Bramborové placky se špenátovým nákypem

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 5
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Bramborové placky
    • 0,5
      kg vařené brambory
    • 180
      g hrubá mouka 140 -
    • sůl na dochucení
    • mléko na zvláčnění
    • husí sádlo na potření
  • Špenátový nákyp
    • 20
      g máslo + na vymazání formiček
    • 2
      ks žloutek
    • 10
      g strouhanka
    • 1
      špetka moučkový cukr
    • 1
      hrnek listový špenát sekaný
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl na dochucení
    • mandle sekané pražené na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Bramborové placky:** Z prolisovaných brambor, mouky, soli a mléka zpracujte tužší těsto. Vytvarujte je jako šišku, odkrajujte z ní kousky, rozválejte je na placky a pečte na suché rozpálené pánvi. Mastěte sádlem a jako doplněk podávejte špenátový nákyp.
2
**Špenátový nákyp:** Polovinu másla utřete se žloutky, strouhankou a cukrem. Špenát rozmixujte a sceďte, šťávu zachyťte. Na pánvi na zbylém másle umíchejte vejce, zpracujte s ostatními surovinami a šťávou ze špenátu. Naplňte formičky, vložte do pekáčku, přilijte vroucí vodu z konvice tak, aby sahala do poloviny výšky formiček. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a zvolna asi 20 minut pečte, až nákyp zpevní. Podávejte k plackám, ozdobené sekanými praženými mandlemi.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Aneta
    Aneta |

    6. 8. 2011 15:24

    Za to ty seš kuchařka, až bolí

  • dajaaaaa
    dajaaaaa |

    17. 3. 2011 01:14

    ale ale pajo musis nejdriv zkusit caj a pak se dopracovat k jidlu:DDDD hahahaha :-P

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz |

    15. 10. 2010 16:41

    Nic moc, je s tim práce a není to ani moc dobrý. Dávám čtyřku.