Játra v trojobalu s dipem - rychle a chutně

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g játra : vepřová, drůbeží, králičí
    • sůl
    • koření : pepř, kmín, pálivá paprika nebo sladká, sušený česnek... případně směsi koření
    • hladká mouka
    • rozšlehané vejce
    • strouhanka - nejlépe čerstvě namletá, ze starších rohlíků
    • olej na smažení
  • Dip:
    • 150
      g zakysaná smetana tučná, případně řecký jogurt
    • sůl
    • 1
      lžička zázvor čerstvě nastrouhaný, cca
    • 1
      lžička česnek čerstvě nastrouhaný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si připravíme dip, aby se nám stihl v chladu trochu proležet: v zakysané smetaně promícháme zázvor, česnek a sůl - každý přidá zázvor s česnekem a solí dle vlastní chuti.
2
Játra očistíme, vepřová pokrájíme na slabší plátky a drůbeží či králičí na menší díly. Osolíme a okořeníme dle chuti, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Klademe do rozpáleného oleje a zprudka smažíme ze vřech stran dozlatova. Podáváme s pikantním dipem a bramborovou přílohou či pečivem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Maruš
    Maruš |

    7. 2. 2017 12:44

    Manželovi játra už ani jinak nedělám, protože takhle jsou prý nejlepší.

  • Pavla
    Pavla |

    8. 11. 2016 18:04

    Výborný jatra :•)

  • Majdalka
    Majdalka |

    27. 4. 2016 15:35

    Vynikající :-*

  • Libus
    Libus |

    16. 2. 2016 12:35

    Za manzela posilam velke dik, pry si na jatrech jeste nikdy tak nepochutnal.