Pomazánka z makrely

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Radka A.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z makrely vybereme kosti a sloupneme kůži. Maso rozkrájíme na malé kousky, přidáme máslo nebo margarín, posekanou cibuli, trošku majolky, lžičku hořčice, a vše rozmícháme vidličkou a maso ještě rozmělníme. Podle chuti osolíme a opepříme.
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice plnotučná Majonéza Makrela Máslo Pepř mletý Sůl
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • diger
    diger |

    22. 3. 2017 11:39

    Fakt skvělá

  • Janaso
    Janaso |

    15. 8. 2016 10:08

    Skutečně výborná. ;-)

  • Janaso
    Janaso |

    15. 8. 2016 10:07

    Opravdu výborná.

  • Janaso
    Janaso |

    15. 8. 2016 10:05

    Výborné!

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    23. 4. 2016 15:52

    Pomazánka je moc dobrá, ale taky pekelně nezdravá, jak už to u výborných receptů často bývá :-) Pro odlehčení mě hodně zaujaly v komentářích uvedené tipy na náhradu másla a majonézy tvarohem. Nicméně připravovala jsem ji už opakovaně, protože se vždycky okamžitě sní :-)

  • Bruno Měřínský
    Bruno Měřínský |

    21. 4. 2013 18:06

    Neškodí taky trochu citrónové šťávy.

  • Pája S
    Pája S |

    9. 6. 2010 23:58

    A nahoru pažitku!!

  • Pája S
    Pája S |

    9. 6. 2010 23:57

    Dělám stejně,jen vynechávám máslo.Někdy přidám pro změnu nakrájenou kyselou okurku.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    9. 6. 2010 23:07

    Ááááááno - zapoměla jsem: přidáváme také citronovou šťávu!!!!

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    9. 6. 2010 23:06

    Majolku nedáváme, makrela je sama o sobě dost tučná. Nejraději ji máme pěkně do pěny našlehanou mixérem... A servírujeme s tmavým chlebem a zeleninou.....

  • michal jakouš
    michal jakouš |

    7. 12. 2009 11:08

    vše rozšlehám ve šlehači do pěny -vynikající

  • mia
    mia |

    11. 3. 2008 13:54

    vychlazenou máznout na klasickou dobře očesnekovanou horkou topinku...kalorické,ale vynikající

  • vilda babič
    vilda babič |

    10. 3. 2008 22:12

    nevím,zda jsem byla přihlášená,tak znovu píšu ,že je vynikající ! Alena Babičová

  • vilda babič
    vilda babič |

    10. 3. 2008 22:11

    právě jsem dodělala a navečeřela se, výborná !!!!Alena Babičová

  • Lena Novotná
    Lena Novotná |

    24. 1. 2008 11:50

    Já vajíčka nedávala a můžu říct, ze se po ní jen zaprášilo! Skvěly recept. DOPORUCUJU !

  • Jiří Vymětal
    Jiří Vymětal |

    9. 8. 2007 07:53

    Těch vajíček může být víc. Klidně 5 nebo 6. Hořčice aspoň polévkovou lžíci. Není to potom tak tučné a je to chutnější. Majolka nemusí být a rozšlehat šlehačem do hladka.

  • Marysa
    Marysa |

    2. 4. 2007 20:30

    Udělala jsem spíše podle Jany V.-tvaroh(kostka)ušlehaný se solí, pepřem a olivovým olejem, rozředěný na požadovanou hustotu mlékem, cibule, mrkev a samozdřejmě uzená makrela. Je toho kýbl, je to vynikající s čerstvým chlebem a je to určitě i hrozně zdravé! Děkujiza inspiraci!

  • Jana V.
    Jana V. |

    22. 11. 2006 14:03

    Místo másla dávám nízkotučný tvaroh,ještě přidávám vejce natvrdo a kyselou okurku.Trochu majolky také přidávám.Pro fajnšmekry nastrouhejte najemno čerstvou mrkev,je to výborné.

  • Di
    Di |

    21. 11. 2006 19:00

    Místo majolky může být žervé, lučina nebo něco podobného.

  • Štěpánka Kozelková
    Štěpánka Kozelková |

    21. 11. 2006 17:40

    Je nejlepší a také moc zdravá, zrovna jdu na ní. Ale také nedávám majolku a vždy do ní přidám trošku něčeho čerstvého zeleného:)

  • jaja 13
    jaja 13 |

    1. 3. 2006 15:14

    Ještě přidávám citronovou šťávu

  • Jana Povolná
    Jana Povolná |

    28. 2. 2006 23:55

    Je skvělá,dělám jí také......vynechávám jen majolku (Rama stačí) a nakonec to celé projedu šlehačem s metlami - krásně se spojí....

  • Jana Duffková
    Jana Duffková |

    28. 2. 2006 18:13

    Pomazanku jsem vyzkousela a je fakt vynikajici,mnam!

  • Katerina Petsch
    Katerina Petsch |

    9. 1. 2006 15:18

    pomazanka z makreli je velice dobra muzu jen potvrdit.

Abecední seznam: