Pljeskavica s ajvarem v pita chlebu

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Pita
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 150
      ml vlažná voda
    • 10
      g droždí
  • Ajvar
    • 10
      ks kapie
    • 2
      ks lilek větší
    • 2
      ks chilli papričky sladké
    • 2
      stroužek česnek
    • 200
      ml slunečnicový olej
    • 1
      lžíce vinný ocet - 2
    • sůl
    • pepř mletý
  • Pljeskavica
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks chilli papričky
    • 2
      snítka petrželová nať
    • 200
      g mleté maso - hovězí
    • 200
      g mleté maso - vepřové
    • 1
      lžička čubrica
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdřív se pusťte do přípravy pita chleba. Mouku, sůl, cukr a olej dejte do mísy kuchyňského robotu. Droždí nejprve rozmíchejte v teplé vodě a poté přilijte k ostatním surovinám. Hákem vypracujte měkké nelepivé těsto. Přesuňte do mísy vytřené olejem a nechte asi hodinu na teplém místě vykynout. Pak těsto rozdělte na 4 díly a na pomoučeném vále vyválejte z každého kulatou placku silnou asi 1 cm. Přesuňte na plech vyložený pečícím papírem. Nechte ještě 15 minut kynout a upečte v troubě rozpálené na 220 °C asi 10 minut.

RADA: 6 tipů, jak na domácí francouzskou bagetu

2
Na ajvar naskládejte na plech kapie a lilky, vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 30 minut při 180 °C až slupka zčerná. Zeleninu přesuňte do hrnce, přiklopte pokličkou a nechte 20 minut zapařit. Poté slupky oloupejte, papriky zbavte stopek a semeníků. Vše spolu s nasekanými chilli papričkami, česnekem a olejem rozmixujte na hladkou pastu. Osolte, opepřete a dochuťte vinným octem. Pastu uchovejte v zavařovacích sklenicích v lednici.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Nahrubo pokrájenou cibuli, česnek, chilli papričku a petrželku společně rozsekejte v robotu najemno. V míse smíchejte maso, cibulovou směs a čubricu. Osolte, opepřete a dobře rukama promíchejte. Maso rozdělte na 4 stejné díly. Každý nejprve zpracujete přehazováním v rukách na pevnou kouli. Potom maso položte na prkénko a plochou dlaní do něj „pleskejte“ až vznikne velké placka tenká asi 1 cm. Pljeskavice opékejte asi 2 minuty po každé straně.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

4
Pitu nahřejte a odřízněte z jedné strany asi 2 cm a vytvořte kapsu. Uvnitř ji pomažte ajvarem, vložte list salátu, maso a pár opečených plátků rajčat.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: