Játrová krkovička na pórkovém sosu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      plátek vepřová krkovice
    • sůl
    • pepř mletý
    • 250
      g pórek
    • 160
      g kuřecí játra
    • olej nebo sádlo
    • vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, osolíme je a trošku více opepříme. Naklepávat není nutné, ale pokud chceme, není problém.
2
Plátky osmažíme z obou stran v rozpáleném oleji či sádle dozlatova. Poté je vyjmeme stranou a do výpeku přidáme osmažit na kolečka pokrájený pórek dosklovata.
3
Plátky vrátíme zpět k pórku, obložíme je očištěnými osolenými a opepřenými játry, přidáme jen pár lžic vývaru a na mírném plameni dusíme pod poklicí do změknutí plátků.
4
Pokud je třeba, podlijeme během dušení maličko vývarem, ale jen tolik, abychom nemuseli pórkový sos zahušťovat.
5
Podáváme se šťouchanými nebo vařenými brambory, bramborovou kaší, rýží...
Použité ingredience v tomto receptu: Kuřecí játra Olej Pepř mletý Pórek Sůl Vepřová krkovice Vývar

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: