• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Játrová nádivka na pekáč
    Napište svůj komentář k receptu

    Játrová nádivka na pekáč

    autor: Jana z Vysočiny
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 26
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Játrová nádivka na pekáč
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        balení játra kuřecí
      • 6
        ks rohlík
      • mléko
      • sůl
      • pepř mletý
      • nové koření mleté
      • petrželka
      • máslo
      • česnek
      • cibule
      • krupice
      • 4
        ks vejce
      • 0,50
        balíček prášek do pečiva eventuálně

    Postup přípravy receptu

    1
    Rohlíky nakrájím na kolečka a rozmočím v menším množství mléka.
    2
    Játra buď nakrájím na malé kostičky, nebo umelu. Cibuli nakrájím nadrobno a osmažím do zlatova na másle. Pak přidám játra a dosmažím.
    3
    Do rozmočených rohlíků přidám prochladlá játra, žloutky, sůl, pepř, nové koření (případně muškátový květ), nasekanou petrželku, prolisovaný česnek a podle potřeby dětskou krupičku.
    4
    Nakonec vmíchám lehce sníh z bílků (do krupičky můžeme a nemusíme přidat i prášek). Těsto rozhrnu na pekáč vymazaný olejem a vysypaný krupičkou. Upeču do hněda.
    5
    Krájím na čtverce a podávám s kyselou okurkou nebo salátem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Barevný pekáč

    Barevný pekáč

    Játrová čína

    Játrová čína

    Nádivka z pánve

    Nádivka z pánve

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • miluska
      miluska | 9. 6. 2015 20:20

      krupici myslite hrubou krupici nebo detskou krupici?

    • JudyVa
      JudyVa | 16. 1. 2015 19:19

      Já vymažu pekáček sádlem a vysypu trochou strouhanky. Do játrové směsi přidávám kromě jiného mražený hrášek n. trochu podušených hub a nahoru na játrovou směs přidám plátky anglické slaniny (ty dávám i na šišku sekané n. kabanátky). K tomu "rösti" - uvařené studené brambory nastrouhané na hrubém struhadle a opečené z obou stran jako placku na pánvi.

    • Jolana
      Jolana | 2. 2. 2014 14:30

      Výborné, dnes jsem pekla v troubě na brambůrkách a nemělo to chybu. Pochutnal si i muž, který říkal, že nádivky moc nejí. Dávám za jedna :)

    • miljal | 7. 9. 2013 12:33

      Touto nádivkou jsem naplnila "vydlabané" půlky cukety a opravdu mňam :-)

    • ZOEN | 8. 8. 2013 17:19

      Moc dobrá, výborný recept.

    • hulka.ja
      hulka.ja | 9. 11. 2012 18:31

      Zítra vudělám , ale doufám, že se trefím do doby pečení , do zlatova . ;-)

    • jmuell1 | 23. 1. 2012 16:33

      Chutnala teplá, studená i ohřívaná.

    • Petra
      Petra | 30. 8. 2011 18:02

      Nádivka je vynikající,muž mi nejí játra ale po tomhle receptu se olizoval.

    • rafanovic | 1. 5. 2011 23:53

      Na kolik stupňů pečete a na jak dlouho??? Stačí cca...Děkuji :-)

    • Eliška Hrozenková
      Eliška Hrozenková | 25. 8. 2008 10:40

      Nádivka je vynikající,dali sme si k němu kyselé okurky a stačilo toho malinko na zasycení.Rychlé levné,syté,super.Dávám za 1

    • irena nová
      irena nová | 16. 2. 2008 07:45

      Už několikrát jsem tuto nádivku dělala, ale nikdy mně nenapadlo dát za 1 :-) Až teď

    • DRAGMASTER
      DRAGMASTER | 8. 4. 2007 13:05

      Levný, Rychlý, Móóóóóc Dobrý!!!!

    • Andora
      Andora | 5. 10. 2006 20:02

      Zítra upeču, jen rohlíky místo do mléka namočím do vývaru z uzeného (já vím, že by se to nemělo) a asi přidám i nějaké houby. Určitě bude výborná, jako všechny recepty od p. Tiché

    • Anonym
      Anonym | 18. 10. 2005 09:45

      Ještě jsme to vylepšili slaninou osmaženou na kostičky. Třeba to pak bude kočkám chutnat ještě víc.

    • Jana
      Jana | 18. 9. 2005 16:56

      Tak paní Tichá, je to jasné 1. půjdu zpátky do školy abych se naučila číst - vy v receptu opravdu píšete "podávám s kyselou okurkou nebo salátem" - no já k tomu sice dala okurkový salát, ale ten chleba ještě navrch2. proto to těm pacholkům kočičím tak chutnalo - ti to jedli bez příloh, byli chytřejší.Tak se vám omlouvám a zdravím, Jana

    • Jana Tichá
      Jana Tichá | 18. 9. 2005 10:49

      Ale paní Jano, proboha, vy jste to jedli s chlebem a bramborovou kaší? Tohle je samostatné jídlo - jen s kyselou okurkou nebo okurkovým salátem. Tak to se pak nedivím, že se vám to zdálo suché. U nás to chutná celé rodině. Asi byla chyba, že jste čekala něco mokrého, měkkého.... Asi jsem měla napsat do receptu, že se to jí bez dalších příloh. Moje tchýně už tohle dělávala, ale po částech to smažila na pánvi na másle. To je sice ještě chutnější, ale zase je tam to přepálené máslo a na oleji nebo jiném tuku to už není ono.

    • Jana
      Jana | 18. 9. 2005 00:03

      Paní Tichá, asi jsem to někde zvrzla, ale moc nám nechutnalo. Jater jsem měla 45 dkg, krupičky dala jen nejnutnější množství, dodržela recept a než jsem to dala do pekáče, chutnala masa skvěle,strašně jsme se těšili. Po peečení (spíš rychlejším, žádné dlouhé sušení) z toho byla dusivka, musela jsem navrch hodně přimašťovat aby to vůbec vklouzlo do krku a ještě se to tvářilo, že je to jenom z rohlíků bez jater. Dojedli jsme to druhý den s brambor.kaší, to šlo léúpe než s chlebem. Kde a jakou jsem udělala chybu? Jo, ale strašně to chutnalo našim dvěma kocourům studené, že prý děkují :-)

    • Jana Tichá
      Jana Tichá | 17. 9. 2005 12:58

      Tak jsem ji dnes opět dělala k obědu a mohu upřesnit - tácek drůbežích jater měl 450g.

    • helena vejnarová
      helena vejnarová | 15. 9. 2005 16:20

      myslím že ten tácek pokud to jsou mražená játra je 500g zkusím to taky já mám játra ráda a hned o víkendu to zkusím na večeři díky za tip

    • Jana Tichá
      Jana Tichá | 15. 9. 2005 11:56

      Teď jste mě trochu zaskočila - zrovna je doma nemám, ale odhaduju to tak na 300g.

    • Jana Han
      Jana Han | 15. 9. 2005 10:50

      Pani Ticha, kolik kg je jeden tacek kurecich jater? Dekuji za odpoved.

    • Jana Tichá
      Jana Tichá | 15. 9. 2005 09:27

      Myslím, že se to do velké remosky vejde. Já to většinou dávám na hluboký klasický pekáč.

    • Alena
      Alena | 15. 9. 2005 08:26

      Jak velký pekáč to má být? Třeba velká remoska?

    • Airan Novakova
      Airan Novakova | 14. 9. 2005 16:15

      Tohle musi chutnat jako prejit...dalsi vyborny napad na rychlou veceri, dekuji.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
    Maso Chuťovky Drůbeží Slané Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Játra Krupice Máslo Mléko Nové koření mleté Pepř mletý Petrželka Prášek do pečiva Rohlík Sůl Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Sýrová pórková polévka

    Sýrová pórková polévka

    Jablečný štrůdl

    Jablečný štrůdl

    Těstovinový salát s nakládanou zeleninou a zakysanou smetanou

    Těstovinový salát s nakládanou…

    Ovocný koláč z pomazánkového másla

    Ovocný koláč z pomazánkového másla

    Koláč s kuřecím masem a olivami

    Koláč s kuřecím masem a olivami

    Plněné knedle ve vajíčku

    Plněné knedle ve vajíčku

    Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

    Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

    Brownies - vláčné a kypré :-)

    Brownies - vláčné a kypré :-)

    Jednoduché rybízové muffiny / koláč

    Jednoduché rybízové muffiny / koláč

    Doporučujeme

    50 minut
    Pohár red velvet s borůvkami

    Pohár red velvet s borůvkami

    30 minut
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

    Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

    30 minut
    Toskánská polévka

    Toskánská polévka

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    20 minut
    Panna cotta s granátovým jablkem

    Panna cotta s granátovým jablkem

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    Poslední sledované recepty

    211
    Škubánky s mákem
    Škubánky s mákem
    33
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    29
    Palačinky
    Palačinky
    28
    Dědovy škubánky na slano
    Dědovy škubánky na slano
    26
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    „Mami, co bude dnes k jídlu?“ Těchto 5 receptů vás zachrání v pracovním týdnu
    „Mami, co bude dnes k jídlu?“ Těchto 5 receptů…
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí vám dvě suroviny!
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí…
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro piškotový, opilý, zmrzlinový a další
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro…
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…

    Sledujte nás

    AHA.cz Slunečná už zná datum loučení! Fakt už takhle brzy?

    Slunečná už zná datum loučení! Fakt už takhle brzy?

    AHA.cz Jágr zůstal paf! Vzkaz na kalhotkách od Koukalové

    Jágr zůstal paf! Vzkaz na kalhotkách od Koukalové

    AHA.cz Deník Aha! 8.3.2021

    Deník Aha! 8.3.2021

    Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a dietních večeří z kuřecího masa

    Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a dietních večeří z kuřecího masa

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Koho čekají změny, kdo si může dovolit riskovat?

    Horoskop na tento týden: Koho čekají změny, kdo si může dovolit riskovat?

    Ženy.cz Critics' Choice 2021: Krásné i méně povedené šaty z domácího prostředí!

    Critics' Choice 2021: Krásné i méně povedené šaty z domácího prostředí!

    Maminka.cz Velký rodinný horoskop na rok 2021! Co čeká rodiče a děti podle hvězd?

    Velký rodinný horoskop na rok 2021! Co čeká rodiče a děti podle hvězd?

    Reflex.cz V minulém díle jste viděli: Bude líp, hůř nebo stejně

    V minulém díle jste viděli: Bude líp, hůř nebo stejně

    E15.cz Rekordman mezi raketoplány. Discovery se z poslední cesty vrátil před deseti lety

    Rekordman mezi raketoplány. Discovery se z poslední cesty vrátil před deseti lety

    Abecedazahrady Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Další doporučené recepty:

    Játra ze selete - raz, dva
    Játra ze selete - raz, dva
    Játrová čína
    Játrová čína
    Játrová krkovička na pórkovém sosu
    Játrová krkovička na pórkovém sosu
    Játrová omáčka - kořeněná a rychlá
    Játrová omáčka - kořeněná a rychlá
    Játrová omáčka - snadno a rychle
    Játrová omáčka - snadno a rychle
    Játrová paštika IV.
    Játrová paštika IV.
    • Recepty.cz
    • Játrová nádivka na pekáč
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí