• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Třešňová marmeláda
    Napište svůj komentář k receptu

    Třešňová marmeláda

    autor: macouch
    0.0
    moje hodnoceni
    4.1
    hodnotilo: 18
    doba přípravy: 30 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Třešňová marmeláda
    Třešňová marmeláda
    Třešňová marmeláda
    Třešňová marmeláda
    Třešňová marmeláda
    Třešňová marmeláda
    Třešňová marmeláda
    Třešňová marmeláda
    Třešňová marmeláda
    Třešňová marmeláda
    8fotografií
    Nahrát fotku
     

    Domácí marmeládě se žádná kupovaná nevyrovná. Připravte si třešňovou, která má širokou škálu využití - dejte si ji s pečivem, k palačinkám nebo ji použijte při přípravě moučníků.

    Suroviny

    1 porce
      • 2
        kg třešně
      • kyselina citronová
      • 2
        ks gelfix extra 2:1 (dr.oetker)
      • 1
        kg cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    Omyté třešně vypeckujeme, a rozmixujeme (nejlépe ponorným mixérem). Přidáme cukr smíchaný s Gelfixem a přivedeme k varu. Vaříme tři minuty.

    RADA: Recept na oblíbenou třešňovou bublaninu

    2
    Na talířek kápneme trochu horké marmelády - pokud je po vychladnutí málo tuhá, vmícháme trochu kyseliny citrónové. Odebereme pěnu a ihned plníme do sklenic. Sklenice uzavřeme a na 5 minut otočíme víčkem dolů.

    RADA: Kdo je marmeládová královna Blanka Milfaitová?

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Třešňový džem s rybízem

    Třešňový džem s rybízem

    Rebarborový džem s ananasem

    Rebarborový džem s ananasem

    Voňavý blumový džem

    Voňavý blumový džem

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Šárka
      Šárka | 20. 7. 2015 14:14

      Miluju tyhle recepty, kde se nemusí zavařovat. Dneska jsem udělala z třešní, menší množství, tak snad jsem zbytek odhadla a teď jsem zvědavá na výsledek. <:-)

    • Božka
      Božka | 9. 7. 2015 14:25

      Vypeckovávač nemám, Tak pomačkám třešně šťuchadlem na brambory a povařím. Přndávám je posupně do hlubokého cedníku s většími dírkami a propasírovávám otočenou naběračkou. Pak zváženou směs svařím s cukrem a gelfixem nebo se želírovacím cukrem.

    • václav
      václav | 29. 6. 2015 11:46

      A co s těma peckama co nenajdete. V černejch třešních se ty pecky ztratí a v mixéru to pak bude rachot. No a pak dobrou chuť!

    • Terry
      Terry | 28. 6. 2015 22:06

      kyselina citronová už je za prvé v tom gelfixu a za druhé to není žádná chemie :D máte jí snad ve všem ovoci :-D ovoce je podle Vás chemie :-D

    • michala
      michala | 27. 6. 2015 15:51

      ODPECKOVÁVAČ STOJÍ NECELÉ 200 A JE TO SUPER PRÁCE ;-)

    • michala
      michala | 27. 6. 2015 15:51

      ODPECKOVÁVAČ STOJÍ NECELÉ 200 A JE TO SUPER PRÁCE ;-)

    • TheKacabi
      TheKacabi | 7. 7. 2014 21:39

      dala jsem trochu méně cukru a přidala koření, které píšou v komentářích další uživatelé (skořice, badyán, hřebíček i chilli) a je to VYNIKAJÍCÍ... mamka snědla lžičkou hnedka půlku skleničky :D

    • Jarda
      Jarda | 3. 7. 2014 01:39

      Tak to je dobrý a já je odpeckovával ručně jednu po druhé :-S :-D :-D

    • Ankamamka
      Ankamamka | 23. 6. 2014 12:37

      no to by mě nenapadlo ! Jdu to zkusit :-D

    • vincenza
      vincenza | 18. 6. 2014 21:10

      3 lžičky brandy a vanilkový lusk - nemá chybu

    • Boženka
      Boženka | 16. 6. 2014 09:32

      Děkuji za úžasný nápad s kořením do třešňové marmelády,je výborna,známi hádají co to tam voní.Badyán uhodnou ale chilli vůbec.Moc děkuji a pěkné dny.

    • Jan Laurýn | 15. 6. 2014 00:22

      Výborná :-P

    • Zdenka
      Zdenka | 22. 7. 2013 16:20

      my přidáváme červený rybíz

    • luciekytka
      luciekytka | 3. 7. 2013 13:11

      Výborná :-P Doporučuji. Do dávky jsem přidala dva kousky celé skořice. Asi udělám ještě jednu dávku, dřív než všechno sežerou špačkové :-D :-D

    • Dominika
      Dominika | 21. 6. 2013 09:11

      Já do třešňové marmelády zásadně přidávám indické horké koření. A to obsahuje hřebíček, badyán, skořici a špetku chilli. Na půl kila třešní dávám malou čajovou lžičku tohoto koření a marmeláda dostane výborný šmak i vůni. Chilli navíc podtrhne skvělou chuť třešní, takže se jí všichni mí známí nemohou nabažit.

    • Marsy
      Marsy | 24. 6. 2012 08:19

      Děkuji za recept,dělám marmeládu poprvé tak snad bude výborná :-)

    • Ctibor
      Ctibor | 18. 6. 2012 09:39

      Já do každé skleničky dávam půl malého panáka vínovice. :-P

    • Lenka Obertová
      Lenka Obertová | 14. 6. 2012 17:46

      Odpeckování !!! Jednoduše, selským rozumem. Rozmačkám třešně klasickým mačkadlem na brambory a ručně vyberu pecky. Jde to krásně. A´T se Vám daří kuchtičky! <3

    • miloš
      miloš | 2. 7. 2011 10:03

      jsem velkej fanda marmelád ke snídani a tak jsem vyskoušel třešně. Druhý den jsem s chutí pustil do marmelády z třešní, fakt dobrý, ale chtělo by to něco k těm třešním ještě přidat , aby to mělo šmak :-|

    • lenka
      lenka | 1. 7. 2011 16:06

      musím taky vyzkoušet, dcera marmelády jede ve velkým ;-) šlo to bez toho vypeckovávání s propasírováním??

    • lenka
      lenka | 1. 7. 2011 16:04

      myslím, že určitě bez pecek. Jiné marmelády se dělají ve stjném poměru třeba z jahod

    • a...e
      a...e | 24. 6. 2011 09:58

      :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

    • Lucka
      Lucka | 15. 6. 2011 17:52

      a ty 2kg to je váha i peckama nebo uz po vypeckování? :-!

    • Soňa
      Soňa | 15. 6. 2011 13:23

      :-[ marmeláda hotová :-)

    • Soňa
      Soňa | 6. 6. 2011 11:28

      je nutné třešně odpeckovat?nešlo by to rozvařit a pak propasírovat?

    • Lucia Drotárová
      Lucia Drotárová | 19. 11. 2009 11:00

      Ještě dodatek - dělala jsem to z 1,2 kg ovoce, 0,5 kg cukru a 1 balíčku gelfixu 2:1 (bez kyseliny citronové, to je pro mě zbytečná chemie navíc) v domácí pekárně. trvá to dýl - ale chuť je skvělá... vzniknou jaási "třešňová povidla".

    • Lucia Drotárová
      Lucia Drotárová | 19. 11. 2009 10:58

      Ponorným mixérem umyxuju třešně "napůl" - zůstanou i ty báječné "kousky".Doporučuju všem odpeckovávač - odkdy ho mám, je odpeckovávání naprosto bezpracné - jelikož to prohlásil manžel za svou nejoblíbenější domácí práci :-))) - to víte, kluci si musej hrát - a to je takové... štemplování .-)))

    • Anonym
      Anonym | 10. 7. 2007 15:54

      Pokud máte dobrá a čistá víčka a čisté sklenice, kazit by se neměla. Při zavírání sklenic mám na plotně malý kastrolek s vařící vodou, každé předem umyté víčko do něho před použitím ponořím na 1-2 minuty (vyndá se snadno vidličkou), guma tak lépe přilne. V lednici mám marmelády jen načnuté. Každopádně nemá smysl skladovat marmeládu více než rok, ztrácí na chuti.

    • Monika
      Monika | 10. 7. 2007 08:16

      Prosím o informaci jak je nutné marmeládu skladovat (v ledničce nebo v komoře) a jak dlouho vydrží. Díky

    • Nika
      Nika | 2. 7. 2007 16:37

      Je to s višněma to samé?

    • Edita
      Edita | 30. 6. 2007 21:54

      Musím uznat,že ten fígl s tým zavíracím špendlíkem je fakt dobrý.Třešně jsem měla za chvíli vypeckované.

    • Marcela
      Marcela | 30. 6. 2007 20:49

      Ten nápad s tím spínacím špendlíkem nemá chybu, ovšem ty puchýře také nemají chybu... Je to ale rychlejší než vypeckovávat třešně jiným způsobem.

    • edita
      edita | 23. 6. 2007 21:56

      Hani, tak jsem prave dokoncila vypeckovavani celeho kosiku tresni metodou "sychrhajsky" :o)). kdyz jsem si cetla, ze se to timto zpusobem da, neverila jsem. nedalo mi to tedy nevyzkouset a musim rict, ze to jde az nezvykle dobre a rychle. Jen opatrne na puchyre od toho spendliku! ale naplast vse spravi. takze dik za tip! vypeckovano mam, tak uz jen tu marmeladu zvladnout.

    • Jana Cz.
      Jana Cz. | 8. 6. 2007 20:53

      Díky za odpovědi. Uvidíme, co se z toho vyvrbí. Všimla jsem si, že každou chvíli někdo píše "ten anonym jsem byla já, vypadlo mi přihlášení", tak myslím, že v tom nejsem sama. Nicméně přestávám otravovat s tímto tématem u jistě vynikající marmelády a děkuju.

    • Tereza -
      Tereza - | 8. 6. 2007 12:45

      Janka Cz.- mne to nikdy nerobilo, začalo mi to vypadávať za posledné 2-3 dni. Preto som zopárkrát vyskočila ako anonym, nevšímam si to už potom, keď sa prihlásim.

    • Věra z DC
      Věra z DC | 8. 6. 2007 11:59

      Jano myslím, že se nic neděje je to jen momentální situace možná byl výpadek - pokud se stane opět se chytím a je vše OK. Prima den :-)))

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 8. 6. 2007 11:55

      Holky to je teda záhada, já jsem přihlášená trvale ( vůbec se neodhlašuju ) a nikdy a nikde se mi to nestalo.

    • Jana Cz.
      Jana Cz. | 8. 6. 2007 11:47

      Předem upozorňuji, že můj komentář nemá s receptem vůbec co dělat a omlouvám se. Všimla jsem si ale, že Terezka taky píše, že jí vypadává přihlášení. Mě také a velmi často. Zrovna teď koukám, že už zase nejsem přihlášená, i když před chvilkou ještě ano. Už jsem to psala do diskuze, ale zatím se nikdo "nechytil". Neumíte někdo, prosím, poradit? Děkuji a nezlobte se, že to píši k receptu, jen si říkám, že si toho třeba někdo všimne a poradí.

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 8. 6. 2007 08:07

      Terezko, já jsem si myslela, že jste to vy, kdo radil koupit odpeckovávač. Děkuju. Hezký, sluníčkový den...

    • Tereza -
      Tereza - | 7. 6. 2007 16:58

      Hanka, ten anonym s odkôstkovačom som bola ja, opakovane sa ospravedlňujem, vypadáva mi prihlásenie a neviem nájsť chybu.Pre Lenku : každá rada je dobrá, aj taká domácka. A veľakrát je hodnotná.

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 7. 6. 2007 15:52

      Aspoň kvůli zasmání budete mít delší život....

    • Lenka
      Lenka | 7. 6. 2007 15:36

      Jste me děvčata pobavily!!! Prej peckovat třešně zavíracím špendlíkem, nebo kancelářskou sponkou. To by mě tak mohlo... Už se vidím, jak pošťuchuju 378 pecek v třešni drátkem! hihi :o)))) Peckuji je ručně, do kbelíku, aby případná stříkající šťáva vtekla zpět a neubylo mě.

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 7. 6. 2007 13:15

      Holky, možná, že to některá zná, ale získala jsem radu, jak vypeckovat třešně. Jde to spodním koncem od zavíracího špendlíku. Já ho včera doma nenašla, ale objevila jsem kovovou kancelářskou sponku a jde to s ní nádherně.Vlastně se s ní ta pecka podebere a vyndá ven.Takže marmeládu zkusím a dám vědět.

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 6. 6. 2007 20:15

      Nojo, dobrý nápad, ale mně to vždycky dojde, když mám vypeckovat třešně. Pak se to nějak udělá ( jak asi, já a občas pomůže manžel ) a já zase na nějaký odpeckovač zapomenu. A nejlepší na tom je, že já zas tak marmeládu moc nemusím. Né, že bych si občas nedala, ale věřím, že až tuhle udělám, tak se na ní doma kobylky vrhnou a za chvíli bude pryč.Ale co bych neudělala pro spokojenou, blahem "chrochtající" rodinu. Proto mě zajímalo kolik skleniček z téhle dávky bude.

    • Anonym
      Anonym | 6. 6. 2007 19:51

      Hanka, asi máte záhradu a v nej čerešne. Investujte do odkôstkovača. mne sa to zdalo zbytočné, ale potom mi odkôstkovač kúpila dcéra a odvtedy naň nedám dopustiť:)))

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 6. 6. 2007 18:17

      Třešní máme hodně, asi jí zkusím udělat, ale děsí mě představa toho vypeckovávání. Holky kdo jste jí dělal - kolik je z toho asi skleniček a jaké velikosti? Děkuju.

    • Lenka
      Lenka | 6. 6. 2007 13:08

      Včera jsem ji dělala, je výborná! Díky za recept.

    • Jana Povolná
      Jana Povolná | 3. 7. 2006 08:39

      Přesně tak jí také děláváme ,ale také necháváme kouky třešní...je to fakt dobrota :-)

    • Jana z VM
      Jana z VM | 3. 7. 2006 08:06

      Marmelády jsem nikdy, co je celá léta dělám, nesterilozovala. To se nedělá, alespoň jsem to nikdy neslyšela. Marmelády vydrží v pohodě i pár let a když se načnou, je nutné jít do nich čistou lžičkou, aby se nezačaly kazit.Ještě bych chtěla k této třešňové marmeládě dodat, že já třešně nemixuju, ale rozkrájím na kousky a to je potom dobrota, když jsou v marmeládě kousky třešní !!

    • Ivana
      Ivana | 3. 7. 2006 08:02

      Doporučuju při vaření ať marmelády nebo džemu přidat badyán a kousek celé skořice (před nalitím do skleniček koření vylovit). Jinak mdlé třešně získají výjimečnou chuť!

    • Lucka
      Lucka | 2. 7. 2006 21:08

      nevite jakou to muze mit cca trvanlivost, pokud nebudu sterilizovat ?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Sladká jídla Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Třešňová Višňová
    Pokrmy Sladké Květen Červen Snídaně Dopolední svačina Svačina Vaření Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Gelfix extra 2:1 (Dr.Oetker) Kyselina citronová Třešně

    Veganské lívance: Deník veganky

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Vepřová kýta Ježibaba

    Vepřová kýta Ježibaba

    Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

    Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

    Výživný chléb pro domácí pekárnu

    Výživný chléb pro domácí pekárnu

    Salsa guacamole

    Salsa guacamole

    Pečené kuře na zelí s medem

    Pečené kuře na zelí s medem

    Medová kuřecí stehýnka

    Medová kuřecí stehýnka

    Bochánky z odpalovaného těsta

    Bochánky z odpalovaného těsta

    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Kuřecí prsa s cuketou

    Kuřecí prsa s cuketou

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Veganské lívance: Deník veganky

    Poslední sledované recepty

    31
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    26
    Palačinky
    Palačinky
    21
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    20
    Žemlovka s jablky a tvarohem
    Žemlovka s jablky a…
    19
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…

    Sledujte nás

    AHA.cz Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Deník Aha! 15.4.2021

    Deník Aha! 15.4.2021

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Dáma.cz 109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Maminka.cz Brutálně upřímné momentky? Ano, protože přesně takové mateřství je

    Brutálně upřímné momentky? Ano, protože přesně takové mateřství je

    Reflex.cz Marek Stoniš: Patrisse Cullorsová a Mikuláš Minář - konec dobrý, všechno dobré

    Marek Stoniš: Patrisse Cullorsová a Mikuláš Minář - konec dobrý, všechno dobré

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Další doporučené recepty:

    Třešňová bublanina
    Třešňová bublanina
    Třešňová bublanina
    Třešňová bublanina
    Třešňová bublanina podle časopisu F.O.O.D.
    Třešňová bublanina podle časopisu F.O.O…
    Třešňová omáčka
    Třešňová omáčka
    Třešňové (višňové) muffiny / koláč
    Třešňové (višňové) muffiny / koláč
    Třešňové blondies
    Třešňové blondies
    • Recepty.cz
    • Třešňová marmeláda
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí