálka:…
S jarní únavou zatočí jarní polévky. 7 receptů na každý den v týdnu!
S jarní únavou zatočí jarní polévky. 7 receptů na…
Moc soli, příliš kyselé, hodně pikantní nebo jídlo bez chuti? Víme, jak ho ještě zachránit!
Moc soli, příliš kyselé, hodně pikantní nebo…
Krásně nazdobené velikonoční cukroví: Nechte se inspirovat v naší galerii
Krásně nazdobené velikonoční cukroví: Nechte se…
6 potravin proti jarní únavě? Tyhle vás proberou raz dva!
6 potravin proti jarní únavě? Tyhle vás proberou…
AHA.cz Zásadní změna u Dykové: Reakce Vojty budí rozpaky

Zásadní změna u Dykové: Reakce Vojty budí rozpaky

Mimibazar Změna času na letní: Už v neděli si nezapomeňte přeřídit hodiny!

Změna času na letní: Už v neděli si nezapomeňte přeřídit hodiny!

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a hned se dozvíte, jakou máte povahu

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a hned se dozvíte, jakou máte povahu

Blesk pro ženy Jak má vypadat pravá láska? Tyhle filmy jsou nejlepší inspirací!

Jak má vypadat pravá láska? Tyhle filmy jsou nejlepší inspirací!

Ženy.cz Žiletka, vosk nebo IPL: Jakou techniku zvolit při holení chloupků po celém těle?

Žiletka, vosk nebo IPL: Jakou techniku zvolit při holení chloupků po celém těle?

Blesk.cz Pluta z VyVolených hledá Interpol: Jde o balík peněz!

Pluta z VyVolených hledá Interpol: Jde o balík peněz!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Lilia Khousnoutdinova: Řídím se africkým příslovím, že na výchovu dítěte je potřeba celá vesnice

Lilia Khousnoutdinova: Řídím se africkým příslovím, že na výchovu dítěte je potřeba celá vesnice

Blesk Horoskopy Nezištní přátelé: Která znamení horoskopu vás budou chovat jako v bavlnce?

Nezištní přátelé: Která znamení horoskopu vás budou chovat jako v bavlnce?

Abecedazahrady Pylová alergie: Co o ní víme a jak ji zvládnout co nejlépe i jako zahrádkář

Pylová alergie: Co o ní víme a jak ji zvládnout co nejlépe i jako zahrádkář

Další doporučené recepty:

Rychlá česneková pomazánka
Rychlá česneková pomazánka
Rychlá čína
Rychlá čína
Rychlá Čína po Česku
Rychlá Čína po Česku
Rychlá houbová bramboračka
Rychlá houbová bramboračka
Rychlá houbová omáčka
Rychlá houbová omáčka
Rychlá hrachová polévka
Rychlá hrachová polévka
  • Recepty.cz
  • Rychlá drůbeží játra, jako smažená
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí