Duhový dort

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 10 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus:
    • 350
      g samokypřicí mouka (self-raising flour)
    • 3
      lžička prášek do pečiva
    • 350
      g máslo
    • 350
      g hnědý cukr
    • 6
      ks vejce
    • 1
      lžíce vanilkový extrakt
    • 40
      ml mléko
    • 6
      ks potravinářské barvivo gelové potravinářské barvy (žlutá, oranžová, červená, zelená, modrá, fialová)
  • Poleva:
    • 100
      g máslo měkké
    • 250
      g cream cheese pokojové teploty
    • 600
      g moučkový cukr prosetý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve předehřejte troubu na 170 °C. Pokud nemáte dostatek forem na korpus (6 ks), můžete použít jednorázové alobalové dortové formy, které koupíte v supermarketu. Všechny formy vymažte máslem a odložte zatím stranou.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Vyšlehejte máslo a cukr, použijte tyčový mixér, pokud jej vlastníte. Pak přidejte vejce, jedno po druhém, trochu mouky a dobře promíchejte, přidejte zbývající mouku, prášek do pečiva a vanilkový extrakt. Pokud je těsto příliš hutné, přidejte do něj trochu mléka (maximálně 40 ml).

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

3
Přelijte těsto do 6 různých misek a obarvěte pomocí gelových potravinářských barev. Gelové potravinářské barvy fungují nejlépe docílíte s nimi nejhezčích barev, koupíte je v obchodech s potřebami na pečení. Většinou stačí zhruba jedna čajová lžička a promíchejte je silikonovou špachtlí. Nezapomeňte špachtli po každé barvě omýt, aby se vám barvy nesmíchaly dohromady.
4
Přendejte těsto do nádob na pečení a uhlaďte je špachtlí. Vložte do trouby a celou dobu je hlídejte, aby vám dort nezhnědl. Nejlépe je po chvilkách otáčejte. Pečte zhruba 20 minut. Až budou korpusy dopečené a vychladlé, zabalte je do potravinářské fólie. Pokud máte dostatek času, nechejte je přes noc v chladničce. Pokud spěcháte, nechejte je v lednici alespoň hodinu.
5
Mezitím si připravte polevu, smíchejte změklé máslo, cream cheese pokojové teploty a moučkový cukr. Vyšlehejte dohladka a uložte také do lednice přes noc.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

6
Vyndejte si polevu a korpusy z lednice. Naneste polevu na talíř, přiklopte korpusem a dejte na hodinku do lednice vychladit, aby hezky přilnul, poté vyndejte a naneste další vrstvu polevy, přiklopte korpusem a dejte opět vychladit. Takto opakujte, dokud nebude dort celý sestavený. Dejte pozor, abyste nenanášeli příliš silnou vrstvu krému, aby jí korpus nevytlačil po stranách dortu. Přebytečný krém otřete špachtlí. Celý dort uložte zase do lednice alespoň na hodinu, aby držel pěkně pohromadě.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: