Dublin Coodle

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 210 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg brambory
    • 450
      g anglická slanina
    • 450
      g vepřová klobása nejkvalitnější
    • 3
      ks cibule velké (nakrájené na kolečka)
    • 500
      ml vývar
    • 4
      lžíce petrželka čerstvě nasekaná
    • sůl
    • pepř drcený na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupejte, nakrájejte na větší kusy. Na pánvi opražte cibuli, nakrájenou slaninu a klobásky. Pokud jsou malé, ponechte je v celku, větší rozkrojte na dva až tři kusy. Mezitím uveďte do varu vývar a troubu předehřejte na 150 °C.
2
Do velkého těžkého pekáče s poklicí vrstvěte jednotlivé přísady a každou vrstvu hojně posypte petrželkou, osolte a opepřete. Zalijte vývarem tak, aby bylo všechno pokryto, přikryjte poklicí a vložte na 3 až 4 hodiny do trouby. Během přípravy kontrolujte, zda je v hrnci dost vývaru, mělo by ho být stále asi 1 cm nad hladinou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.