Třešňový džem s rybízem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg třešně
    • 500
      g rybíz
    • 600
      g cukr
    • 1
      balíček pektogel
    • kyselina citronová 1/2 lžičky
    • sorban

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do kastrolu dáme propláchnuté, vypeckované třešně, přidáme prolisovaný rybíz - na lisovacím mlýnku, nebo protřeme sítem, a 10 minut společně za stálého míchání povaříme. Pak přidáme cukr promíchaný s Pektogelem 2 i s kyselinou citronovou. Znovu 5 minut povaříme. Nakonec přidáme špetku Sorbanu a asi 2 minuty ještě povaříme.
2
Džem plníme do připravených čistých sklenic. Uzavřeme víčky a sterilujeme obrácením. Po vychladnutí je obrátíme zpět a uložíme do chladu.

Komentáře k receptu

  • Airan
    Airan |

    9. 6. 2006 13:42

    Mila Verko, uz se nemuzu dockat az to dozraje. Doufam, ze bude tak dobry jako ten z bezinek a jablek - boruvkovy uz ani delat nebudu, je skoda boruvek kdyz ten bezinkovy je tak bezvadny zatupce:-))