Smažená játra s dipem

moje hodnocení: 0

4.0

hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g játra dle chuti: drůbeží, králičí, vepřová...
    • 1
      lžíce drcený česnek
    • 1
      lžíce zázvor čerstvě nastrouhaný
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • pepř mletý
  • Dále:
    • ingredience na trojobal hladká mouka, vejce, strouhanka
    • olej na smažení
  • Dip:
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 1
      lžička drcený česnek
    • 1
      lžička zázvor jemně strouhaný
    • sůl
    • mléko trošku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Játra dle vlastního výběru očistíme a pokrájíme na menší díly nebo plátky. Z nastrouhaného zázvoru a česneku se sojovou omáčkou umícháme v hlubokém talíři kašičku, do které dáme připravená játra, promícháme a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Během proležení játra několikrát promícháme.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Během odležení jater si umícháme dip: do zakysané smetany přidáme rovnou lžičku jemně strouhaného česneku a zázvoru, osolíme a můžeme i opepřit. Dle požadované hustoty můžeme přidat trošku mléka.
3
Odleželá játra obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Podáváme s bramborovou přílohou (vařené brambory, hranolky...) a dipem ze zakysané smetany.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.