Třešňový dort s mákem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g hořká čokoláda
    • 100
      g máslo měkké
    • 110
      g třtinový cukr
    • 5
      ks vejce
    • 120
      g polohrubá mouka
    • prášek do pečiva
    • 1
      lžíce kakao
    • 500
      g třešně
    • čokoládové hoblinky na ozdobu
  • Krém
    • 200
      g mascarpone
    • 200
      g cream cheese
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g mák mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu rozehřejte na 180 °C. Čokoládu rozpusťte.

RADA: Nejlepší třešnové dezerty

2
Měkké máslo vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Po jednom zašlehejte žloutky o pokojové teplotě. Všlehejte čokoládu.
3
Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Mouku, prášek do pečiva a kakao smíchejte. Do máslové pěny vmíchejte sypkou směs a opatrně vmiste sníh. Nalijte do formy vyložené pečicím papírem a pečte asi 45 minut. Nechte vychladnout a dvakrát prokrojte.

RADA: Jak skladovat vejce

4
Mascarpone opatrně vyšlehejte s cream cheese, cukrem a šlehačkou. Nakonec vmíchejte mák. 2/3 třešní vypeckujte a rozpulte, zbytek nechte na ozdobu.
5
Spodní a střední díl korpusu vždy namažte krémem a posypte rozpůlenými třešněmi. Přiklopte horní díl, namažte a ozdobte čokoládovými hoblinkami a třešněmi.

RADA: Jak upéct dort, kterým všem vyrazíte dech?

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: