Játra s pomerančovou omáčkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Játra osušit, zalít mlékem a nechat ležet.
2
Oloupat 1 pomeranč, nakrájet na plátky, zbytek pomerančů vymačkat. Oloupat cibuli, nakrájet na drobné kostičky.
3
Cukr opražit na másle do hněda, přidat cibuli, chvíli pražit. Přilít vymačkanou šťávu z pomerančů, tymián. 5 minut vařit, přidat jíšku. Krátce vařit, osolit, opepřit.
4
Játra vyndat z mléka, usušit, obalit v mouce a smažit na másle 3 minuty po každé straně. Přidat ke smaženým játrům pomerančové plátky, lehce je prohřát.
5
Játra osolit, opepřit, dát na talíř, na ně plátek pomeranče a zalít pomerančovou omáčkou.
6
Podávat s rýží. Je to zvláštní chuťová kombinace, ale výborná.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    30. 6. 2013 10:42

    Výborná omáčka, výborná kombinace!

  • Petra
    Petra |

    5. 11. 2006 20:01

    je to opravdu skvělé

Další doporučené recepty: