Drůbeží vývar s knedlíčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 200 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Vývar
    • 1,5
      kg kuřecí skelet
    • 2
      ks mrkev
    • 0,3
      ks celer
    • 1
      ks petržel
    • 0,5
      ks pórek
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks rajče
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      snítka snítka tymiánu
    • 2
      snítka petržel
    • 2
      ks nové koření
    • 6
      ks černý pepř
    • 1
      ks bobkový list
  • Knedlíčky
    • 100
      g drůbeží játra
    • 100
      g strouhanka
    • 1
      lžička majoránka
    • 0,5
      stroužek česnek
    • 30
      g máslo
    • 1
      snítka petrželka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Na dokončení
    • 2
      ks mrkev
    • 100
      g mražený hrášek
    • 1
      snítka petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí skelety, krky a křídla omyjte, osušte, dejte do pekáče a asi 10 minut pečte v troubě při 220°C. Kořenovou zeleninu s pórkem nakrájejte nahrubo, cibuli rozkrojte, rajče nakrájejte, česnek neloupejte. Ve velkém hrnci rozehřejte olej s máslem a zeleninu restujte do zlatohněda. Přidejte kuřecí skelety, bylinky i koření a zalijte vodou tak, aby vše bylo ponořené. Přiveďte k varu, stáhněte plamen na minimum a nechte táhnout asi tři hodiny. Průběžně sbírejte pěnu. Hotový vývar pomalu a opatrně sceďte, aby se nezakalil, a nechte vychladnout.

RADA: Jak na silný a čirý vývar?

2
Játra odblaňte a rozmixujte. Promíchejte se strouhankou, majoránkou, prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a vejcem, osolte a opepřete. Pokud je směs řídká, přidejte strouhanku. Navlhčenýma rukama tvarujte knedlíčky. Odkládejte je na prkénko a pak je najednou vhoďte do vroucí polévky.

RADA: Jak naporcovat kuře

3
Vývar přiveďte k varu, přidejte na kostičky pokrájenou mrkev a hrášek. Jakmile mrkev změkne, zavařte ve vývaru knedlíčky. Dochuťte solí, podávejte s petrželkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: