• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Duhový dort
    Napište svůj komentář k receptu

    Duhový dort

    autor: Redakce
    0.0
    moje hodnoceni
    3.2
    hodnotilo: 5
    doba přípravy: 70 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Duhový dort
    Duhový dort
    Duhový dort
    Duhový dort
    Duhový dort
    Duhový dort
    Duhový dort
    5fotografií
    Nahrát fotku
     

    Duhový dort hraje všemi barvami a potěší proto především dětské strávníky. Jednotlivé části korpusu spojuje poleva z krémového sýra, na které si všichni pochutnají. S tímto dortem bude každá dětská oslava prostě dokonalá.

    Suroviny

    10 porce
    • Korpus:
      • 350
        g samokypřicí mouka (self-raising flour)
      • 3
        lžička prášek do pečiva
      • 350
        g máslo
      • 350
        g hnědý cukr
      • 6
        ks vejce
      • 1
        lžíce vanilkový extrakt
      • 40
        ml mléko
      • 6
        ks potravinářské barvivo gelové potravinářské barvy (žlutá, oranžová, červená, zelená, modrá, fialová)
    • Poleva:
      • 100
        g máslo měkké
      • 250
        g cream cheese pokojové teploty
      • 600
        g moučkový cukr prosetý

    Postup přípravy receptu

    1
    Nejprve předehřejte troubu na 170 °C. Pokud nemáte dostatek forem na korpus (6 ks), můžete použít jednorázové alobalové dortové formy, které koupíte v supermarketu. Všechny formy vymažte máslem a odložte zatím stranou.

    RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

    2
    Vyšlehejte máslo a cukr, použijte tyčový mixér, pokud jej vlastníte. Pak přidejte vejce, jedno po druhém, trochu mouky a dobře promíchejte, přidejte zbývající mouku, prášek do pečiva a vanilkový extrakt. Pokud je těsto příliš hutné, přidejte do něj trochu mléka (maximálně 40 ml).

    RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

    3
    Přelijte těsto do 6 různých misek a obarvěte pomocí gelových potravinářských barev. Gelové potravinářské barvy fungují nejlépe docílíte s nimi nejhezčích barev, koupíte je v obchodech s potřebami na pečení. Většinou stačí zhruba jedna čajová lžička a promíchejte je silikonovou špachtlí. Nezapomeňte špachtli po každé barvě omýt, aby se vám barvy nesmíchaly dohromady.
    4
    Přendejte těsto do nádob na pečení a uhlaďte je špachtlí. Vložte do trouby a celou dobu je hlídejte, aby vám dort nezhnědl. Nejlépe je po chvilkách otáčejte. Pečte zhruba 20 minut. Až budou korpusy dopečené a vychladlé, zabalte je do potravinářské fólie. Pokud máte dostatek času, nechejte je přes noc v chladničce. Pokud spěcháte, nechejte je v lednici alespoň hodinu.
    5
    Mezitím si připravte polevu, smíchejte změklé máslo, cream cheese pokojové teploty a moučkový cukr. Vyšlehejte dohladka a uložte také do lednice přes noc.

    RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

    6
    Vyndejte si polevu a korpusy z lednice. Naneste polevu na talíř, přiklopte korpusem a dejte na hodinku do lednice vychladit, aby hezky přilnul, poté vyndejte a naneste další vrstvu polevy, přiklopte korpusem a dejte opět vychladit. Takto opakujte, dokud nebude dort celý sestavený. Dejte pozor, abyste nenanášeli příliš silnou vrstvu krému, aby jí korpus nevytlačil po stranách dortu. Přebytečný krém otřete špachtlí. Celý dort uložte zase do lednice alespoň na hodinu, aby držel pěkně pohromadě.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Hrníčkový šlehačkový dort

    Hrníčkový šlehačkový dort

    Křehký dort s revení

    Křehký dort s revení

    Třešňový dort s mákem

    Třešňový dort s mákem

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dezerty Dorty Narozeniny a párty
    Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cream cheese Hnědý cukr Máslo Mléko Moučkový cukr Potravinářské barvivo Prášek do pečiva Samokypřicí mouka (self-raising flour) Vanilkový extrakt Vejce

    Domácí vanilkový extrakt

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Vizovické pečivo

    Vizovické pečivo

    Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

    Ledový salát s česnekovo-koprovou…

    Oblíbené houstičky

    Oblíbené houstičky

    Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

    Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

    Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

    Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

    Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)

    Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky …

    Falešný tatarák z junioru

    Falešný tatarák z junioru

    Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky

    Míchaná vejce (nejen) s romadůrem…

    Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát) s okurkou

    Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát…

    Doporučujeme

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Domácí vanilkový extrakt

    Poslední sledované recepty

    22
    Mleté hovězí po anglicku
    Mleté hovězí po anglicku
    19
    Jednohubky z vinné klobásy
    Jednohubky z vinné…
    16
    Těstovinový salát s tuňákem a mozzarellou
    Těstovinový salát s…
    16
    Bramborová buchta slaná
    Bramborová buchta slaná
    15
    Jednoduchá pečená sladká rýže s kompotem
    Jednoduchá pečená sladká…

    Zajímavé články

    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine dining, brunch a šéfkuchař do domu
    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine…
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    AHA.cz Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    AHA.cz Deník Aha! 28.1.2021

    Deník Aha! 28.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz 6 znamení, která mají tvrdou skořápku, ale uvnitř jsou citlivky. Patříte mezi ně?

    6 znamení, která mají tvrdou skořápku, ale uvnitř jsou citlivky. Patříte mezi ně?

    Ženy.cz 6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    Maminka.cz Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Reflex.cz Vladimír Pikora: Povinné respirátory jsou jen novým příjmem pro rozpočet, který chce Maláčová zase podojit

    Vladimír Pikora: Povinné respirátory jsou jen novým příjmem pro rozpočet, který chce Maláčová zase podojit

    E15.cz Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Další doporučené recepty:

    Dublin Coodle
    Dublin Coodle
    Dudácký guláš
    Dudácký guláš
    Dügün corbasi, svatební polévka
    Dügün corbasi, svatební polévka
    Dukátové buchtičky
    Dukátové buchtičky
    Dukátové buchtičky "mňam"
    Dukátové buchtičky "mňam"
    Dukátové buchtičky Alfonse Schuhbecka
    Dukátové buchtičky Alfonse Schuhbecka
    • Recepty.cz
    • Duhový dort
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí