Třešňová bublanina podle časopisu F.O.O.D.

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • máslo na vymazání formy
    • hrubá mouka na vysypání formy
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek hnědý cukr
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžíce vanilkový cukr
    • citronová kůra z 1 citronu
    • 1
      špetka sůl
    • 700
      g třešně
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Koláčovou formu vymažte máslem a vysypte ji hrubou moukou.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Do pěny vyšlehejte vejce s hnědým cukrem. Přilijte trochu smetany a střídavě po lžících začněte postupně přisypávat i mouku promíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a solí.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

3
Nevypeckované třešně rozdělte na dvě části. Jednu nasypte do připravené formy. Přelijte těstem a to pak posypte zbytkem třešní. Pečte asi 40 minut. Podávejte s cukrem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.