Játra rychle a chutně

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 80
      g játra : drůbeží, králičí, telecí...
    • 100
      g cibule 80 -
    • 30
      g uzený špek
    • 1
      lžička olej
    • 1
      stroužek česnek dle chuti
    • snítka tymiánu nebo rozmarýn (majoránka), dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • zázvor - nemusí být
    • sojová omáčka - není nutná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Játra dle vlastního výběru a špek pokrájíme na nudličky. Cibuli pokrájíme na klínky. Tymián můžeme nechat na větvičce, kterou nakonec z játrové směsi vyndáme, nebo lístky z větvičky otrháme.
2
Na rozpálenou pánev se lžičkou oleje nasypeme směs z jater, cibule a tymiánu. Opepříme a mírně osolíme dle chuti a smažíme dozlatova za občasného promíchání. Až téměř ke konci smažení přidáme nasekaný česnek, případně i cca lžičku čerstvě nastrouhaného zázvoru. Dle chuti ještě zakápneme troškou sojové omáčky, případně použijeme jen sůl a můžeme podávat.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, toustem nebo topinkou a sklenicí chlazeného piva. Pokud budeme játra podávat jen jako chuťovku, například na česnekové topince, postačí nám toto množství pro dva.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Andrea
    Andrea |

    19. 12. 2016 07:11

    Bylo to super i bracha mel boule za usima a olizoval se jeste vecer :-D

  • Jana Konecna
    Jana Konecna |

    7. 11. 2016 19:25

    Tak jsme je dnes konecne vyzkouseli a chutnalo nam moc moc.

  • Luci
    Luci |

    4. 11. 2016 16:08

    Fajn rychlovka!Díky za ní,protože byla fakt boží.

  • Fidouš
    Fidouš |

    20. 7. 2016 07:41

    Výborné !

  • Hanka Vytlačilová
    Hanka Vytlačilová |

    1. 3. 2016 11:30

    Udělala jsem k nim hranolky a byla to bašta :-P . Děkuji.

Abecední seznam: