Játrová nádivka na pekáč

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení játra kuřecí
    • 6
      ks rohlík
    • mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • nové koření mleté
    • petrželka
    • máslo
    • česnek
    • cibule
    • krupice
    • 4
      ks vejce
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva eventuálně

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rohlíky nakrájím na kolečka a rozmočím v menším množství mléka.
2
Játra buď nakrájím na malé kostičky, nebo umelu. Cibuli nakrájím nadrobno a osmažím do zlatova na másle. Pak přidám játra a dosmažím.
3
Do rozmočených rohlíků přidám prochladlá játra, žloutky, sůl, pepř, nové koření (případně muškátový květ), nasekanou petrželku, prolisovaný česnek a podle potřeby dětskou krupičku.
4
Nakonec vmíchám lehce sníh z bílků (do krupičky můžeme a nemusíme přidat i prášek). Těsto rozhrnu na pekáč vymazaný olejem a vysypaný krupičkou. Upeču do hněda.
5
Krájím na čtverce a podávám s kyselou okurkou nebo salátem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • miluska
    miluska |

    9. 6. 2015 20:20

    krupici myslite hrubou krupici nebo detskou krupici?

  • JudyVa
    JudyVa |

    16. 1. 2015 19:19

    Já vymažu pekáček sádlem a vysypu trochou strouhanky. Do játrové směsi přidávám kromě jiného mražený hrášek n. trochu podušených hub a nahoru na játrovou směs přidám plátky anglické slaniny (ty dávám i na šišku sekané n. kabanátky). K tomu "rösti" - uvařené studené brambory nastrouhané na hrubém struhadle a opečené z obou stran jako placku na pánvi.

  • Jolana
    Jolana |

    2. 2. 2014 14:30

    Výborné, dnes jsem pekla v troubě na brambůrkách a nemělo to chybu. Pochutnal si i muž, který říkal, že nádivky moc nejí. Dávám za jedna :)

  • miljal
    miljal |

    7. 9. 2013 12:33

    Touto nádivkou jsem naplnila "vydlabané" půlky cukety a opravdu mňam :-)

  • ZOEN
    ZOEN |

    8. 8. 2013 17:19

    Moc dobrá, výborný recept.

  • hulka.ja
    hulka.ja |

    9. 11. 2012 18:31

    Zítra vudělám , ale doufám, že se trefím do doby pečení , do zlatova . ;-)

  • jmuell1
    jmuell1 |

    23. 1. 2012 16:33

    Chutnala teplá, studená i ohřívaná.

  • Petra
    Petra |

    30. 8. 2011 18:02

    Nádivka je vynikající,muž mi nejí játra ale po tomhle receptu se olizoval.

  • rafanovic
    rafanovic |

    1. 5. 2011 23:53

    Na kolik stupňů pečete a na jak dlouho??? Stačí cca...Děkuji :-)

  • Eliška Hrozenková
    Eliška Hrozenková |

    25. 8. 2008 10:40

    Nádivka je vynikající,dali sme si k němu kyselé okurky a stačilo toho malinko na zasycení.Rychlé levné,syté,super.Dávám za 1

  • irena nová
    irena nová |

    16. 2. 2008 07:45

    Už několikrát jsem tuto nádivku dělala, ale nikdy mně nenapadlo dát za 1 :-) Až teď

  • DRAGMASTER
    DRAGMASTER |

    8. 4. 2007 13:05

    Levný, Rychlý, Móóóóóc Dobrý!!!!

  • Andora
    Andora |

    5. 10. 2006 20:02

    Zítra upeču, jen rohlíky místo do mléka namočím do vývaru z uzeného (já vím, že by se to nemělo) a asi přidám i nějaké houby. Určitě bude výborná, jako všechny recepty od p. Tiché

  • Anonym
    Anonym |

    18. 10. 2005 09:45

    Ještě jsme to vylepšili slaninou osmaženou na kostičky. Třeba to pak bude kočkám chutnat ještě víc.

  • Jana
    Jana |

    18. 9. 2005 16:56

    Tak paní Tichá, je to jasné 1. půjdu zpátky do školy abych se naučila číst - vy v receptu opravdu píšete "podávám s kyselou okurkou nebo salátem" - no já k tomu sice dala okurkový salát, ale ten chleba ještě navrch2. proto to těm pacholkům kočičím tak chutnalo - ti to jedli bez příloh, byli chytřejší.Tak se vám omlouvám a zdravím, Jana

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    18. 9. 2005 10:49

    Ale paní Jano, proboha, vy jste to jedli s chlebem a bramborovou kaší? Tohle je samostatné jídlo - jen s kyselou okurkou nebo okurkovým salátem. Tak to se pak nedivím, že se vám to zdálo suché. U nás to chutná celé rodině. Asi byla chyba, že jste čekala něco mokrého, měkkého.... Asi jsem měla napsat do receptu, že se to jí bez dalších příloh. Moje tchýně už tohle dělávala, ale po částech to smažila na pánvi na másle. To je sice ještě chutnější, ale zase je tam to přepálené máslo a na oleji nebo jiném tuku to už není ono.

  • Jana
    Jana |

    18. 9. 2005 00:03

    Paní Tichá, asi jsem to někde zvrzla, ale moc nám nechutnalo. Jater jsem měla 45 dkg, krupičky dala jen nejnutnější množství, dodržela recept a než jsem to dala do pekáče, chutnala masa skvěle,strašně jsme se těšili. Po peečení (spíš rychlejším, žádné dlouhé sušení) z toho byla dusivka, musela jsem navrch hodně přimašťovat aby to vůbec vklouzlo do krku a ještě se to tvářilo, že je to jenom z rohlíků bez jater. Dojedli jsme to druhý den s brambor.kaší, to šlo léúpe než s chlebem. Kde a jakou jsem udělala chybu? Jo, ale strašně to chutnalo našim dvěma kocourům studené, že prý děkují :-)

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    17. 9. 2005 12:58

    Tak jsem ji dnes opět dělala k obědu a mohu upřesnit - tácek drůbežích jater měl 450g.

  • helena vejnarová
    helena vejnarová |

    15. 9. 2005 16:20

    myslím že ten tácek pokud to jsou mražená játra je 500g zkusím to taky já mám játra ráda a hned o víkendu to zkusím na večeři díky za tip

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    15. 9. 2005 11:56

    Teď jste mě trochu zaskočila - zrovna je doma nemám, ale odhaduju to tak na 300g.

  • Jana Han
    Jana Han |

    15. 9. 2005 10:50

    Pani Ticha, kolik kg je jeden tacek kurecich jater? Dekuji za odpoved.

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    15. 9. 2005 09:27

    Myslím, že se to do velké remosky vejde. Já to většinou dávám na hluboký klasický pekáč.

  • Alena
    Alena |

    15. 9. 2005 08:26

    Jak velký pekáč to má být? Třeba velká remoska?

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    14. 9. 2005 16:15

    Tohle musi chutnat jako prejit...dalsi vyborny napad na rychlou veceri, dekuji.