• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Rychle, zdravě a chutně losos
    Napište svůj komentář k receptu

    Rychle, zdravě a chutně losos

    autor: knoma
    0.0
    moje hodnoceni
    3.5
    hodnotilo: 46
    doba přípravy: 15 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Rychle, zdravě a chutně losos
    Rychle, zdravě a chutně losos
    Rychle, zdravě a chutně losos
    Rychle, zdravě a chutně losos
    Rychle, zdravě a chutně losos
    Rychle, zdravě a chutně losos
    Rychle, zdravě a chutně losos
    5fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 1
        špetka sůl
      • 0,50
        dl olivový olej přibližně panák
      • 1
        špetka pepř mletý
      • 1
        ks citronová šťáva
      • 1
        ks pomerančová šťáva i ze 2 v případě menší šťavnatosti
      • 800
        g losos závisí na apetitu strávníků

    Postup přípravy receptu

    1
    Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou úpravu.

    RADA: Jak obalovat rybí maso?

    2
    Základ je v marinádě, do které patří: olivový olej, pomerančová šťáva, citrónová šťáva, sůl a pepř. Tyto ingredience smícháme a prošleháme metličkou, stačí i trochu víc zabrat vidličkou, aby se ingredience pravidelně rozprostřely.
    3
    Do takto jednoduše připravené marinády namočíme očištěného a naplátkovaného lososa (může být se šupinami i bez, v případě šupin se pak kůže nejí) a necháme jej v ní ležet nejlépe 1h - 3h, v případě nouze postačí i 20 min, ale je lepší vydržet.

    RADA: 10 chyb při vaření, které zaručeně děláte i vy!

    4
    Losos se v marinádě zbarví směrem od proužků do bíla.
    5
    Marinovaného lososa vložíme buď do zapékací misky, nebo do alobalu a pak jej vložíme do rozehřáté trouby (naše na 220) na 8 - 10 min a ke konci necháme trochu opéct pod grilem.

    RADA: Jak dlouho vydrží maso v lednici?

    6
    Během pečení můžeme lososa podlít marinádou, a nebo si samotnou marinádu vedle v hrnečku svařit a hotový kousek tím pak na talíři přelít.
    7
    Jestli máte pocit, že bude losos kyselý kvůli citrusové marinádě, tak by neměl být, ta akorát zvýrazní samotnou chuť lososa, rychlá tepelná úprava zase umožní plátkování.
    8
    Podáváme buď s bramborem, či jeho úpravou, opečeným chlebem (což je naše oblíbená příloha), prostě co hrdlo ráčí.
    9
    Přeji dobrou chuť.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Losos v alobalu

    Losos v alobalu

    Lososové krokety s kokosem

    Lososové krokety s kokosem

    Lososové sashimi

    Lososové sashimi

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Martina
      Martina | 30. 10. 2016 14:48

      Velmi dobré, také jsme právě ochutnali a též přisladili agávovým sirupem - výborné se šťouchanými bramborami se smetanou a pažitkou. :-)

    • Ivan
      Ivan | 30. 5. 2016 11:00

      Ahoj,právě jsem dojedl,výborné!!!Trochu sem pozměnil postup,včera jsem naložil rybku a zapomněl jsem na ni

    • Jana
      Jana | 3. 4. 2016 18:15

      Opravdu výborné - zrovna jsme dojedli a opravdu nám chutnalo. Lososa už asi budeme pořád dělat takto :) Vůbec nebylo kyselé, měli jsme opravdu velký a šťavnatý pomeranč, který to osladil a při svařování jsme přidali malou lžičku medu.. Jen rada pro nezkušené: losos se v troubě na oko na povrchu může zdát růžový, nedopečený, ale uvnitř už může být hotový. Nesušte ho tam zbytečně, rozkrojte a omrkněte vnitřek.

    • Láďa
      Láďa | 9. 3. 2016 21:16

      Jsem celkem mlsný a jen tak něco mi moc nevoní, ale tohle je fakt super jídlo..Recept je opravdu jednoduchý a i když jsem ho dělal poprvé tak se losos povedl na jedničku. Pravda je, že receptů na chutně upravené ryby je poskrovnu..Díky

    • jadwka | 26. 9. 2015 16:43

      výborný!!!! poprvé jsem doma dělala lososa a hned taková dobrota :) super, rychlý a jednoduchý ;-)

    • dokami | 30. 5. 2015 13:16

      Vetsí hnus jsem jeste nejedla.malem jsme se zablili vseci. :-$

    • Regika | 15. 12. 2014 21:00

      Vynikající!!! Lepšího lososa sem ještě nejedla! Neměla sem doma pomeranč, tak sem místo toho použila sťávu z mandarinek... možná i proto nebyl sos nijak přehnaně kyselý, mandarinky jsou přecijen sladší než pomeranč... trošku plocholisté petrželky pro kontrast a dušenou zeleninu k tomu... luxusní! Moc děkuji za recept

    • peťula
      peťula | 17. 9. 2014 20:23

      Poprvé jsem dělala lososa, veliká mňamka, nálev jsem svařila s lžíci medu. I děti se olizovaly. Může jen doporučit.

    • Eva K.
      Eva K. | 12. 7. 2014 16:23

      Velmi dobré.Také dávám méně citronu.

    • Lida
      Lida | 8. 6. 2014 15:46

      Tak rybka luxus, akorát s citronem opatrně, moc kyselé.

    • terahu
      terahu | 8. 4. 2014 17:09

      Tak tohle byl ten nejlepsi losos ktereho jsem kdy delala.. I pritel, ktery ryby neji si pochutnaval. Davam za 1 ;-)

    • Mia
      Mia | 3. 2. 2014 13:34

      Losos paráda, ale sosik moc kyselý i kdyz jsem se vsemozně snažila ho udělat poživatelny :-[ jako přilohu jsme měli bylinkové šťouchačky ;-)

    • Lidka
      Lidka | 25. 1. 2014 18:07

      Výborné,snsdné na přípravu,chutné a rychlé.Doporučuji a zopakuji. Hodí se pro návštěvy. Jako přílohu jsem zvolila brambory a parikový salát. :-*

    • budajova09 | 6. 1. 2014 15:17

      Vynikajúca večera :)

    • Hanča
      Hanča | 24. 12. 2013 14:58

      Já nejím kapra tak mi maminka kupuje lososa... určitě vyzkouším dneska večer.... :)

    • Puntičkář
      Puntičkář | 28. 11. 2013 18:55

      Ehm, chtěl jsem si přichystat suroviny a kdybych se koukal pouze na potřebné množství včetně jejich jednotek a nevšiml bych si té kurzívy, tak by si ten losos ještě naposledy zaplaval v půl litru olivového oleje. Bylo mi to nějaké divné. 5 dl = 0,5 l. Nemůžu si pomoct, patrně tam máte překlep..

    • Jitča
      Jitča | 10. 6. 2013 14:59

      Prima recept, dnes jsem uvařila a bylo to výborné. Jen jsem měla větší porce lososa - po cca 250 g, tak jsem ho pekla trochu déle a už nedávala pod gril. S vařenými bramborami a zeleninou opravdu dobrota - určitě ještě zopakuji.

    • *
      * | 28. 4. 2013 11:52

      *

    • kverulant
      kverulant | 26. 3. 2013 22:01

      Olivový olej - přibližně panák - 5 dcl. Odkud jste? :-D

    • jaro
      jaro | 23. 3. 2013 14:58

      bolo to super ..chutilo nam to

    • Bára
      Bára | 26. 2. 2013 16:13

      Jsem zvědavá. Doufám,že nevadí že bude v marinádě déle. Neodhadla jsem čas kdy příjde muž z práce. :-$

    • Milena
      Milena | 19. 2. 2013 12:48

      chutné a lehké jídlo, moc nám chutnalo!

    • Erika
      Erika | 12. 2. 2013 20:29

      Vytecne...opravdu to zvyrazni chut.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos
    Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Losos Olivový olej Pepř mletý Pomerančová šťáva Sůl

    Jak na bramborovou kaši

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Cizrnový guláš se zeleninou

    Cizrnový guláš se zeleninou

    Celerová pomazánka III.

    Celerová pomazánka III.

    Bambusové výhonky s tofu

    Bambusové výhonky s tofu

    Vajíčková pomazánka podle dcery

    Vajíčková pomazánka podle dcery

    Cizrnová pánev

    Cizrnová pánev

    Skořicová buchta

    Skořicová buchta

    Bryndzová pomazánka II.

    Bryndzová pomazánka II.

    Francouzská gratinovaná cibulačka

    Francouzská gratinovaná cibulačka

    Jednoduché pečené vepřové ocásky

    Jednoduché pečené vepřové ocásky

    Doporučujeme

    40 minut
    Zeleninový boršč

    Zeleninový boršč

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Jak na bramborovou kaši

    Poslední sledované recepty

    81
    Cheesecake do skleničky
    Cheesecake do skleničky
    45
    Kokosové tiramisu
    Kokosové tiramisu
    43
    Jablkový koláč ve skleničce
    Jablkový koláč ve…
    41
    Palačinky
    Palačinky
    35
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?

    Sledujte nás

    AHA.cz Těhotná Josefíková jí za tři! A... Tohle je její partner!

    Těhotná Josefíková jí za tři! A... Tohle je její partner!

    AHA.cz Došlo na lámání chleba? Pozérka Schneiderová radikálně otočila!

    Došlo na lámání chleba? Pozérka Schneiderová radikálně otočila!

    AHA.cz Deník Aha! 21.1.2021

    Deník Aha! 21.1.2021

    Dáma.cz Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Dáma.cz Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Ženy.cz Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Maminka.cz Největší galerie porodních fotek, jakou jste viděli. Pozor, je to dojímavé a občas syrové

    Největší galerie porodních fotek, jakou jste viděli. Pozor, je to dojímavé a občas syrové

    Reflex.cz Miloš Zeman opět demonstroval, že je a bude neřízenou střelou. V případě potřeby pošlape i volební výsledky

    Miloš Zeman opět demonstroval, že je a bude neřízenou střelou. V případě potřeby pošlape i volební výsledky

    E15.cz Zapomeňte na Coca-Colu, největšího světového nápojáře je třeba hledat jinde

    Zapomeňte na Coca-Colu, největšího světového nápojáře je třeba hledat jinde

    Abecedazahrady Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Další doporučené recepty:

    Rychlé vázané koláče "krejčovské"
    Rychlé vázané koláče "krejčovské"
    Rychlé vegetariánské karí
    Rychlé vegetariánské karí
    Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
    Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
    Rychlí šneci
    Rychlí šneci
    Rychlí utopenci
    Rychlí utopenci
    Rychlo-mňamka
    Rychlo-mňamka
    • Recepty.cz
    • Rychle, zdravě a chutně losos
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí