Rychlý jablkový kompot

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg jablka
    • 500
      ml voda
    • 3
      ks hřebíček
    • 1
      lžíce cukr krystal
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dobře omytá, vykrájená a na čtvrtky dělená jablka vložíme do kastrolu, zalijeme vodou s cukrem a hřebíčkem a krátce asi 10 minut povaříme. Přitom dbáme, aby se nerozvařila a příliš nezměkla. Kompot uložíme v chladničce a podáváme k různým pokrmům. Při podávání jej podle chuti zakapeme citronem.
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krystal Hřebíček Jablka Voda
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Martina
    Martina |

    13. 9. 2015 02:36

    ..a výborný je i po přidání kousku badyánu...nebo pár hřebíčků...neb kombinacce se skořicí...

  • Franta 1-cestovni.cz
    Franta 1-cestovni.cz |

    26. 2. 2013 15:33

    jéé recept mojí babičky, super mi to připomělo tu chuť a vzpomněl jsem si na babičku :)

  • Cukrářka Hanka
    Cukrářka Hanka |

    28. 10. 2012 11:58

    Pamatuji si jak má babička, také dělala jablečný kompot. A tenhle kompot chutná úplně stejně. Takže díky za recept. ;-)

  • wercuwek
    wercuwek |

    5. 3. 2011 11:23

    Tento kompot nám vařívala mamka pravidelně a já ho vařík také. Je výborný a taky dávám celou skořici a někdy i kousek citrónové kůry :-) .

  • Jarka
    Jarka |

    31. 10. 2010 08:21

    Skořici přidávám také, celou, ne mletou. Já ovšem vařím kompot ve skleněné nebo plastové nádobě v mikrovlce, delší dobu na menší výkon. Pak se nerozvaří a je skvělý. Nemusí dojít ani k varu, občas zkontrolovat a promíchat jen jednou, kvůli rozpuštění cukru

  • Simča S.
    Simča S. |

    20. 10. 2010 19:27

    Já ještě přidávám kousek celé skořice a citronovou kůru. Momentálně máme plno padanek, takže vykrajuji a vařím 2 - 3x týdně... Simča S.

  • recepty73
    recepty73 |

    20. 10. 2010 12:04

    1*

  • Eva H.
    Eva H. |

    15. 10. 2010 16:17

    taky jsem přidala trochu skořice a super ;-)

  • František Brusák
    František Brusák |

    29. 10. 2006 16:29

    Výborný i jako doplněk hlavních jídel,nejchutnější studený.

  • Otakar Richter
    Otakar Richter |

    31. 3. 2006 15:12

    Dobré je to vařit s tyčinkou skořice.